Wat betreft vezels en suiker scoort de volkoren wrap het beste.
Wraps met volkorenmeel zijn vezelrijker en daardoor iets gezonder: in de volkorentortilla's van La Morena zit 8 procent vezels, nog iets meer dan volkorenbrood (circa 7 procent). Maar als er alleen 'met volkoren' of 'meergranen' op staat, scheelt het vezelgehalte minder met gewone wraps.
Volkoren tortilla's zijn een gezondere optie. Ze hebben een licht nootachtige smaak en iets meer textuur dan bloemtortilla's. Als je meer vezels aan je maaltijd wilt toevoegen, is volkoren een goede keuze. Spinazietortilla's zijn het meest visueel aantrekkelijk, met hun levendige groene kleur.
De AH Tortilla wraps volkoren en de Jumbo Tortilla volkoren zijn wat mij betreft de beste keuze. Beide zijn gemaakt van volkoren tarwemeel. Hierdoor bevatten ze voldoende vezels. Ook zijn beide soorten laag in verzadigd vet en is het zout gehalte ook acceptabel.
Ze kunnen echter meer calorieën en vet bevatten dan twee sneetjes brood, dus ze zijn niet per se gezonder dan een sandwich. Dat gezegd hebbende, wraps zijn natuurlijk perfect gezond als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet . Ze vullen met een scala aan groenten is absoluut een geweldige lunchkeuze.
Rijstvellen bevatten per honderd gram redelijk veel koolhydraten (zo'n 8 gram). Maar doordat de vellen zo dun zijn en dus niet veel wegen, is het wel een prima slank alternatief voor wraps gemaakt van tarwe, die zo'n 50 gram koolhydraten bevatten. Rijstvellen bevatten bovendien weinig calorieën en zijn ook glutenvrij.
Wraps bevatten doorgaans meer calorieën en koolhydraten dan een gewone boterham , omdat wraps meer gecondenseerd zijn." Je zou kunnen stellen dat sommige wraps, zoals Mission, die 210 calorieën bevat, minder calorieën bevatten dan twee sneetjes brood, die doorgaans tussen de 160 en 240 calorieën in totaal bevatten.
Een Mexicaans tortilla wordt in de Hollandse volksmond ook wel een wrap genoemd. Een wrap is eigenlijk een opgerolde tortilla. What is this? De tortilla is een plat brood dat gemaakt wordt van mais- of tarwemeel.
Aan de bieten- en wortelwraps wordt bovendien suiker toegevoegd voor de smaak. Tenslotte zijn wraps op basis van groenten ook minder gezond voor je portemonnee, want ze zijn gemiddeld maar liefst twee keer zo duur. Voor dat geld kun je beter wat extra verse groenten kopen.
Kies voor een maaltijd die rijk is aan voedingsstoffen. Bijvoorbeeld een zelfgemaakte soep, een rijkgevulde salade met vlees, vis, noten of ei, een groente-omelet of rijstwafels met gezond beleg zoals hummus, ei, notenpasta, hüttenkäse of gerookte zalm.
Normaal gesproken worden wraps niet vaak gebruikt in een koolhydraatarm dieet. Wraps zijn niet perse heel slecht, maar bevatten veel koolhydraten. De “witte” variant bevatten veel snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten mijden wij liever omdat dit soort koolhydraten niet goed voor ons zijn.
“ Maïstortilla’s zijn gunstig voor gewichtsverlies omdat ze niet alleen rijk zijn aan vezels, maar ook minder calorieën en totaal vet bevatten dan bloemtortilla’s.
Spinazie wraps: een licht en voedzaam alternatief
In de zoektocht naar gezondere opties, duiken spinazie wraps op als een innovatief en heerlijk alternatief. Deze wraps zijn niet alleen caloriearm, maar bieden ook een extra dosis vitaminen en mineralen.
Er zitten 196 kilocalorieën in 1 groot (62 gram) tortilla. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'tortilla'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Helaas zijn traditionele tortilla wraps niet toegestaan tijdens een koolhydraatarm dieet of het proteïne dieet. Een tortilla bevat namelijk gemiddeld 20 gram koolhydraten per stuk.
Een volkoren wrap biedt veel vezels, gemiddeld ongeveer 8 gram.Deze vezels zijn niet alleen goed om je darmen te stimuleren, ze zorgen er ook voor dat je minder snel honger krijgt. De volkoren wrap is dus zeker qua voedingswaarde een gezonde keuze.
Wat betreft vezels en suiker scoort de volkoren wrap het beste. Conclusie: de beste keuze is hier de volkoren wrap vanwege de lage hoeveelheid suiker en zout en de meeste vezels.
Zo zijn oranje wortels een goede bron van vitamine A en bètacaroteen (een precursor van vitamine A), krachtige antioxidanten en vezels. Deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol bij het remmen van ontstekingen en in de ondersteuning van het immuunsysteem en de darmen.
Tortilla's bevatten geen kruiden of smaken en zijn vaak kleiner van formaat. Een wrap is daarentegen een zacht brood gemaakt met een deeg dat gist bevat. Wraps zijn meestal groter en bevatten kruiden en smaken.
Wraps / Dürum
Wrap betekent inpakken en dürüm is Turks en betekent letterlijk “opgerold”. Oftewel beide bekende begrippen betekenen eigenlijk hetzelfde.
Ja, wraps kun je eten zonder op te warmen, vooral als je ze met koude ingrediënten vult. Waarom wraps warm maken? Wraps worden soms verwarmd om de tortilla zachter en flexibeler te maken voor het rollen, of om warme vullingen te serveren.
Volgens voedingsexperten zijn de meeste wraps meer bewerkt én bevatten ze meer calorieën dan 2 sneetjes brood. "Kijk altijd even op de voedingstabel op de verpakking," adviseert Carrie Jennis, diëtiste en voedingsdeskundige uit New York. "De graanproducten zouden bij voorkeur 'vol' moeten zijn.
Maïstortilla's, de traditionele keuze voor taco's en enchilada's, bevatten over het algemeen 60 tot 65 calorieën per klein stukje van 15 cm. Bloemtortilla's bevatten iets meer calorieën omdat ze extra vet bevatten om ze zachter en gemakkelijker te rollen te maken . Kleine bloemtortilla's van 15 cm bevatten meestal niet veel meer dan 90 calorieën.
"Als referentiekader heeft een gemiddelde snee brood ongeveer 15 gram koolhydraten", zegt Taub-Dix. Dus als je minder koolhydraten wilt eten dan een snee of twee brood, kies dan voor een koolhydraatarme wrap die minder dan 15 gram bevat .