Welke landen consumeren het minst aantal calorieën? De landen die tot slot helemaal onderaan de top opduiken, zijn de Centraal Afrikaanse Republiek met 1.641 calorieën per dag, gevolgd door Burundi met 1.696, Madagaskar met 1.770, Zimbabwe met 1.853 en Yemen met 1.957 calorieën per dag.
In India wordt het minst vlees gegeten, gemiddeld 3,2 kilo per persoon per jaar. Luxemburg voert de ranglijst aan met 136,5 kilo, gevolgd door de Verenigde Staten (125,5 kilo), Australië (121,4 kilo), Nieuw-Zeeland (115,9 kilo) en Spanje (110 kilo).
Bahrein duikt met een gemiddelde consumptie van 4.012 calorieën per dag op de eerste plaats op. Het is een kleine eilandstaat die bestaat uit 33 eilanden, gelegen voor de kust van Saoedi-Arabië.
Australiërs, Nieuw-Zeelanders en Oostenrijkers komen als grootste vleeseters ter wereld naar voren. De gemiddelde Australiër werkt jaarlijks 111,5 kilo aan rund- en varkensvlees, kip en vis weg.
Peru. Het bekleedt deze positie al enkele jaren, en ook nu staat Peru op de eerste plaats. De Peruviaanse gastronomie is gevarieerd, gezond en smaakvol. Die reputatie begon zich te ontwikkelen in de jaren 2000.
Balut wordt veel gegeten in de Filipijnen, Cambodja en Vietnam. Het is een bevrucht ei van een eend of kip met een bijna ontwikkeld embryo. Het wordt veel op straat verkocht en de mensen zijn er gek op. Het ziet er alleen niet zo smakelijk uit.
Uit onderzoek van Money.co.uk blijkt, dat Spanje opnieuw het gezondste land ter wereld is.
China bleef in 2021 de grootste consument van varkensvlees, rekening houdend met de speciale economische regio's Hongkong, Macau en het vasteland van China . De consumptie bedroeg respectievelijk 61, 52 en 37 kg/inwoner.
Per jaar zijn dat er zo'n 45 miljard. Dat is zo'n 6 keer de wereldpopulatie aan mensen (lees: het aantal kippen dat wordt geslacht is zes keer het totaal aantal mensen dat op de aarde leeft). Hiermee is kippenvlees ongetwijfeld 's werelds populairste stukje vlees.
In bepaalde religies is specifiek het eten van varkensvlees verboden. Zo is het, meer bepaald, voor moslims en joden verboden om het vlees van sommige evenhoevigen dieren te eten, en ook sommige christenen eten geen varkensvlees.
Volgens de dagelijkse calorie-inname verbruikt Oostenrijk meer calorieën dan enig ander land, gevolgd door de Verenigde Staten. Volgens de Food Balance Sheets van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) verwijst voedselconsumptie naar het beschikbare voedsel voor menselijke consumptie.
De blauwvintonijn is de meest gegeten vis ter wereld en de op één na meest (wild)gevangen vis.
Taiwan . Er zijn meer dan 6.000 vegetarische eetgelegenheden in Taiwan. De wetgeving van het land voor vegetarische voedseletikettering is de strengste ter wereld, omdat naar schatting meer dan 3 miljoen Taiwanese mensen vegetarisch eten, wat neerkomt op ongeveer 13% van de nationale bevolking.
Zuid-Amerikaans rundvlees staat bekend als het beste vlees ter wereld. Het staat bekend als mals en rijk van smaak.
We eten het meest varkensvlees met zo'n 18,5 kilo per jaar. Kippenvlees is een goede tweede met 11,5 kilo. Rund was goed voor 8 kilo per jaar. Andere vleessoorten zoals kalfs-, geiten-, schapen- en paardenvlees zijn minder populair: samen zijn ze goed voor ruim 1 kilo per persoon per jaar.
Surströmming is eigenlijk niets anders dan gefermenteerde vis. Oostzeeharing om precies te zijn. Vroeger was fermentatie van deze haring een methode om deze langer te kunnen bewaren. De “delicatesse” ontstond rond de 16e eeuw in het noorden van Zweden.
Lam en geit : traditionele lekkernijen onder geconsumeerd dierlijk vlees. Geniet van de sappige smaken van lam en geit, waar deze traditionele lekkernijen uw smaakpapillen naar nieuwe hoogten van culinaire extase zullen vervoeren. Lam en geit hebben een immense culturele betekenis in traditionele keukens over de hele wereld.
Van alle voedingsstoffen werd gekeken of ze aanwezig waren, en zo ja in welke hoeveelheden. De nummer 1, waterkers, scoorde 100 en bevat dus de meeste voedingsstoffen in de meest ideale hoeveelheden van alle groenten en fruit die meededen.
Amerikanen en Australiërs zijn 's werelds grootste vleeseters. Samen met Australië staan de Verenigde Staten bovenaan de lijst met landen die op jaarbasis het meeste vlees consumeren. Ook in Nieuw-Zeeland en Argentinië ligt de vleesconsumptie hoog, op meer dan 100 kilo vlees per jaar per persoon.
Varkensvlees wordt dagelijks gegeten, niet alleen in Japan maar ook in het buitenland . In sommige gevallen is het niet mogelijk om het te eten vanwege religieuze redenen, maar het is 's werelds nummer één in consumptie, en overtreft kip.
In China wordt varkensvlees om economische en esthetische redenen verkozen boven rundvlees; het varken is gemakkelijk te voeren en wordt niet gebruikt voor arbeid. De kleuren van het vlees en het vet van varkensvlees worden als smakelijker beschouwd, terwijl de smaak en geur worden beschreven als zoeter en schoner. Het wordt ook beschouwd als gemakkelijker te verteren.
Nummer 1 van Oceanië en nummer 7 van de wereld. Het dunbevolkte Nieuw-Zeeland is een paradijs voor de buitenmens, en het land zorgt goed voor haar omgeving. Nieuw-Zeeland scoort 84.9 punten op het gebied van natuurbehoud, waar haar buren en soortgelijke landen slechts 30 punten scoren.
Volgens de index staat Spanje in 2024 op de eerste plaats als gezondste land. Deze indrukwekkende prestatie wordt toegeschreven aan een robuust openbaar zorgstelsel, gemakkelijk beschikbare preventieve zorg en het alom geprezen mediterrane dieet.