Welk papier voor inkjetprinters? U zit altijd goed met A4-printpapier dat een dikte tussen 80 en 160 g/m² heeft. Standaard printpapier weegt altijd 80 g/m² en is perfect voor het afdrukken van documenten en brochures. Maar u kunt ook kiezen voor dikker papier.
Plaats het matte fotopapier van 102 x 152 mm. Gebruik geen glanzend of halfglanzend fotopapier voor dubbelzijdige prints. Dit kan ertoe leiden dat de inkt vlekken veroorzaakt op de glanzende zijde. Open de HP Smart-app op uw mobiele apparaat.
Het beste all-round printpapier voor elke dag afdrukken op desktop Inkjet- en laserprinters is kopieerpapier. Ook wel dual-purpose, multifunctioneel, kopieer of gewoon Xerox-papier genoemd. Dit soort printpapier is vaak ongecoat, heeft een gewicht van 10 gram en een helderheid van 92.
Belangrijk is om te weten dat elk merk fotopapier in elk merk printer kan. Het is dus niet zo dat een Epson printer met Epson fotopapier gebruikt moet worden. Het enige waar u op dient te letten is dat het formaat en papiergewicht geschikt zijn voor uw printer.
Standaard A4 papier is leverbaar van 60 gram tot ongeveer 300 gram.Voor de meeste printers is 220 gram wel het maximum, maar het meest verkochte kopieerpapier is 80 gram. Dit wordt door de meeste printers goed opgenomen en valt perfect in de standaard instellingen van je printer.
Kan elk papier in de printer? Nee, niet elk papier kan in een printer.
Met een pro printer kun je afdrukken maken op wat dikker fotopapier en kun je printen op een grotere formaten zoals A3, A3+ of zelfs A2. Een professionele printer is voorzien van meerdere kleuren cartridges. Hierdoor krijg je zeer gedetailleerde en kleurechte prints.
Bij het printen van e-mails, verslagen of presentaties wilt u goede resultaten. Papier met een dikte van 75 g/m² of 80 g/m² volstaat voor relatief minder belangrijke documenten. Voor documenten die een betere kwaliteit vereisen gebruikt u een papierdikte van 120 g/m² t/m 160 g/m².
Dikker papier heeft de neiging om van hogere kwaliteit te zijn en kan beter bestand zijn tegen doorlekken van inkt of vegen. 80g/m²: Dit is standaard kopieerpapier en geschikt voor dagelijkse afdrukken en kopieën. 90g/m² of meer: Dit is zwaarder papier en ideaal voor presentaties, rapportomslagen en marketingmateriaal.
De beste koop is de Canon Pixma G3520 inkjetprinter. Deze best geteste A4-wifiprinter heeft een goede scanner en reageert heel snel. Er kan dik papier (275g/m²) in en deze beste printer heeft amper kosten voor het inktverbruik.
Wanneer men spreekt van 90-grams papier, dan weegt 1 m² van dat papier 90 gram. Hoe zwaarder het papier hoe dikker en steviger. Een verkeerde keuze kan je stijlvolle boek reduceren tot een 'vodje' papier.
G/m² (gram per m²) is de standaard term om te bepalen hoe dik & zwaar papier is. Kies je voor een 300 g/m². wordt hiermee bedoelt dat 1m2 300 gram weegt, een A4 vel op deze dikte weegt dan 18.71 gram. Door te spelen met een dik of dun papier en papiersoort kun je het document een geheel eigen touch geven.
Andere zaken, zoals de verbinding, de instellingen van de printerdriver, speciale papiersoorten, fotopapier dat geplaatst is met de glanzende laag naar boven, of glad of beschadigd papier kunnen het probleem veroorzaken.
Open het fotobestand op je computer. Kies in de taakbalk bovenaan je scherm voor 'Printen' of 'Druk af'. Kies bij 'Instellingen' voor 'Foto op glanzend papier'. De printer stemt de manier van printen nu precies af op het glanzende fotopapier in de lade (bijvoorbeeld door de hoeveelheid inkt of toner aan te passen).
Wanneer u fotopapier gebruikt, plaatst u dit in de achterste lade. Het apparaat voert het papier automatisch in vanuit de achterste lade wanneer u tijdens het afdrukken andere mediumtypen dan normaal papier, zoals fotopapier, selecteert in de afdrukinstellingen via het bedieningspaneel of in het printerstuurprogramma.
Wat is verschil tussen kopieerpapier en printpapier? Eigenlijk is er geen verschil in kopieer- en printpapier.Het ene gebruik je bij een kopieerapparaat en het andere gebruik je bij een printapparaat. In beide gevallen kan dit gewoon hetzelfde papier zijn.
170 grams papier is 2 x zo dik als printpapier en de sterkte van deze flyer maakt het voor een groot deel ongevoelig voor kreukels, wat de flyer een professionele uitstraling geeft!
Het gewicht van papier wordt gemeten in het aantal grammen per vierkante meter (g/m²) vanuit het A0 formaat. Dit noemen we 'gramsgewicht'. Één vel weegt dus inderdaad 80 gram, het is alleen wel een heel groot vel (1m bij 1m). Als je dus 80 grams A4 papier aanschaft, weegt 1 vel A4 dus 5 gram (80 / 16 = 5).
De exacte afmetingen van het A4 is 210 mm x 297 mm. De lengte van het A4 formaat is hiermee 297 millimeter en de breedte van het A4 formaat is 210 millimeter. De afmetingen van het A4 formaat in centimeters is 21 cm x 29,7 cm.
Karton is een veelzijdig materiaal dat heel geschikt is voor allerlei soorten drukwerk. Printen op karton is een milieuvriendelijke keuze. Daarbij biedt het materiaal veel voordelen. Het is licht maar tegelijkertijd ook robuust en stevig.
Een inkjetprinter is daarom de beste keuze. Je kan ermee printen op verschillende soorten media van gewoon papier tot zwaar karton, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.
Ooit geprobeerd om zwart papier met witte letters te printen? Dat gaat niet! In de meeste printers zit namelijk alleen Cyaan, Magenta, Yellow en Black (CMYK).
Zelf printen is per afdruk veel duurder. De dure inkt – of beter: het vloeibare goud – zorgt er namelijk voor dat de prijs van een enkele kleurenafdruk op A4-formaat kan oplopen tot wel € 1,50 (bron: Consumentenbond).