Krokodil is relatief eenvoudig te maken uit codeïne, met fosfor (uit luciferkoppen of het strijkvlak van het luciferdoosje), een oplosmiddel (meestal thinner), benzine, zoutzuur en jodium. In Rusland is het belangrijkste ingrediënt voor de drug, codeïne, met ingang van 1 juni 2012 niet meer te verkrijgen zonder recept.
Krokodilachtigen zijn vleeseters die een breed scala aan prooien eten, maar voornamelijk leven van vis. De biologie is uitgebreid onderzocht en over de anatomie, de voortplanting en de leefwijze is veel bekend.
Om te beginnen eet een krokodil praktisch alles wat beweegt; van schildpadden, vis en vogels tot complete giraffen, buffels, leeuwen en zelfs andere krokodillen. Bovendien worden er zelfs stenen gevonden in de maag van een krokodil. De reptielen slikken grote stenen door, die permanent in hun maag blijven zitten.
De smaak van het vlees van krokodillen is te vergelijken met de smaak van kippenvlees. De textuur van het vlees doet echter meer denken aan vis. Het vlees is lekker mager én cholesterolarm, waardoor het krokodillen vlees ook nog eens goed is voor je gezondheid.
Bovendien werden in krokodillenvlees grote hoeveelheden essentiële aminozuren aangetroffen, met name lysine. Bovendien was de voedingswaarde van krokodillenvlees hoger dan die van vee- en pluimveevlees, beoordeeld vanuit het oogpunt van de essentiële aminozuurindex.
De volgende producten zijn eiwitrijk: vlees, kip, vis, melkproducten (in kwark en Skyr zit meer eiwit dan gewone melk), kaas, yoghurt (in Griekse yoghurt zit meer eiwit dan in gewone yoghurt), peulvruchten en noten.
Het eten van schapen, runderen, pluimvee, kamelen, paarden, wilde ezels, konijnen, egels, stekelvarkens, sprinkhanen, vogels en zeedieren (met uitzondering van palingen, krokodillen, zeeschildpadden, dolfijnen en haaien) zijn wel toegestaan.
Voordelen: Krokodillenvlees is voedzaam en een uitstekende bron van eiwitten. Het voedt de longen, verwijdert slijm en verlicht hoest .
De meeste delen van de krokodil kunnen worden gegeten, met de populairste stukken vlees: de ossenhaas, ribben, het lichaam, de kaak en de staart . "De meeste mensen eten graag vlees van het lichaam, omdat het botloos is. Sommigen houden van de premium stukken vlees van het bovenste deel van de staart van het dier. Deze stukken behoren tot onze bestsellers," zei Wichai.
Veel krokodillen drijven bijvoorbeeld graag in het water met alleen hun ogen en neusgaten open, zodat ze hun prooi kunnen overvallen. Een maag vol stenen kan hen helpen hun lichaam onder water en uit het zicht te houden.
Na een maaltijd stuurt het hart zuurstofarm bloed, rijk aan zuur koolstofdioxide, naar de maag. Het bloed stimuleert de productie van de meest zure maagsappen die in de natuur bekend zijn. Dit opmerkelijke systeem betekent dat krokodillen maagzuur 10 keer sneller kunnen afscheiden dan enig ander dier.
Dieren die niet de beschikking hebben over tanden om hun (plantaardig) voedsel te verwerken, gebruiken hiervoor ingeslikte stenen.
4.1 Vlees. Krokodillenvlees is wit of roze van kleur en heeft een dichte textuur die lijkt op varkensvlees of kalfsvlees. De smaak (in ieder geval bij met vis gevoede krokodillen) is licht visachtig . Het vlees is rijk aan eiwitten, maar de vetwaarden in tabel 5 kunnen misleidend zijn.
Je zou denken dat het vlees er toch een keer uit moet, maar bij een krokodil gaat dat anders dan bij een mens. Mensen lopen rechtop. Daarom zakt het eten naar beneden richting het poepgat, maar een krokodil ligt de hele dag plat op zijn buik.Hij heeft geen poepgat, maar wel een hele grote bek.
Een 40-jarige man die zaterdag in een rivier viel in het Australische Queensland, is opgegeten door een krokodil. Maandagavond werden de resten van Dave Hogbin teruggevonden in het 5 meter lange dier dat door de autoriteiten is gedood.
Krokodillenvlees is een vlees met weinig vet, weinig cholesterol en veel eiwitten. Krokodillenvlees is niet alleen lekker, het is ook goed voor je hart, longen, bloedsomloop en het staat erom bekend astma en hoestproblemen te genezen . Krokodillenvlees kun je het beste met de huid eten.
Hoe smaakt een hapje van een van de oudste dieren op aarde (krokodillen zijn er al 65 miljoen jaar)? Wel, verrassend veel naar kip of kalkoen. Krokodilvlees is bovendien net zo mager en cholesterolarm. Het vlees is een delicatesse en geschikt voor bijna alle gevogelterecepten.
Doordat ze niet op hun prooi kunnen kauwen, slikken ze hele stukken vlees en bot in een keer door. Om dit goed te kunnen verteren, slikken krokodillen stenen door die daarnaast ook helpen als ballast tijdens het zwemmen.
Krokodillen zijn meer dan roofdieren, ze zijn ook aaseters en voeden zich daarom met alles wat eetbaar is, of het nu levend of dood is. Volgens de wet van de Islam is het onwettig om dieren te eten die dood vlees of zelfs bloederig vlees eten. Dit maakt krokodillen niet-halal !
Ook rooms-katholieken mogen het niet vanwege een decreet van paus Gregorius III in 732. Voor islamieten geldt de consumptie van paardenvlees als makruh; het is niet verboden, maar het wordt afgeraden.
Alcoholvrije dranken worden over het algemeen beschouwd als halal, omdat ze geen alcohol bevatten en dus niet in strijd zijn met de islamitische voedingsvoorschriften.
Vroeger kreeg je vaak te horen dat je maximaal drie eieren per week mocht eten, omdat 'ze slecht zijn voor je cholesterol'. Dat advies blijkt intussen te streng, je mag gerust wat vaker een ei eten. Toch eet je het best niet meer dan zes eieren per week, eieren in bereidingen zoals mayonaise of gebak meegeteld.
Symptomen van te veel eiwitten kunnen zijn vermoeidheid, misselijkheid, verstopping en uitdroging.In ernstige gevallen kan het leiden tot nierbeschadiging, leverproblemen en zelfs hartproblemen. Ondanks dat de laatstgenoemde niet vaak voorkomen, is het belangrijk om hier wel rekening mee te houden.
Zo bevatten zowel mango's, bessen, aardbeien en avocado veel eiwitten. Ook banaan bevat relatief veel eiwit. Voedingsmiddelen als, peulvruchten, sojaproducten, tempé en noten en pinda's. Kortom genoeg mogelijkheden om op een gevarieerde manier die eiwitten binnen te krijgen en beter te herstellen.