Van 1 oktober tot 15 mei zijn honden welkom op het hele strand van Den Haag. Natuurlijk is er wel een opruimplicht. In de zomer, van 15 mei tot 1 oktober mogen de honden de hele dag op: Strandslag 1, 2, 9 en 10. 's Avonds na 21.00 uur op het hele Zuiderstrand.
Tussen IJmuiden en Bloemendaal aan Zee
Honden mogen het hele jaar los op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57.5, in de duinen en rond het Kennemermeer. Lees er hier meer over. Lees ook ons artikel: met de hond naar Bloemendaal aan Zee voor meer informatie over dit strand.
In Scheveningen mogen honden het hele jaar loslopen op het noordelijke gedeelte van het strand ook wel het Noorderstrand of t'Puntje genoemd. Honden mogen vanaf de strandopgang aan het einde parkeerterrein Zwarte Pad tot (rechts af) aan de grens met gemeente Wassenaar.
Van 15 april tot 1 oktober mogen tussen 09.00 uur en 19.00 uur op het hele strand geen honden komen. Tussen 19.00 uur en 09.00 uur mogen honden wel op het strand komen. Ze moeten dan wel zijn aangelijnd.
Op verschillende plaatsen mag je het hele jaar door wandelen op het strand met je hond: Vanaf strandhoofd 5 op de Oosteroever tot aan de grens met Bredene. Op het Klein Strand tussen het Westerstaketsel en de Westelijke Strekdam.
Als je je hond in de zomermaanden overdag mee naar het strand wilt nemen, kun je terecht op de hondenstranden van Scheveningen. Je vindt er een ten noorden van het Noorderstrand (het strand met de promenade).
In Kijkduin mogen honden het hele jaar loslopen op het strand vanaf strandslag 2 zuidwaarts tot aan Monster (gemeente Westland). Voor de overige delen van het Zuiderstrand geldt dat honden tussen 1 oktober en 15 mei de hele dag los mogen lopen. Na 15 mei mogen honden alleen los tussen 21:00 en 07:00 uur.
Want behalve dat het verboden is om op het strand te kamperen, is het ook niet toegestaan, staat in de APV, om tussen 19.00 uur en 10.00 uur te slapen op het strand. Wie dat toch doet, riskeert een boete van zestig euro.
Hondenstranden in Zuid-Holland
Hoek van Holland: Op het brede badstrand van 1 mei tot 1 oktober alleen na 19.00 uur en voor 9.00 uur. In de winter ook overdag. In het duingebied moet je hond aangelijnd zijn. Katwijk aan Zee: Van 1 april t/m 1 oktober zijn honden alleen toegestaan voor 9.00 of na 19.00 uur.
Het ligt ten noordwesten van Hellevoetsluis en ten zuiden van Oostvoorne. De stranden ligging op het zuiden, aan de Noordzee en geven uitzicht op het eiland Goeree Overflakkee. De populairste stranden zijn 1e Slag en 2e Slag van het Badstrand. Dit komt onder andere door de nabijgelegen grote parkeerterreinen.
Zijn honden toegestaan op het strand van Zandvoort? Honden zijn verboden op de stranden van Zandvoort tijdens de periode 15 april tot 1 oktober tussen 09:00 tot 19:00 uur. Buitenom deze bovengenoemde periode en tijd zijn honden, zowel loslopend als aangelijnd, wel toegestaan op de stranden van Zandvoort.
Strandhuisjes strandslag 2a, kijkduin. De strandhuisjes staan op het Zuiderstrand ter hoogte van de badplaats Kijkduin en liggen op 10 auto-minuten van het centrum. Parkeren is overal in Kijkduin gratis.
Op Walcheren kun je hondenstrand Berkenbosch vinden. Of kies voor het Noordzeestrand in Zoutelande. Ook op het strand in Vrouwenpolder en het Ritthemse strand in Vlissingen kun je terecht met de hond. Op Zeeuw-Vlaanderen kun je naar Strand Cadzand of Groede Bad om de hond heerlijk te laten rennen.
Flitz-events is gelegen in het midden van de badplaats Kijkduin, zodoende zijn is Kijkduin erg eenvoudig te bereiken. Kijkduin is één van de weinige plekken waar u nog gratis kunt parkeren.
IS DE PIER OPEN? Vanaf de opening op 18 juli 2015 is de gerenoveerde Pier weer vrij toegankelijk voor publiek. De Pier is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. De toegang is gratis, tenzij anders vermeld bij speciale evenementen.
De diepte is 8 meter.
In bijna alle natuurgebieden van Staatsbosbeheer zijn honden welkom, maar wel aan de lijn. Aangelijnde honden blijven op het pad en dat is fijn voor vogels en wild en voor de andere bezoekers. Hier vind je informatie over toegangsregels voor honden.
Ook honden kunnen zeeziek worden. De ene hond kan er gevoeliger voor zijn dan de andere. Door invloed van deiningen en richtingsveranderingen komt het evenwichtsorgaan onder druk te staan, hierdoor ontstaat zeeziekte.
Leg het sup board in een kamer op de vloer waar je hond het meest vertrouwd is. Zo kan je hond gewend raken aan het sup board. Hoe je hond vervolgens reageert op het board geeft je alvast een goede indicatie van hoe makkelijk het zal zijn om je hond op een sup board op het water te krijgen.