Kangoeroes staan bekend om hun sprongkracht. Die danken ze aan hun lange en gespierde achterpoten, die bovendien een speciale vorm hebben. Dat maakt hen in staat om meters ver, hoog en snel te springen. Zo kunnen ze in korte tijd grote afstanden afleggen, wat hen in de droge Australische vlaktes goed van pas komt.
Deze dieren zijn echte spring kampioenen: - boomkikker: kan 7,5 m ver springen (150x zijn lengte) - spuugbeestje (schuimcicade): springt 70cm hoog (116x zijn lengte) - vlo: springt 25cm hoog (100x zijn lengte) - eekhoorn: kan tot 4 m ver springen (19x zijn lengte) - sprinkhaan: springt ongeveer 1m (9x zijn lengte) - ...
De wereldrecords hoogspringen staan op naam van de Cubaan Javier Sotomayor 2,45 m (in 1993) bij de mannen en de Bulgaarse Stefka Kostadinova 2,09 m (in 1987) bij de vrouwen. De hoogste sprong in de zevenkamp bij vrouwen staat op naam van de Belgische atlete Nafissatou Thiam met 2,02 m in Talence (2019).
Het zal u misschien niet verbazen, maar olifanten kunnen niet springen. Hoe dat komt, is echter moeilijk te zeggen. Te meer omdat wetenschappers nog nooit specifiek hebben onderzocht waarom een olifant niet kan springen.
Het klopt evenwel dat volwassen olifanten niet kunnen springen. Maar er zijn nog andere zoogdieren die nooit aan de enkels van Tia Hellebaut zullen komen: neushoorns, nijlpaarden en - uiteraard - luiaards.
De kangoeroe is samen met een ander typisch Australisch dier, de emoe, afgebeeld op de Australische munt. Deze dieren kunnen namelijk allebei niet makkelijk achteruit lopen. Dit symboliseert het streven naar vooruitgang van de Australische samenleving.
Wereldrecords. Het wereldrecord hoogspringen voor mannen is 2.45m en het staat op de naam van Javier Sotomayor. Het wereldrecord hoogspringen voor vrouwen is 2.09m en het staat op de naam van Stefka Kostadinova. Javier Sotomayor (Cuba), de huidige wereldrecordhouder met 2.45m, is 1.93m lang.
Van de zoogdieren kan de poema het hoogste springen. Biologen zien deze katachtige soms wel zes meter hoog springen. Maar als je compenseert naar lichaamslengte, dan is de poema met vijf keer zijn eigen lengte een slome donder.
Hoogste sprong ooit
Het hoogterecord staat met 2.47m op naam van Kapitein Alberto Larraguibel Morales met Huaso ex-Faithful in Chili. Hij reed het in 1949. De succesvolle sprong kostte twee jaar training van twee pogingen per dag.
De springkikker heeft lange gespierde achterpoten. Daarmee springt hij 2 meter ver zonder aanloop! De sprinkhaan komt zonder problemen vlug vooruit. Hij springt zelfs 1,20 meter ver.
1. Jachtluipaard. Het jachtluipaard, ook wel cheeta genoemd, is met 105 km/u met afstand het snelste landdier op aarde.
1. Jachtluipaard (Cheeta) – 104.4 km/uur. Het snelste landdier is het jachtluipaard, ook wel bekend als de Cheeta.
Het wereldrecord verspringen voor mannen is 8.95m en het staat op de naam van Mike Powell. Het wereldrecord verspringen voor vrouwen is 7.52m en het staat op de naam van Galina Chistyakova.
een volwassen leeuw weegt ongeveer 250 kilo. Een leeuw is ongeveer 2 meter lang. Een leeuw heeft krachtige poten en kan hierdoor ook erg ver springen. Een leeuw kan 3 meter ver springen en 3,5 meter hoog.
De tijger kan zeker 3 meter hoog springen – en verslaat daarmee de beste menselijke hoogspringer, Javier Sotomayor, die er met 2,45 meter wel aardig in de buurt komt.
Wat heeft 4 poten en leeft niet? Een stoel.
Antwoord: Het weer.
Wat is groen en plakt? Kermit de sticker.
Een Egyptische zwemmer heeft het nieuwe wereldrecord gevestigd voor hoogste sprong uit het water met een monovin. De 21-jarige Omar Sayed Shaaban raakte met zijn sprong een object aan dat 2,3 meter boven het water hing. Daarmee verbrak hij het vorige record na negen jaar met dertig centimeter.
' Cristiano Ronaldo verbaasde gisterenavond de voetbalwereld door onvoorstelbaar hoog uit te torenen boven zijn tegenstanders van Sampdoria en de bal binnen te koppen. Na enkele beeldanalyses is gebleken dat de Portugees een hoogte bereikte van 2.56 meter.
In totaal zijn er 23 soorten, waarvan er een paar levensgevaarlijk kunnen zijn. Het ongeluk met het meisje is zeldzaam, maar geen uitzondering: jaarlijks worden er in Australië 1 a 2 mensen gedood door krokodillen.
De gele pijlgifkikker is het giftigste dier op aarde
De giftigste pijlgifkikker – en het giftigste dier ter wereld – is de gele pijlgifkikker, die in de regenwouden van Colombia leeft. Eén kikker bevat genoeg gif om 10 mensen te doden. De kleurrijke pijlgifkikker maakt geen geheim van zijn gif.
Alle dieren kunnen hun tong uitsteken. Behalve de krokodil. Als een krokodil dat zou kunnen, zou deze de eigen tong immers afbijten.