Worstjes: water, zonnebloemolie 13%, eiwitpoeder^1 5,3%, rijstebloem, gemodificeerd zetmeel, inuline, verdikkingsmiddelen (E461, E415, E401), specerijen (witte peper, uipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, foelie), aroma, suiker, tomatenpuree, zout, gehydrolyseerd maïseiwit, gistextract, nootmuskaatextract, ...
Nu ook de iconische Unox knaks in een vegetarische variant. Deze knaks zijn gemaakt met eiwitten van kippen-eieren, van het beter leven keurmerk 2 sterren. 100% vegetarisch met de vertrouwde smaak van Unox. Voor iedereen een feestje!
Verzadigd vet uit kokosolie
Die bevatten wél veel verzadigd vet, waardoor ze niet of nauwelijks gezonder zijn dan de vleesvariant. In de smeerpatés van Zonnatura, Unox en De Vegetarische slager zit zelfs meer verzadigd vet dan in smeerpaté van vlees. Kokosolie is hier de boosdoener.
Ingrediënten: Worstjes: Varkensvlees 80%, water, aardappelzetmeel, zout, stabilisator (E451, E452), witte peper, paprikapoeder, nootmuskaatextract, rundercollageen, antioxidant (E301, rozemarijnextract), rookaroma, conserveermiddel E250. Opgiet: water, zout.
Knackworsten van Unox zijn ook glutenvrij! spar en Ikea?
Helaas bevatten normale knakworsten veel verzadigde vetten, welke een negatieve invloed hebben op onze gezondheid. Wil je toch een keer genieten van een lekker broodje knakworst? Kies dan eens voor de magere variant. Deze bevat ongeveer de helft minder kcal en vijf keer minder verzadigd vet.
Ze concludeerden dat zowel knakworsten als rookworsten en hotdogs niet heel goed zijn voor onze gezondheid. Dit komt voornamelijk omdat een knakworst gemaakt is van afvalvlees. Ook zitten er vaak veel kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere kunstmatige ingrediënten in die allesbehalve gezond zijn.
Unox Kip knaks zijn bereid met 100% scharrel kippenvlees, ze smaken heerlijk op bijvoorbeeld een broodje met saus.
De knakworst is een kleine, bruine, dunne, zachte worst die zowel koud als warm op of zonder een broodje als snack gegeten kan worden. Knakworsten lijken op frankfurters. De worstjes worden meestal in een conservenblik verkocht.
Qua smaak krijgt de worst van Hema het hoogste cijfer in de test: 5,7. Net geen voldoende dus. De knak die je hoort als je een hap neemt en onlosmakelijk bij de rookworst hoort, is moeilijk na te maken. De Vegetarische Slager is de enige producent die erin slaagt deze knak te bewerkstelligen.
Er zit 1,4 gram vet in 1 stuk (20 gram) knakworst, mager, waarvan 0,5 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten.
Conclusie. Vegetarische rookworsten zijn gewoon een lekker alternatief zonder flinke uitschieters! Uiteindelijk kwamen we na lang beraad tot de conclusie dat de Valess rookworst onze testwinnaar was. Op korte afstand gevolgd door de rookworst van Unox op de gedeelde tweede plaats met die van Hema.
Beschrijving. Heerlijke Knakworst van varkensvlees, huisgemaakt naar eigen recept en zoutarm. Lekker op een broodje, voor de kids, bij de stamppot, maar ook zomers in blokjes in de salade of koud bij de borrel. De worst is door het roken al gaar, je hoeft hem alleen warm te maken in niet kokend water.
Gezondheid
In een gezonde dagelijkse voeding passen vleesproducten als eiwitbron. Er zijn gezondere opties dan Knakworst kip. Knakworst kip kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Knakworsten heten zo omdat ze knakken. Althans, dat is het idee. Maar niet alle knakworsten uit de supermarkt maken zo'n fijn geluid. Rens en Mandy gaan op zoek naar de knak in knakworst.
De fabrikanten van knakworstjes beginnen zich grote zorgen te maken. Het velletje van de zogeheten Weense worstjes is bijna duurder geworden dan de inhoud, klagen Oostenrijkse producenten vandaag in krant Kronen Zeitung. Het tekort komt onder meer door sancties tegen Iran, een grote leverancier van schapendarmen.
Het jasje van een supermarktknakworst wordt vaak gemaakt van rundercollageen, dat bestaat uit huidvezels die worden gevormd tot een pap en verdund totdat het verneveld kan worden. De worstjes worden vervolgens 'gecoat' en in een pekelbad gedompeld. Het dunne en strakke jasje dat ontstaat knakt niet.
Frankfürter worsten worden gemaakt van alleen varkensvlees en afgestopt in een schapendarm. Sinds 1860 is de naam "Franfürter Würstchen" al een beschermde naam. Daardoor mogen vanaf 1929 alleen worsten zo heten die in het gebied Frankfurt am Main gemaakt worden; daarom noemen wij onze worsten ook gewoon: Knakworst.
Dit product is Halal. **LET OP! De worsten kunnen verschillen van gewicht , formaat, groot en klein en kleur, ook kunnen er meerdere verschillen zijn in een doos.
Er zitten 80 kilocalorieën in 1 stuks groot (40 gram) knakworst. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'knakworst'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Worstjes: varkensvlees^1 80%, water, aardappelzetmeel, zout, stabilisator (E451, E452), specerijen (witte peper, paprikapoeder), natuurlijk nootmuskaataroma, antioxidant (E301, E392), rookaroma, rundercollageen, conserveermiddel E250.
Zo is er dus een voorgerecht, hoofdgerecht of snack voor iedereen. Zo maak je de knaks klaar: IN EEN PAN: Bij voorkeur de worstjes langzaam in het vocht verwarmen zonder ze te laten koken.
Knaks zijn koud ook lekker!
Om een échte knakworst te maken wordt een stukje darm gevuld met gemalen en gekruid vlees en daarna gerookt. Bij de knakworst wordt hier specifiek gebruik gemaakt van een stuk dunne darm van een schaap, de schapensnaar genoemd. De schapensnaar is erg compact waardoor het een knakkend geluid maakt wanneer je 'm breekt.