Hondenijsjes zijn een handige manier om je hond verkoeling te geven, maar ook ideaal voor puppy's die bezig zijn met tanden wisselen. Je kunt gemakkelijk een paar brokjes met water invriezen. Ook ingevroren yoghurt of een ingevroren banaan zijn een succes. Daarnaast zijn er speciale hondenijs vormpjes te koop.
Giet warm of lauw water in je ijshouder of bakje en gooi er het hondenbrokken bij. Laat de brokken even staan zodat ze zacht worden en (deels) oplossen in het water. Zet het in de vriezer tot het bevroren is. Je hebt nu een makkelijk hondenijsje!
IJs zit vol suiker en en vet en kan dus leiden tot overgewicht en diabetes bij je hond. Dus, hoe lief je het ook bedoelt, het is beter om je hond geen ijs te geven om af te koelen. Zorg wel altijd voor voldoende (koel) drinkwater en een koelmat voor honden als je hond op een warme ondergrond moet liggen.
Zo kunnen er erg nare wondjes ontstaan op zijn tong. Ook is het mogelijk dat er door het koude ijs maagdraaiingen optreden. Hierdoor kan je hond in shock raken of, nog erger, zelfs komen te overlijden. Dat ene ijsje kan hem dus gewoon fataal worden.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Wanneer je aan je dierenarts zal vragen of jouw hond een ijsje mag, dan zal dit zeker mogen. Belangrijk is dat je hierin niet overdrijft. Gewoon één ijsje maximaal per dag en niet meer. Een hond zal van een ijsje ook zeker niet oververhit raken.
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Is slagroom gevaarlijk voor een hond? Slagroom is natuurlijk niet erg gezond voor een hond, maar ook niet zo slecht dat je hond er direct ziek van wordt (tenzij het gaat om grote hoeveelheden). In slagroom zit lactose. Als jouw hond daar allergisch voor is kan hij of zij wel last krijgen van zijn maag of darmen.
Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven. Dan voorkomt u overgewicht en alvleesklier problemen bij uw hond.
De Cool Dog Koelmat 24/7 is de best geteste honden koelmat van 2022! Dit is uit onze ultieme test gebleken. De hete zomers kunnen niet alleen voor ons als mensen heel warm zijn, ook je hond kan in deze temperaturen wel wat verkoeling gebruiken. De koelmat helpt je hond om af te koelen.
Zorg ervoor dat je hond bij warm weer een plek in de schaduw heeft en beschikt over voldoende vers drinkwater. Als je hond van zwemmen houdt, is dat een prima manier om af te koelen (let op blauwalg). Er zijn voor honden ook speciale koelteproducten te krijgen, zoals een koeltematje of koeltehalsband.
De veiligste optie voor jouw hond is ongezouten of zelfgemaakte pindakaas. Dit komt doordat een hoog natriumgehalte vaak problematisch blijkt te zijn voor honden. Bovendien helpt het voeren van zelfgemaakte pindakaas om te voorkomen dat je je hond extra suiker en andere schadelijke toevoegingen geeft.
Geef liever een beetje (geiten)yoghurt- of waterijs. Hier zit minder/geen lactose in. Dus liever geen gewoon (room)ijs. Kijk heel goed wat er in het ijs zit dat je je hond geeft.
Mag ik mijn kat ijs geven? Je mag je kat ijs geven, maar dan alleen ijs dat geschikt is voor zijn maag. Dat betekent dat je hem geen ijs moet geven dat voor menselijke consumptie bedoeld is. IJs voor mensen is namelijk te zoet, te zout en bevat nog meer ingrediënten die niet goed of zelfs gevaarlijk zijn voor je kat.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Een gekookt ei is niet schadelijk voor je hond (je kunt je hond zelfs een rauw ei geven) en veel honden vinden het lekker om er af en toe ééntje te eten. Een ei kan voor een pup overigens wat lastiger te verteren zijn dan voor een volwassen hond, in verband met het nog kwetsbare maag darm stelsel.
De voornaamste reden dat honden likken is plezier. Je hond heeft het naar zijn zin of ontmoet nieuwe mensen die met hem willen spelen. Wanneer een hond je gezicht, handen of voeten likt bij thuiskomt, is het erg waarschijnlijk dat hij blij is dat je thuis bent. “Welkom thuis en geef mij aandacht!”.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Een hond kan brood dus wel een beetje verteren. En op zich zijn de vezels goed voor de spijsvertering. Maar verder is brood niet goed voor hond: de hond neemt geen voedingsstoffen uit brood op. Het is alleen een 'vulmiddel' en wordt eigenlijk meteen weer uitgepoept (ook door de vezels).
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.
Ja, Honden kunnen normale appelmoes gewoon eten. Appelmoes is over het algemeen gezoet, dus zorg ervoor dat je je hond niet te veel appelmoes eet. Appelmoes kan worden ingevroren in ijsblokjesvorm, deze kun je aan je hond geven na een wandeling of op een warme zomerdag.
Bij honden die in shock gaan kunt u de volgende symptomen zien; Snelle ademhaling en hartslag. Lage lichaamstemperatuur. Koude oren en ledematen.
Wat is de oorzaak van een maagtorsie? Het is niet precies bekend waardoor een maagtorsie optreedt. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of er lucht in de maag terecht komt door inslikken en de maag daarna draait, of dat de maag eerst draait en de gassen vooral door gisting ontstaan.