Ingrediënten: Suiker, cacaoboter, magere MELKPOEDER, cacaomassa, weipoeder (MELK), MELKVET, emulgator (SOJALECITHINEN), HAZELNOOTPASTA, aroma. Cacao: ten minste 30 %. Kan andere noten en tarwe bevatten.
De cacao die we gebruiken voor de productie van onze Milka Alpenmelkchocolade is afkomstig van vruchten van de cacaoboom. Cacaobomen groeien in de buurt van de evenaargordel. Ivoorkust en Ghana, India, Indonesië, Brazilië en de Dominicaanse Republiek zijn de belangrijkste groeiregio's waar we onze cacao vandaan halen.
En jammer genoeg voor de vele schoolkinderen bij wie het lilagekleurde dier zo populair is, wordt de fotogenieke Simmentaler-koe – op deze bijzondere uitzondering uit Servië na dan - ook niet paars geboren. Milka komt begin jaren '70 op het idee om van de paarse koe op de verpakking een centraal reclamefiguur te maken.
Milka Alpenmelkchocolade is onmiskenbaar Milka vanwege de heerlijk zachtsmeltende chocolade. Om Milka - stukje voor stukje op de tong te laten smelten en altijd even lekker te laten smaken, gebruiken we alleen hoogwaardige ingrediënten. Milka is een traditioneel product.
Welke Milka producten zijn geschikt voor vegetariërs en leden van bepaalde religies? Voor de productie van melkchocolade en witte chocolade wordt weipoeder gebruikt. Weipoeder is afkomstig van dierlijk stremsel, meestal van rund. Stremsel is vaak een kloon van een kloon van een kloon van het originele dier.
Alle soorten pure chocolade zijn koosjer. Daarnaast zijn alle merken chocolade met K stempel erop ook koosjer. Dat zijn de meeste bekende merken gewoon. Alle soorten chocolade zonder alcohol zijn halal.
Gelatine is een ingrediënt dat wordt bereid uit dierlijk collageen. Dus als er gelatine bij de ingrediënten staat, dan is dit van dierlijke oorsprong. Er hoeft niet vermeld te worden van welk dier. Overigens: gelatine heeft geen E-nummer.
Chocolade maakt endorfine en serotonine (gelukshormoon) vrij in je lichaam. Daardoor verdwijnt alle stress en spanning als sneeuw voor de zon. Het bezorgt je lichaam en geest ook een ongelooflijke boost. De cafeïne in de chocolade zorgt dan weer voor een verstevigend en een afslankend effect.
Dit betekent dat niet alle melk uit Zwitserland Alpenmelk is. Alleen de melk die van koeien die zomers de weidegang naar de Alpenweide maken. Zomerweidegang geldt dan weer alleen vanaf 1200 meter hoogte gemiddeld in de zomermaanden. Dit is ook de reden dat Alpenmelk maar een beperkt deel van het jaar verkrijgbaar is.
Toblerone is bedacht door de heren Theodor Tobler en Emil Baumann uit Bern in 1908. De naam is een porte-manteau van de namen Tobler en het Italiaanse woord torrone, wat een soort noga is.
De vader van Kompas Olga 978 is Vigor, een Brown Swiss: het ras/'merk' van een Milka-koe.
Milka is een chocolademerk van het bedrijf Mondelēz International. In 1901 bracht de chocolatier Philippe Suchard in Neuchâtel (Zwitserland) de eerste melkchocolade op de markt onder deze naam.
Inmiddels is de bekende Milka koe niet meer weg te denken van de verpakkingen en zijn er tientallen smaken van deze heerlijke chocolade in de schappen te vinden. Van Oreo tot Cheesecake en van Alpenmelk tot Karamel; voor iedereen is er een heerlijke chocolade reep.
Ingrediënten: Suiker, cacaoboter, magere MELKPOEDER, cacaomassa, weipoeder (MELK), MELKVET, emulgator (SOJALECITHINEN), HAZELNOOTPASTA, aroma. Cacao: ten minste 30 %. Kan andere noten en tarwe bevatten.
1901. Het geboortejaar van MILKA. Inschrijving van het merk in het handelsregister van het “Keizerlijk Agentschap voor Patenten” in Berlijn. De naam is een samenvoeging van de belangrijkste ingrediënten, melk en cacao.
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
Elke dag een klein stukje chocolade eten kan absoluut geen kwaad, als je verder gewoon een gezond eetpatroon hebt. Je krijgt dan namelijk evengoed al je goede voedingsstoffen binnen. Een nadeel is dat we na het eten van een klein stukje chocolade vaak zin krijgen in meer.
Een reep chocolade van 75 gram bevat 400 tot 450 calorieën (kcal), dat is evenveel als 3 belegde boterhammen. Eet chocolade daarom niet te vaak en niet te veel. Neem bijvoorbeeld een blokje als dagkeuze en eet niet een hele reep in één keer op.
Bovendien is het ook van belang om te weten hoeveel chocolade je moet eten om enig effect te hebben: tussen de 100 en 200 gram per dag voor een gemiddelde persoon, om precies te zijn.
Gelatine van rund geslacht volgens islamitisch ritueel is halal. Ook collageen van huiden van niet ritueel geslachte dieren, maar wel een behandeling hebben gekregen worden halal. Bron. Gelatine uit collageen van varken is haram.
Gelatine beschermt je gewrichten tijdens training en helpt bij een beter herstel ervan na een training. Het aminozuur glycine, dat zich in gelatine bevindt, ondersteunt de lever bij het afvoeren van giftige stoffen. Gelatine draagt bij aan een betere vertering en zorgt dat het maagslijmvlies in goede staat blijft.