Gebruik de maat van de pols om jouw perfecte maat binnen het bereik te vinden. Als jouw pols tussen 14cm-18cm is, kies dan voor een klein of middelgroot horloge met een diameter van 38mm, 40mm of 42mm. Als jouw pols 18cm of meer is, kies dan voor een grotere kast, bijvoorbeeld een kast van 44-46mm.
De horloge maat voor mannen is meestal tussen de 38mm en de 46mm groot. Alles groter dan 46 mm komt al snel overdreven groot over. En alles kleiner dan 38mm is doorgaans voor vrouwen.
De horloges worden met de hand gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Al deze materialen worden door Rolex zelf geproduceerd, zelfs het smelten van het staal doet het merk zelf. Een Rolex is dus heel erg duur om te maken en garandeert altijd een hoge kwaliteit en lange levensduur.
Rolex Air-King
Er zijn hier geen toeters en bellen aan toegevoegd en ze hebben het simpel gelaten. Voor ongeveer 7500 euro is deze Air-king van jou.
Kleine horloges (S) zijn het meest geschikt voor een pols met een maximale omtrek van 15 centimeter. Gemiddelde horlogekasten (M) staan goed bij een polsomtrek tussen de 15 en 17 centimeter. Grote horloges (L) passen bij een omtrek tussen de 17 en 19 centimeter.
Draag uw horloge niet te los en niet te strak, zodat hij niet heen en weer schuift. Houd hierbij in de gaten dat het uurwerk van uw horloge op uw pols ligt en niet heen en weer schuift. Zorg er daarnaast voor dat u uw horloge nog twee centimeter naar boven en beneden kunt schuiven.
Volgens de etiquette draag je een horloge altijd om de pols van je niet dominante hand. Je dominante hand is de hand waarmee je schrijft. Ben je rechtshandig dan draag je het horloge om je linkerpols. Als je linkshandig bent, draag je hem om je rechterpols.
Meet de omtrek van jouw pols (net boven de knokkel vanaf de vingers gezien) en tel daar 2½ cm bij op. Een voorbeeld: - Jouw polsomtrek (net boven de knokkel vanaf de vingers gezien) = 16,5 cm.
Als je wilt weten hoe laat het is, kun je veel beter op je pols kijken dan op je smartphone. Je hoeft niet je smartphone uit je zak of tas te halen. Het is gewoon veel gemakkelijker om snel even de tijd op je pols te checken. Bovendien toont een polshorloge je het uur.
Grote sterren en bekende Nederlanders dragen een Rolex. Maar ook staatshoofden en topsporters.
Er is enkel een item dat je thuis mag laten, een horloge. Volgens de etiquette 'kent gezelligheid geen tijd', dus heb je geen horloge nodig. Draag deze zeker niet bij de dresscode 'white tie' of 'black tie', dat is erg ongepast.
Geen reflectie: wanneer je je uurwerk aan de binnenkant van je pols draagt reflecteert het glas minder snel door de zon. Er wordt gezegd dat soldaten om deze reden hun horloge altijd aan de binnenkant droegen. Zo verraadden ze hun eigen positie niet tegenover de vijand.
Gemiddeld is de polsomtrek van dames tussen 170-180 mm qua lengte. Bij de mannen ligt dit wel wat hoger: 190-200 mm.
Het horloge dient ongeveer twee tot drie centimeter over je pols te kunnen schuiven wanneer je beweegt. De bovenkant van de horlogekast mag niet naar de zijkant glijden. Als algemene regel geldt dat er een vinger tussen je pols en het horlogebandje dient te passen. Een polshorloge mag niet te strak zitten.
Tot vandaag hebben de horloges voor dames knoppen aan de rechterkant van de horlogekast, ook al bestaan er nu quartz- en automatische horloges. Als linkshandige mag u een horloge zeker aan de rechterpols dragen; Vooral ook omdat u die hand het meeste gebruikt en het uurwerk dan in de weg kan zitten.
Rolex-horloges mogen alleen worden gekocht bij officiële Rolex-retailers, die bevoegd zijn om ze te verkopen en onderhouden.
De totaalprijs ligt, zelf in het legale geval, vele malen lager dan in Nederland, zo tussen de 2700 en 3000 euro en is zelfs veel goedkoper bij al onze grijze importeurs zoals sponsoren of Marly in Zwitserland.
Waarom is Breitling een topmerk en zo duur? De Breitling horloges hebben dus enkele unieke kenmerken. De chronograaf is grotendeels door Breitling zelf ontwikkeld. Het is een belangrijk onderdeel en het voegt veel luxe of toegevoegde waarde toe aan het horloge.
Horloges uit dure segmenten kenmerken zich vaak niet alleen door een piekfijne afwerking van buiten maar ook van binnen. Ook het fabricageproces kan van grote invloed zijn op de prijs van een horloge. Wordt een horloge grotendeels met machines vervaardigd of komt hier tijdrovend en kostbaar handwerk aan te pas?