Een semi-mechanisch analoog televisiesysteem werd eerst getoond in Londen in februari 1924 door John Logie Baird met een beeld van Felix de Kat en een bewegend beeld door Baird op 30 oktober 1925.
De uitvinder van de tv was John Logie Baird. Samen met andere ingenieurs ontwikkelde hij de eerste tv, waarop hij in 1922 patent aanvroeg. In 1926 demonstreerde hij voor het eerst de tv aan het publiek en drie jaar later, in 1929, werden de eerste beelden via een beeldbuis vertoond in het Kurhaus in Nederland.
Een televisietoestel kost ongeveer 1250 gulden (570 euro). De VPRO verzorgt voor het eerst een televisie uitzending.
De officiële introductie van de televisie in Nederland was op 12 december 1949. De toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat gaf toestemming voor deze introductie. Twee jaar later werd de Nederlandse Televisie Stichting (NTS) opgericht. Er werd in die tijd veel geëxperimenteerd en gedebatteerd.
De eerste commerciële kleurentelevisie van Philips was de k6-x25k121. Dit toestel kwam eind 1967 op de markt en kostte toen 2950 gulden. Overigens werd dit toestel ook onder andere namen verkocht, onder meer als Mediator, Erres, Aristona en Hornyphon.
De zendtijd wordt in 1962 uitgebreid naar dertig uur per week en in 1964 wordt er een tweede net toegevoegd: Nederland 2. Op televisie kunnen kinderen zich vermaken met Dorus of De Fabeltjeskrant. Bij volwassenen zijn vooral Ja zuster, nee zuster, Voor de vuist weg en Top of the Pops erg populair.
NPO 3 (tot 19 augustus 2014: Nederland 3) is een van de drie televisiezenders van de Nederlandse Publieke Omroep. De officiële start van de zender was op maandag 4 april 1988. De eerste experimentele uitzendingen van deze zender begonnen op 13 februari 1988 om 19:12 uur en waren in een deel van het land te ontvangen.
Het was een spannende test, met uiteindelijk een terechte winnaar. Samsung is verkozen tot beste TV merk van 2022! Samsung is het merk met het grootste aanbod in verschillende prijsklassen en met de beste prijs/kwaliteitverhouding. Ook is het merk bestempeld als zeer betrouwbaar.
televisie [overbrenging van beelden] {1926-1950} gevormd van grieks tèle [ver] + latijn visio [het zien], van vidēre (verl. deelw. visum) [zien] ( vgl. visie).
Veel kijkers zijn er die eerste avond nog niet. Het is nauwelijks voor te stellen, maar in 1951 hebben slechts 500 huishoudens een toestel. Toch is het aantal kijkers veel hoger. Duizenden mensen zijn namelijk samengekomen om die eerste uitzending - een dramaserie - te aanschouwen.
Zwemmen, tafeltennis, roeien, hockey en voetbal: dat waren de ingrediënten van de allereerste uitzending van Sport in beeld op zondag 5 april 1959, uitgezonden tussen 21.45 en 22.15 uur. Helaas is het geluid verdwenen, maar de beelden zijn bewaard gebleven. In nog ongerestaureerde telerecording-kwaliteit, maar toch.
Een semimechanisch analoog televisiesysteem werd eerst getoond in Londen in februari 1924 door John Logie Baird met een bewegend beeld van Felix de Kat. Het bedrijf (Baird Television Development Company) realiseerde in 1928 het eerste trans-Atlantische televisiesignaal tussen Londen en New York.
[initiaalwoord] , [afkorting] de afkorting voor "televisie". [techniek] een elektrisch apparaat om bewegende beelden en geluid te ontvangen. een programma dat op dit apparaat getoond wordt.
Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit 4 landen: Nederland. Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Bonaire, Sint Eustatius, Saba zijn bijzondere gemeenten en hebben een aparte status binnen Nederland. Zij heten Caribisch Nederland.
Het een oppervlakte van 17.098.242 km2. Dat is 11% van al het land op aarde!
De elektromechanische televisie die Paul Nipkow ontwikkelde en patenteerde in 1884 was de basis hiervan, de zogenaamde Nipkowschijf. In deze snel ronddraaiende platte schijf waren kleine gaatjes in een spiraalvormig patroon aangebracht.
Er zijn in principe maar 2 soorten tv's te vinden in winkels: lcd-tv's en oled-tv's. Veruit de meeste tv's zijn lcd-tv's met led-achtergrondverlichting. Daarom worden ze ook wel led-tv's genoemd. Maar oled-tv's worden steeds populairder.
Op je televisie kun je heel veel kleuren zien, maar eigenlijk zitten er maar drie kleuren in, namelijk rood, groen en blauw. Deze kleuren worden de additieve primaire kleuren genoemd. Met deze hoofdkleuren kun je alle andere kleuren maken.
2006. Samsung introduceerde in 2006 de allereerste LED-televisie.