Handverwarmers bevatten een gel dat geactiveerd wordt door het indrukken van een metalen button. Hierdoor ontstaat een chemische reactie en komt warmte vrij. Na gebruik wordt de handverwarmer in heet water gelegd, waardoor hij opnieuw gebruikt kan worden.
Een handwarmer (soms hotpack genoemd) is een plastic zakje dat onderkoeld natriumacetaat (CH3COONa) in water bevat. Door het metalen plaatje in de vloeistof te knikken wordt de latente warmte vrijgegeven.
Er zit een klein metaaltje in de handwarmers, dit moet je klikken. Dan worden ze warm en kun je ze gebruiken. Na gebruik moet je ze gewoon een tiental minuten in kokend water stoppen, tot de binnenkant terug vloeibaar is. Dan zijn ze terug klaar voor gebruik.
Je kunt een handwarmer of gelkussen zo vaak gebruiken als je wilt, maar het kan na verloop van tijd verslijten als je het veel gebruikt.
Met deze handwarmer behoren koude handen tot het verleden. Ze zijn uitermate geschikt om te gebruiken bij koud weer. Ze zijn uit de verpakking direct te gebruiken en werken wel 7 uur achter elkaar. De handwarmer past in iedere handschoen, jas- of broekzak.
Deze Thermopad serie van warmtekussentjes worden met lucht geactiveerd. Ze geven een natuurlijke warmte af dankzij de unieke samenstelling van de inhoud. Ze warmen op tot 45 °C (113 °F) en behouden een gemiddelde temperatuur van 37 °C (98,6 ° F) gedurende 12 uur.
Productbeschrijving. Deze Peacock handwarmer werkt op benzine. Door een gloeiend kousje worden de benzinedampen verbrand waardoor je handen en jaszakken warm worden en blijven gedurende de koude dagen.
Gooi een paar losse kristallen in je bekerglas, steek je vinger erin of giet de vloeistof vanaf een centimeter of twintig op het aanrecht. Het resultaat is spectaculair. De kristallisatie is exotherm, dat wil zeggen dat er warmte bij vrijkomt en dat is precies wat er gebeurt in de hotpack.
Wat is een coldpack? Een coldpack (ook wel coolpack of icepack genoemd) wordt gebruikt om te koelen. Het wordt vaak ingezet voor het ontzwellen van letsels aan ledematen, met name verstuikingen, verzwikkingen, ontwrichtingen en kneuzingen. Via het ontzwellen wordt ook de pijn verlicht.
Zo gebruik je de Hotpacks: Plaats de Hotpack gedurende 5 minuten in heet water of verwarm ze 1,5 tot 2 minuten op 600 watt in de magnetron. Wikkel een doek om de Hotpack heen om je huid te beschermen. Plaats de Hotpack drie keer per dag zo'n 20 minuten op de pijnlijke plek.
Bij acute blessures, zwellingen en ontstekingen moet je altijd koelen. Gebruik geen warmte, want dit kan de pijn en het probleem verergeren. Warmte pas je in een later stadium toe als na de acute fase de herstelfase aanbreekt.
"Door kou vernauwen de bloedvaatjes zich. Daardoor komt er minder bloed in het weefsel terecht. Dat zorgt ervoor dat er minder zwelling optreedt én dat je enkel minder dik en blauw wordt. Het is wel belangrijk dat je direct na de verzwikking een icepack of een zak met ijsklontjes op de verzwikte plek legt.
Na de eerste 48 uur is het goed om de spieren 20 minuten per keer te verwarmen. Hierdoor ontspannen en herstellen ze beter. Ook als spieren overbelast of verrekt zijn kunnen ze baat hebben bij warmte. Kortom: koel de eerste 48 uur, verwarm erna.
❸ Handverwarmers simpel heractiveren. ① Warmtekussen weer klaar maken voor hergebruik oftewel heractiveren doet men door deze te verwarmen in heet plm. 80 graden water(niet koken) afhankelijk van formaat plm. 10 minuten tot 20 minuten.
Handwarmers en voetwarmers
Bij Decathlon vind je hand en voet warmers die er voor zorgen dat deze problemen tot de verleden tijd behoren!
Koelen na een kneuzing is erg belangrijk! Wanneer je de plek koelt binnen 24 tot 48 uur na het ongeval, zal dit de bloedvaten doen vernauwen waarna de schade wordt beperkt. Ook worden de zenuwen in de huid verdoofd, wat zal leiden tot minder pijn en gevoeligheid.
Warmte helpt je spieren ontspannen. Eens de pijn is afgenomen kan je ze opnieuw soepeler bewegen. Een warmtebron is dan ook aangewezen bij pijnlijke spieren, maar ook bij bijvoorbeeld een stijve nek of schouders. Goede hulpmiddelen om je stijve spieren te behandelen zijn onder meer een warmtezalf of warmtekussen.
Het meest gebruikte protocol is 20 minuten koelen, dit mag iedere 2 uur worden herhaald. Een ander veel gebruikt protocol is 10 minuten koelen -10 minuten rust- 10 minuten koelen, ook dit mag iedere 2 uur worden herhaald. Door kou vernauwen de bloedvaten waardoor de bloeddoorstroming wordt vertraagd.
Wanneer je immuunsysteem moet vechten tegen een ontsteking, kunnen je hersencellen beschadigd raken. Een gênant korte aandachtsspanne, geheugenproblemen of zelfs de ziekte van Alzheimer kunnen het gevolg zijn van aangetaste cognitieve functies door een ontsteking.
Er zijn vijf tekenen, of symptomen, die wijzen op een acute infectie: roodheid, warmte, zwelling, pijn en verminderd functioneren, zoals moeite hebben met het normaal bewegen van het gekwetste lichaamsdeel. Soms is een infectie klein, met slechts een klein gebied dat is gekwetst. Het lichaam geneest dan vanzelf.
Bij een acute gewrichtsontsteking krijg je vrij plotseling last van heftige pijn en zwelling. Het ontstoken gewricht is warm en vaak rood en je kunt dit gewricht vaak minder goed bewegen. Meestal raakt één van de grotere gewrichten ontstoken zoals je knie of je pols. Maar je kunt ook meer ontstoken gewrichten hebben.
De MVS Hot/Cold Packs kunnen oneindig vaak worden gebruikt en bevatten geen giftige stoffen. Zelfs nadat de verpakking ingevroren is geweest, blijft deze zacht.
Koel de plek maximaal 20 minuten onder lauw, zacht stromend water of met ijs of een coldpack. Houd ijs of een coldpack niet rechtstreeks tegen de huid, maar wikkel het bijvoorbeeld in een schone theedoek. Hou op met koelen als de pijn erger wordt.
Het is zo simpel, goedkoop en handig, want met deze icepacks hoef je na je heerlijke dagje strand niet meer te slepen. Het enige wat je nodig hebt zijn grote sponzen, water en druk-en-sluitzakjes. Laat de sponzen zoveel mogelijk water absorberen en stop ze in de zakjes. Vries de pakketjes in en klaar is Kees!