Geef je flesvoeding (kunstvoeding) aan je baby? Dan maakt het eigenlijk niet uit welk merk je kiest. Want wat er precies in moet zitten staat in de wet. Kunstvoeding voor baby's van 0 tot 6 maanden heet 'volledige zuigelingenvoeding'.
Nutrilon blijft hoog scoren in onze top vijf beste flesvoeding voor (pasgeboren) baby'tjes, want op nummer drie staan zij opnieuw met de Nutrilon volledige zuigelingenvoeding 1. De naam zegt al genoeg, deze 'volledige zuigelingenvoeding' is geschikt voor pasgeboren baby's tot de leeftijd van 6 maanden.
Ook de structuur is een beetje anders: Nutrilon valt meteen uiteen, terwijl een schepje HiPP zijn vorm een beetje behoudt (alsof je een zandkasteel bouwt met omgekeerde emmers zand). Dat maakt het vullen van de melktoren of een volle fles soms wat lastig. En ten slotte: het is veel lastiger verkrijgbaar.
Nee, een duur merk is niet beter dan een goedkoper (huis)merk. Dat A-merken duurder zijn, heeft andere redenen. Zo steken fabrikanten van bijvoorbeeld Nutrilon, NAN Optipro en Hero Baby veel geld in onderzoek en productontwikkeling. Niet alleen voor 'gewone' baby's, maar ook voor te vroeg geboren of zieke baby's.
Nan komt volgens ons het dichtst bij de smaak en geur van echte moedermelk.
Ze vallen allemaal binnen de wettelijke norm. Wat wel opvalt is het verschil in prijs. Kruidvat eigen merk is het goedkoopste, maar Nutrilon is niet eens het duurste, dat is Nestlé NAN. Op hun website staat dat dat komt omdat ze het allerbeste eiwit gebruiken.
Een van de voordelen van moedermelk boven kunstvoeding is dat het een levende vloeistof is. Het past zich aan de wisselende omstandigheden van jouw baby aan. Dus als je baby ziek wordt, maakt je lichaam extra witte bloedcellen en antistoffen aan die in je moedermelk terechtkomen en de infectie helpen bestrijden.
Je kunt niet zomaar overstappen op een ander merk babyvoeding. Dat kan allerlei ongewenste effecten hebben. Overstappen naar een ander merk, zolang je hetzelfde type voeding blijft gebruiken, is geen probleem. De verschillen tussen vergelijkbare typen voedingen van verschillende merken zijn heel klein.
Een aantal producten is uitgesloten van deelname aan deze '2e gratis'-actie, dat is WETTELIJK bepaald. Het gaat om geneesmiddelen, babyvoeding tot 1 jaar, boeken, telefoon- en strippenkaarten, postzegels, cadeaubonnen, toegangstickers, loten, statiegeld en alcohol.
Hero Nederland waarschuwt voor Hero Baby Classic 2, een opvolgmelk voor kindjes vanaf 6 maanden. Het voedingsmiddelenbedrijf roept uit voorzorg de producten terug omdat het een overdosering van vitamine A en D bevat. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Sanne Cordfunke Krebbekx raadt HiPP Bio Babyvoeding aan. Onze keuze is op Hipp flesvoeding gevallen omdat het biologisch is, volgens vele reviews zacht is voor de darmpjes en het geen onnodige troep zoals maltrodextrines bevat (zoals bijv Nutrilon). De melk is ook perfect te combineren met borstvoeding!
Helpt speciale flesvoeding tegen krampjes? Het is niet overtuigend bewezen dat krampjesvoeding echt werkt. Ook geitenmelk is niet beter. Borstvoeding is de beste voeding bij darmkrampjes.
Ah biologische zuigelingenmelk is een volledige zuigelingenvoeding voor baby's van 0 tot 6 maanden met goede bouwstoffen voor je baby in de allereerste fase.
Hero Baby Nutrasense® Comfort+ 1 bevat melkvet en is palmolievrij. Waarom Hero Baby Nutrasense® Comfort+? Hero Baby Nutrasense® Comfort+ is speciaal ontwikkeld voor kindjes die last hebben van spugen, krampjes of een moeizame ontlasting.
Als je overstapt op een andere voeding, moet je kindje eerst even wennen. Zijn darmpjes moeten zich opnieuw instellen. Probeer daarom de andere voeding altijd minimaal twee weken en wissel liever niet voor die tijd. Dat kan veel onnodige onrust met zich meebrengen.
Baby's worden zwaarder van flesvoeding
Baby's die flesvoeding krijgen, groeien sneller omdat borstvoeding minder proteïne bevat. Een lagere hoeveelheid proteïne kan overgewicht op latere leeftijd voorkomen. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek onder 1000 baby's.
Flesvoeding bewaren en opwarmen
De flesvoeding mag niet warmer worden dan 30-35 graden. Let op: Warm nooit restjes voeding opnieuw op! Daar zitten bacteriën in waar je baby ziek van kan worden.
Babyvoeding twee keer opwarmen en ziektemakers
Het immuunsysteem van je kindje is nog niet zo goed ontwikkeld als dat van jezelf. Hierdoor is je kleintje veel gevoeliger voor ziektemakers en na het warm maken van een maaltijd kunnen er juist allerlei ziektemakers, zoals bacteriën, in het eten komen.
Wanneer borstvoeding niet (meer) mogelijk is, kan flesvoeding een oplossing bieden. Daarom is het geruststellend te weten dat er flesvoeding bestaat, zoals Nutrilon opvolgmelk.
Hoeveel flesvoeding je kind dagelijks nodig heeft, is afhankelijk van zijn gewicht. Over het algemeen geldt een richtlijn van 150 ml per kilo lichaamsgewicht per 24 uur. Weegt je baby bijvoorbeeld 4 kilo, dan is 4 x 150 ml = 600 ml voldoende. Maar dit is alleen een richtlijn.
Voor de bereiding van flesvoeding gaat de voorkeur uit naar niet-bruisend, natuurlijk mineraalarm flessenwater. Gebruik bij voorkeur water dat de vermelding 'geschikt voor de bereiding van babyvoeding' draagt. Als je toch kiest voor leidingwater of flessenwater zonder de vermelding, lees dan zeker de voorwaarden.
Voeding. Naar schatting kost flesvoeding zo'n € 30 per maand, tenzij je baby last heeft van allergieën en hypoallergene flesvoeding nodig heeft - die is namelijk aanzienlijk duurder.
Flesvoeding heeft andere nadelen: je moet het kopen, kost relatief veel geld, je moet eraan denken voldoende mee te nemen, altijd op temperatuur brengen en op de hygiëne te letten. Het grote voordeel van flesvoeding is dat je het voeden ook aan andere kan overlaten.
Product Informatie. Kruidvat F 1 Zuigelingenvoeding is een volledige zuigelingenvoeding op basis van melk voor als je geen borstvoeding (meer) geeft of als je borstvoeding met flesvoeding wilt combineren. Als ouder wil je alles geven wat je kindje nodig heeft. De juiste voeding is dan ook belangrijk.
Flesvoeding (kunstvoeding) wordt meestal gemaakt door het bewerken van koemelk. De natuurlijke caseïne / wei-eiwit verhouding in koemelk is 80% caseïne tegen 20% wei-eiwit. Terwijl de gewenste verhouding in kindervoeding 40% caseïne tegen 60% wei-eiwit is.