33% Chinese kool, 20% gele wortel, rode ui, 12% taugé, rode paprika, groene paprika.
De ideale basis voor een Chinese maaltijd. Lekker, vers en gemakkelijk. Met paprika, sperziebonen, taugé, prei en witte kool. Fijngesneden wokgroente.
Ingrediënten: 23% rode ui, 18% paksoi, 17% prei, 17% gele wortel, 17% kastanjechampignon, 8% peul.
Ingrediënten. Ingrediënten: 33% wortel, 33% spitskool, 25% prei, 8,3% rode ui.
Ingrediënten. Ingrediënten :33% Witte kool, 25% prei, groene paprika, rode ui, 3% rode peper. Dit product kan sporen van SELDERIJ bevatten.
Waarom is wokken gezond? Door je gerecht te wokken behouden de ingrediënten het grootste deel van de voedingsstoffen en verliezen ze minder vitamines dan bij veel andere methodes om je groenten klaar te maken. Dat komt omdat het voedsel niet zo lang verhit wordt als bij veel andere methodes.
Knoflook, gember, chilipepers en lenteuitjes geven de roerbakmaaltijd diepte en smaak. Er is maar een klein beetje van deze ingrediënten nodig om het hele gerecht een heerlijke smaak te geven. Hak de ingrediënten zo klein mogelijk zodat de smaak goed over alle groenten verdeeld kan worden.
Omscheppend bakken, ook wel roerbakken of wokken genoemd, is een oorspronkelijk uit Azie afkomstige kooktechniek voor het bereiden van voedsel in een holvormige pan, beter bekend als een wok of wadjang. In sterk verhitte olie en op een hoog vuur wordt het gerecht continu omgeroerd, of door het schudden van de wokpan.
- Hollandse roerbakgroenten. In deze mix zitten typische Nederlandse groenten, zoals bleekselderij, winterpeen, broccoli, paprika, bloemkool en sperziebonen. Heerlijk voor bijvoorbeeld een AVG'tje (aardappel, vlees en groente).
Voor wokgroenten invriezen geldt hetzelfde advies als voor roerbakgroenten invriezen: het kan absoluut, maar wokgroenten kunnen snel slap en zompig worden wanneer deze ontdooid worden.
Als jij geen vlees (of vis) wilt eten is het verstandig om de Thaise visie op vegetarisme te kennen. Vegetariër betekent in de ogen van een Thai dat je geen stukken vlees eet. Hierdoor zijn vissaus, eieren en andere dierenproducten dus gewoon gebruikt worden. Je kunt dus beter zeggen dat je veganist bent.
De veelzijdige Thaise keuken kent een aantal pittige tot zeer scherpe gerechten door toevoeging van de rode Chilipepers. Niet iedereen vindt dat lekker en er zijn mensen, die zelfs allergisch zijn voor die pepers.
Maar om je lijn hoef je je geen zorgen te maken, want het eten in Thailand is zeer gevarieerd en ook nog eens gezond en licht verteerbaar. Verse groenten en kruiden worden maar kort meebakken op hoog vuur, waardoor veel van de smaak bewaard blijft.
Kenmerkende Thaise kruiden zijn onder meer koriander blad, knoflook, citroengras, laos, en citroenblad.
De Hoge Gezondheidsraad raadt volwassenen aan om minstens 300 g groenten per dag te eten of minstens 400 g groenten inclusief peulvruchten. Je varieert daarbij best in soorten groenten. Op die manier krijg je een brede waaier aan voedingsstoffen binnen. Kies ook bij voorkeur groenten van het seizoen.
Welke rijst voor nasi? Voor het maken van nasi goreng gebruik je het liefst een droogkokende rijstsoort. Die wordt lekker luchtig en kun je goed mengen met je ingrediënten. Denk dus aan gewone witte rijst (Toverrijst), zilvervliesrijst, basmatirijst of pandanrijst.
Vegetarische bami met satésaus
Ook voor 'nasi' moeten we naar de Indonesische keuken kijken. 'Nasi' betekent gekookte rijst, 'goreng' gebakken. Zo eenvoudig kan het dus zijn: gebakken rijst. Het is het nationale gerecht in Indonesië.
Deze bijzondere groente heeft een knapperige buitenkant maar een slijmerige binnenkant. Er zit namelijk een soort gel-achtige substantie aan de binnenkant, vergelijkbaar met het slijm bij natto.