Ingrediënten. paprika, knoflook, chili, 6,1% oregano, komijnzaad, 1,9% jalapeño, peterselie, korianderblad, zwarte peper, gerookte paprika, lavaswortel, kaneel, piment.
Je kunt de Mexicaanse kruidenmix gebruiken voor het op smaak brengen van bijvoorbeeld kipfilet, gehakt of varkensvlees. Gebruik ongeveer 1 theelepel van de kruidenmix voor 100 gram vlees. Benodigdheden: 2 el chilipoeder.
Ingrediënten. ui, tomaat, 15% paprika, 9,9% komijn, peterselie, knoflook, korianderzaad, cayennepeper, 4% chili ancho, tijm.
“Ras El Hanout, Original Spices door Jonnie Boer” bevat de volgende ingrediënten: paprika, korianderzaad, komijnzaad, kaneel, gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, piment. Het zout, dat Jonnie Boer bewust niet heeft toegevoegd, vormt het twaalfde ingrediënt.
Ingrediënten. 43% paprika, korianderzaad, zwarte peper, 9,9% kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel, cayennepeper. Bevat geen toegevoegd zout.
Er zit verschil tussen 100% puur en 100% natuurlijk. Het eerste betekent dat alle ingrediënten pure kruiden en specerijen zijn en er geen toegevoegde smaakversterkers in een product zitten.
Santa Maria | Kruiden | Peper | Mix | 41 gr | Delhaize.
Michelada. Een Michelada is een Mexicaans drankje gemaakt met bier, limoensap, verschillende sausjes (veelal met chili), clamato-sap (tomatensap met sap van schelpdier) en chilipepers. Een vreemde combinatie zo op het eerste oog en de meeste zullen hier een vies gezicht bij trekken.
Bonenkruid kan vervangen worden door tijm of salie.
De Spaanse keuken kent naast de standaard Mediterraanse kruiden (tijm, basilicum, paprikapoeder, oregano en peterselie) ook specerijen als laurier (stoofschotels), saffraan (paella), munt, komijn en koriander(zaad).
Ingrediënten: 20% witte kool, 20% rode paprika, 18% maïskorrel, 15% prei, 15% sperzieboon, 12% kidneyboon, water, zout, voedingszuur (citroenzuur [E330]), zuurteregelaar (calciumchloride [E509]), stabilisator (calciumdinatrium-EDTA [E385]).
62 g. Bevat geen toegevoegd zout.
Santa Maria kruiden bestellen | Albert Heijn.
Kruid je fajitas, taco,s, burrito's, enchilladas met deze heerlijke kruiden mix. Maar maak vooral ook Mexicaanse aardappeltjes uit de oven met deze mix. Eigenlijk zou je ze voor alles wat Mexicaans is kunnen gebruiken. Voeg wat kruidenmix toe aan olie en je hebt een Mexicaanse marinade.
Typische Mexicaanse roerbakgroenten zijn bijvoorbeeld maïs, sperziebonen. rode paprika, witte kool en prei. Je kan kidneybonen ook vaak zat in Mexico op de keukentafel ontdekken en deze zijn dan ook in de groentemix te vinden.
Rode kool: gemberpoeder, kaneel en kruidnagel en laurier, ui, zwarte peper. Sperziebonen: bonenkruid en nootmuskaat, peterselie, selderij. Spinazie: basilicum en knoflook, dille, nootmuskaat, zwarte peper. Sla: bieslook en dragon, kervel, knoflook, peterselie, tijm.
Baharat is Arabisch voor specerij en is voornamelijk geschikt voor het kruiden van vlees, maar wordt ook gebruikt voor het bijkruiden van soepen en sauzen. Een tweede bekende kruid is ras el hanout, dit staat voor “Het beste van de winkel”.
Sumak is een smaakmaker in het Midden-Oosten, waar het ook zijn origine vindt. Het is de gedroogde, paarsrode, harige vrucht van de sumakstruik Rhus coriaria, een struikgrote verwant van de cashew- en mangoboom. Er zijn wel 150 verschillende soorten sumakstruiken waarvan slechts zes soorten eetbaar zijn.
De hoofdingrediënten zijn bijna altijd paprikapoeder, zwarte peper en komijn, en daarnaast zitten er vaak nog kaneel, kruidnagel, koriander, kardemom en nootmuskaat in (jup, een heleboel kruiden die met een k beginnen). De smaak is warm en ietwat zoet, zoals perfect past in de keuken van het Midden-Oosten.
Rosada en adobo
Het is een witte vis, schilferig en sappig als kabeljauw maar met een dichtere textuur.