Als iets een snelheid heeft kun je uitrekenen welke afstand wordt afgelegd in een bepaalde tijd. Het symbool voor afstand is s. Dit komt van 'spatio' voor afstand.
Voorbeeld: De grootheid “afstand” (afgekort in de formule met de letter “s”) heeft de basiseenheid “meter” (afgekort m).
De letter s is de eerste letter van het Latijnse woord spatio, wat afstand betekent. De letter v is afkomstig van het Latijnse woord velocitas, wat snelheid betekent. De letter t is afkomstig van het Latijnse woord tempus, wat tijd betekent.
Afstand is een natuurkundige en wiskundige grootheid die de meetbare ruimte tussen twee niet samenvallende objecten aangeeft. Deze meetbare ruimte kan zowel tussen concrete als tussen abstracte, bijvoorbeeld wiskundige, objecten bestaan.
Afgelegde weg. Het lijkt allemaal zo simpel als wat: Een auto rijdt met 80 km/uur en dat doet hij 2,5 uur lang. Hoeveel kilometer heeft hij dan afgelegd? Nou simpel: afstand = snelheid ´ tijd (natuurkundigen zeggen meestal S = v • t), dus 80 • 2,5 = 200 km.
a, aanduiding voor versnelling (Engels: acceleration). A, symbool voor ampère, de eenheid van stroomsterkte. A, symbool voor de amplitude van een trilling. a, symbool voor het voorvoegsel atto (10−18) in de natuurwetenschappen.
Een afstand (of verplaatsing) is zo'n vector. Niet alleen de afgelegde afstand is van belang, maar ook de richting waarin die is afgelegd want verschillende richtingen geven een ander eindresultaat voor de eindpositie.
De eenheid van energie is de Joule (J). Uitgedrukt in grondeenheden: J = kg·m2·s-2.
N, symbool voor newton, de SI-eenheid van kracht.
In de natuurkunde. m = meter, m² = vierkante meter, m3 = kubieke meter. m, symbool voor het voorvoegsel milli (1/1000) in de natuurwetenschappen. m, symbool voor massa (natuurkunde).
Het (is)gelijkteken of gelijkheidsteken (in België veelal met is gelijk aan aangeduid) is de naam van het wiskundige symbool =. Dit teken geeft de gelijkheid aan van de twee operanden waar het tussen staat.
Het symbool voor de grootheid kracht is F (van het Engelse force) en de SI-eenheid is de newton (symbool: N), genoemd naar de bekende natuurkundige Isaac Newton.
De relatieve afstand is de afstand tussen plekken gemeten in tijd, geld en/of moeite. Dit wijkt dus af van de absolute afstand, oftewel het aantal kilometer dat plaatsen daadwerkelijk uit elkaar liggen.
De eenheid staat altijd achter het getal. grootheid: Alles dat je kunt meten noemen we een grootheid . Voorbeelden van grootheden zijn: lengte, breedte, hoogte, afstand , tijd , snelheid , gewicht , inhoud , geluidssterkte , temperatuur, etc. De grootheid staat altijd voor het getal.
In de meetkunde, een deelgebied van de wiskunde, is een eenheidsvector een vector met de norm of lengte 1. In de betrokken vectorruimte moet een lengtebegrip of afstand zijn gedefinieerd, wat het geval is in een genormeerde vectorruimte.
Een vrije vector stellen we grafisch voor door een pijl te tekenen vanaf een (willekeurig) beginpunt met de gegeven grootte, richting en zin naar een daardoor uniek bepaald eindpunt. Een pijl vanaf een ander beginpunt maar met dezelfde grootte, richting en zin stelt dan dezelfde vrije vector voor.
Om aan te geven dat iemand is overleden, wordt er soms een obelisk (†) bij iemands naam gezet.
Een teken is een woord, gebaar, voorwerp of andersoortige betekenisdrager die verwijst naar een betekenis. De semiotiek, de wetenschap die tekens bestudeert, onderscheidt drie soorten tekens: de index, de icoon en het symbool.
k, in de scheikunde de evenwichtsconstante. k, in de natuurkunde het symbool voor de veerconstante.
De gravitatieconstante G is een natuurconstante die in het hele heelal geldt. Gravitatie werkt in het hele heelal op dezelfde manier en de grootte ervan is alleen afhankelijk van de massa's. De zwaartekrachtsversnelling g is de versnelling die vrij vallende voorwerpen op aarde ondervinden en is gelijk aan 9,81 ms-2.
(natuurkunde) symbool voor het elektron.