Welk rivierzand voor Stabilise?

Chapezand voor mortel of stabilisé
Chapezand is grof rivierzand met een korrelgrootte van 0/4mm. Je gebruikt het om zelf cementdekvloeren te maken waar rechtstreeks een vloerbedekking op komt, zoals tegels, natuursteen of parket. Enkel nog cement en water toevoegen in de juiste hoeveelheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gamma.be

Welk Rijnzand voor Stabilisé?

Met grote korrels rijnzand wordt voornamelijk chape of stabilisé gemaakt. De korrelgrootte is vooral belangrijk voor de waterdoorlaatbaarheid. Grote korrels hebben een grotere waterdoorlaatbaarheid. Daarom zijn ze perfect voor bestratingswerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bertcontainers.be

Wat is de samenstelling van Stabilisé?

Stabilisé is een veelgebruikte term voor gestabiliseerd zand. Dit mengsel bestaat uit cement, zand en wat water. Omdat stabilisé vrij waterdoorlaatbaar is, dient het vaak als onderlaag voor materialen die buiten aangelegd worden. Denk maar aan klinkers, natuursteen tegels, borduren en bestrating.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op staenis.com

Hoe maak je Stabilisatiezand?

Dus 8 delen zand en 1 deel cement. Laat je niet verleiden het zand/cement te bevochtigen. Dit is absoluut niet nodig, het mengsel zal door het natuurlijke aanwezige vocht vanzelf verharden. Andere benamingen zijn stabilisé en stabilisatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwzelfjezwembad.nl

Hoe maak je een stabiel zandbed?

Het zandbed moet ongeveer een centimeter per meter aflopen. Vooral bij klinkerbestrating kan het handig zijn om de stabiliteit van de ondergrond te verhogen. Strooi daarvoor een laagje droog cement over de ondergrond uit. Hark vervolgens het cement enkele centimeters diep door het zandbed en stamp het zandbed aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kamstrasteenhandel.nl

Ken jij de juiste cementverhouding?

45 gerelateerde vragen gevonden

Wat is het beste zand voor Stabilise?

Rivierzand voor mortel of stabilisé

Dit zand is voor diverse toepassingen geschikt, bijvoorbeeld om metselmortel te maken als je zelf gaat metselen. Ook is rivierzand de ideale bouwstof om een boordsteen bedding, stabilisatielaag of fundering aan te leggen voor zowel je terras als tuinhuis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gamma.be

Welk zand voor stabilisatie?

Stabilisatiezand is zand dat bestaat uit betonzand met circa 10% cement. Het cement geeft het zand (extra) stabiliteit en hydraulische eigenschappen waardoor deze uithardt. Door de toevoeging van cement is deze zandsoort veel stabieler dan standaard zand en zorgt het voor een stevigere ondergrond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ajansenbv.com

Hoe maak ik zelf Stabilisé?

De aanbevolen cement/zand-verhouding om zelf stabilisé te maken is ongeveer 1 op 8. Je schept de bestanddelen met een schop door elkaar of gebruikt hiervoor een betonmolen. Voeg in eerste instantie nog geen water toe, maar neem eerst een handvol van het gemengde zand en cement en maak een vuist.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gamma.be

Hoe dik moet Stabilise zijn?

De dikte van de laag gestabiliseerd zand hangt af van het gebruik. Voor een looppad is dat anders dan voor een oprit bijvoorbeeld. Voor een terras is een dikte van 15 cm oké." "Onder de stabilisé kan je ook een onderfundering in steenslag of betonpuin leggen voor extra stevigheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio2.be

Hoeveel zand in 1m3 Stabilisé?

Kort en bondig: om te berekenen hoeveel stabilisé je nodig hebt gebruiken we volgende verhoudingen. Je gebruikt ongeveer 150 kilogram cement voor 1 kubieke meter zand (1m3 zand is ongeveer 1650 kilogram).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op royaux.be

Welk net in Stabilisé?

Er wordt hiervoor slechts een licht wapeningsnetje voor gebruikt (stevig kippengaas om het oneerbiedig te omschrijven) omdat het materiaal op zichzelf ook al niet zo sterk is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livios.be

Wat kost 1 kubieke meter Stabilise?

Gestabiliseerd zand is betonzand met 10 tot 20 procent cement en wordt veel gebruikt als fundering in de wegenbouw en voor een oprit, tuin en terras. Het soortgelijk gewicht van één kuub is ongeveer 1600 kilogram en is leverbaar vanaf € 282,50. Voor iedere kuub extra wordt er € 82,50 extra gerekend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grondverzet.nu

Hoeveel kilo is 1 kuub Stabilisé?

Soortelijk gewicht: 1600kg/m³ Prijs per zak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op advancegreenshop.be

Waar koop ik rivierzand?

Bij GAMMA vind je verschillende soorten zand om in te spelen of mee aan de slag te gaan zoals dit rivierzand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gamma.be

Hoe waterdoorlatend is Stabilisé?

Stabilisé is een ideaal opvulmiddel. Het vormt een stevige fundering – voor bijvoorbeeld een terras of een tuinpad – maar blijft goed waterdoorlatend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op royaux.be

Wat is rivierzand?

Rivierzand is zoet zand uit bovenstroomse delen van rivieren. Dit rivierzand bevat dus vrijwel geen zout zoals zeezand en is vrij hoekig van vorm, vandaar dat het ook wel scherp zand wordt genoemd. Deze eigenschappen maken dat het geschikt is voor ontzettend veel toepassingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zandbestellen.nl

Kun je stabiel plaatsen in de regen?

"Naar mijn inziens is er geen probleem om in twee maal de stabilisé aan te brengen als je oplet dat de eerste laag niet wordt uitgeregend of te snel droogt. Plastic folie kan als bescherming dienen bij regen. Als er teveel zon of wind is, moet je de stabilisé voldoende vochtig houden", aldus de firma Grouttech.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livios.be

Hoe lang blijft Stabilise goed?

Dan bedraagt de droog – en verhardingstijd een zevental dagen. Scheldezand of plaatzand verlengen gauw de verhardingstijd tot zo'n twee à drie weken. Gebruik je zeezand, dan loopt het wachten op tot een viertal weken. Hoe dikker de laag stabilisé, hoe langer de droogtijd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op remondis-corneillie.be

Kan je Stabilise opnieuw gebruiken?

Antwoord. "Neen, helaas is dat uitgesloten", zegt betonspecialist Noël Naert. "'Stabilisé' – ook 'zand-cement' genoemd – bevat uiteraard cement. Cement reageert met water of met het vocht uit de lucht of afkomstig uit de bodem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livios.be

Hoe dik moet Stabilise zijn voor oprit?

De fundering voor een oprit uit beton, natuursteen of keramiek bestaat uit een laag van ongeveer 15 cm stabilisé (verhouding cement/zand 1:8). Deze verdicht je met een mechanische trilplaat. Voor het wegwerken van eventuele dikteverschillen in de bestrating, breng je een straatlaag van 3 à 4 cm aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livios.be

Hoeveel zand en cement voor Stabilise?

Zand vormt het grootste bestanddeel van stabilisé. Zo raden we je aan om 8 eenheden zand per eenheid cement te gebruiken. Wil je een grotere waterdoorlaatbaarheid van de ondergrond dan kan je 7 eenheden zand per eenheid cement gebruiken. De hoeveelheid water wordt bepaald door het soort zand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op remondis-corneillie.be

Hoe dik moet Stabilise zijn voor klinkers?

Het verharde oppervlak realiseren

Plaats een eerste rij klinkers in de tweede laag niet aangedamde Stabilisé van 5 cm dik. Let erop dat u een voeg van 2 mm aanhoudt tussen de klinkers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op atelierknauf.be

Wat is het verschil tussen ophoogzand en brekerzand?

Deze verschillen hebben we hieronder kort op een rijtje gezet: Verschil tussen ophoogzand en brekerzand: brekerzand is gebroken zand. Het bevat een te groot aandeel kleine zanddeeltjes om goede metselmortel te kunnen maken. Conclusie: gebruik ophoogzand niet als brekerzand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amagard.com

Welk zand is goed waterdoorlatend?

Straatzand is iets grover van structuur, waardoor het beter waterdoorlatend is. Het zand bevat daarnaast voldoende fijne korrels waardoor het zand wel goed kan stabiliseren, of af te reien is voor straatwerk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zandcompleet.nl

Wat voor zand voor grondverbetering?

Zand dat voor de grondverbetering wordt toegepast moet aan een aantal eisen voldoen: • de korrelfractie kleiner dan 63 mm is niet groter dan 5 á 10 % • de factor D60 / D10 is kleiner dan 2 • de korrelvorm is hoekig • de proctor-curve moet rond de maximale dichtheid een flauw verloop hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op repository.officiele-overheidspublicaties.nl

Populaire vragen