Koekenpannen van staal worden nog veel gebruikt in de horeca en ook aanbevolen door koks. Gerechten uit uw stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen!
Goede pannen bestaan uit materialen die niet kromtrekken en weinig last hebben van aantasting als roest en vlekken. Een goed voorbeeld hiervan is aluminium. Aluminium is laag in gewicht. Het is betrekkelijk goedkoop en makkelijk te vervormen en te gieten.
Naast verschillende kookboeken heeft Jamie Oliver dus ook een eigen lijn pannen. Deze pannen zijn van het merk Tefal en zijn van zeer hoge kwaliteit. Probeer nu dus zelf echte sterren gerechten op tafel te zetten en koop een Jamie Oliver pan.
Jeroen gebruikt het liefste keramische pannen met een natuurlijke (gezandstraalde) coating.
Maar wat is nou zijn favoriete keukenmachine? De Philips Jamie Oliver HR7782/01 keukenmachine is een van de duurste modellen op de markt. Hij heeft 17 verschillende snelheidsstanden die vooraf zijn ingesteld, zodat je elke keer het perfecte resultaat krijgt - of het nu een puree of een grove salsa is.
De pannen van Greenpan hebben een PFAS-vrije keramische Thermolon anti-aanbaklaag. Die laag is gemaakt op basis van natuurlijke materialen zoals diamant en zand. Dit is een unieke, keramische antiaanbaklaag die zonder de schadelijke stoffen, waaronder PFAS, vervaardigd is.
Om zeker te zijn dat u geen giftige stoffen binnenkrijgt kunt u het beste een pan kopen zonder de teflonlaag. De alternatieven zijn onder andere ijzeren-, keramische-, gietijzeren- of koperen pannen. Al deze pannen hebben wel wat meer onderhoud nodig en zijn vaak niet geschikt voor de vaatwasser.
Met Zwilling pannen wordt koken wel heel leuk. De pannen van Zwilling J.A. Henckels zijn namelijk van uitmuntende kwaliteit. Ook het gebruiksgemak is erg goed.
Koekenpannen van staal worden al sinds de oudheid gebruikt en zijn nog steeds erg populair bij professionele koks in de horeca. Gerechten uit een stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen!
De Demeyere Alu Pro Dura Glide is wat je noemt een stevige, robuuste pan die doet wat je van een pan mag verwachten. Ook voor de Consumentenbond is hij favoriet, het is namelijk de best geteste koekenpan. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, of het nu om inductie, hallogeen, keramisch of gas gaat.
Net zoals met PFOA, zijn er geen schadelijke hoeveelheden GenX stoffen aanwezig in de anti-aanbaklaag van de pan. Wil je weten of een chemische stof wel of niet in een product zit, vraag het na bij de producent.
Een van de bekendste producten van antiaanbaklaag pannen is Tefal. Deze geeft op hun website aan dat Tefal pannen geen gevaarlijke stoffen bevatten zoals PFOA, PFOS of C8. Maar dat ze de veilige stof PTFE gebruiken. PTFE behoort wel tot de PFAS-groep, maar is door de EFSA, WHO en FDA goedgekeurd om veilig te gebruiken.
Er bestaan zo'n 6000 verschillende PFAS, waarvan enkele bekende PFOA, PFOS, PTFE (Teflon) en GenX zijn. Deze stoffen komen van oorsprong niet in de natuur voor en worden chemisch gefabriceerd. Overheden verscherpen de regels omdat bekend is dat sommige PFAS risico's opleveren voor gezondheid en milieu.
De Bosch MUM5 werd in juni 2021 uitgeroepen als beste keukenmachine. Volgens de Consumentenbond is dit namelijk de beste koop keukenmachine en krijg je de beste kwaliteit keukenmachine voor de beste prijs.
Een keramische pan is een pan met een laagje keramiek aan de binnenkant. Het laagje vormt de antiaanbaklaag. De pan gebruik je anders dan een pan met een standaard antiaanbaklaag.
De Starlyf Jade Pan bereidt het eten sneller en gelijkmatiger dan andere pannen dankzij de sterk geleidende jade kwartsbekleding. De jade pan is geschikt voor alle kookplaten en kan zelfs in de oven dankzij het gesmede aluminium.
De keramische koekenpan heeft een speciale keramische laag (ook wel Thermolon genaamd) die geen schadelijke stoffen bevat. Deze laag heeft vergelijkbare anti-aanbak eigenschappen als de oude pannen met anti-aanbaklaag van PTFE. Wilt u zorgeloos, gezond en veilig koken? Dan raden wij u een keramische koekenpan aan.
De keramische antikleeflaag is gemaakt van natuurlijke materialen, zonder schadelijke stoffen wat garant staat voor perfecte bakresultaten. Haal snel een van deze splinternieuwe pannen bij Cook & Serve. En geniet van een extra koopzondag op 17 december in al onze shops.
Welke pan je uiteindelijk kiest, hangt hoofdzakelijk af van het ingrediënt dat je wilt bakken. Vlees en gevogelte bak je in een lage koekenpan met een antiaanbaklaag of in een koekenpan zonder antiaanbaklaag. Wanneer je vlees rustig wilt aanbraden is een pan met een antiaanbaklaag aan te raden.
De ideale pan om steak in te bakken heeft een dikke bodem zodat de warmte goed verspreid wordt. De pan mag ook niet té groot zijn, anders gaat de boter rondom verbranden. Kruid de biefstuk met flink wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout. Op die manier krijgt je steak bij het bakken een mooi en lekker korstje.
Pannen van gietijzer zijn keihard, blijven tientallen jaren goed en trekken niet krom. Door deze hardheid mag je ze alleen niet laten vallen. Een gietijzeren pan is brozer dan een RVS of aluminium pan.