Wat zit er in een echte Bossche bol?

Een Bossche bol of sjekladebol (chocoladebol) is een gebakspecialiteit uit 's-Hertogenbosch die wordt gebakken van soezenbeslag, gedoopt in gesmolten pure chocolade en daarna gevuld met slagroom. Bossche bollen hebben een diameter van ongeveer 12 cm en zijn daarmee grote gebakjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is het verschil tussen een moorkop en Bossche bol?

Een moorkop is een soes gevuld met slagroom, die aan de bovenkant is afgemaakt met chocoladefondant. Sommige bakkers spuiten nog een extra toef slagroom bovenop, die ze eventueel afwerken met een stukje fruit. Ook een Bossche bol is een gebakje gevuld met slagroom en afgemaakt met chocolade.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ambachtelijkebakkerij.nu

Hoeveel calorieën zitten er in 1 Bossche bol?

Er zitten 291 kilocalorieën in 1 stuk (75 gram) bossche bol. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bossche bol'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Hoeveel Bossche Bollen maakt Jan de Groot per dag?

Hoogstpersoonlijk haalt hij dagelijks zo'n 1500 Bossche Bollen door de chocolade. Want Jan de Groot (Den Bosch, 1971) is naast maker van het succesvolste gebakje van Brabant, ook hoeder van een geheim recept.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deondernemer.nl

Wie verkoopt de Echte Bossche Bollen?

Banketbakkerij Jan de Groot, specialist in de echte Bosschebollen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bosschebollen.nl

Bossche Bol op een bordje gepresenteerd

22 gerelateerde vragen gevonden

Waar koop ik de lekkerste Bossche bollen?

Bakkerij & lunchroom Royal

Aan de Visstraat vind je Bakkerij Royal. Een toffe horecazaak en winkel in één. Elke dag wordt bij Royal brood, gebak en Bossche Bollen met liefde gemaakt. Een echte aanrader is natuurlijk de Bossche Bol, die door Royal in een nieuw jasje is gestoken!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op m.denbosch.stappen-shoppen.nl

Hoe moet je een Bossche bol eten?

Sommigen 'douwen 'm in een keer noar binnen', anderen lepelen eerst via een gaatje de slagroom er uit en eten dan met de handen verder. Je kunt 'm ook ondersteboven eten, zodat de chocolade als een soort bodem fungeert. Maar gewoon netjes met mes en vork eten is natuurlijk ook prima, vooral in openbare gelegenheden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op denboschproeven.nl

Hoeveel kost 1 Bossche bol?

Chocolade Bossche bol € 2,70.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vandergrijn.nl

Wat kost een Bossche bol de Groot?

De enige echte Bossche Bollen kosten per stuk €2,- bij Jan de Groot. En de mini-bolletjes kosten €1.45.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Kunnen Bossche bollen in de diepvries?

Je kan ze invriezen. De chocolade en slagroom zijn van goede kwaliteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tripadvisor.nl

Welk gebak bevat het minste vet?

Het hazelnootgebakje is de grootste caloriebom met 468 kilocalorieën per 100 gram en bevat het meeste vet. Wil je voor wat minder calorierijk en vet gaan? Dan zijn de appeltaart en kwarktaart de beste keus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsnet.nl

Wat zit er in een Bossche Kus?

De Bossche Kus is een grote bonbon met een stevige chocolade vulling met als Bossch accent een vleugje brandenwijn. Deze vulling is omgeven met een laagje hazelnootstukjes en wordt afgewerkt met een laagje chocolade. De naam Bossche Kus is een geregistreerde merknaam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bosschebollen.nl

Hoe ziet een Bossche bol eruit?

Vorm. Bossche bollen lijken op de kleinere moorkoppen, die echter meestal zijn geglazuurd. Op de bovenkant van moorkoppen wordt soms een toef slagroom aangebracht, bij de Bossche bollen doet men dit niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat zit er in een moorkop?

Een moorkop bestaat namelijk uit een met slagroom gevuld soesje, geglazuurd met chocolade en een toef slagroom bovenop.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hoeveelcalorieen.nl

Wat is het verschil tussen een Bossche bol?

Hier ontstaat het verschil: de soes van de chocoladebol bestaat vanbinnen volledig uit luchtig deeg. De Bossche bol fungeert daarentegen als een 'ballon' en is hol. Ook is de Bossche bol groter. ,,De maat is gemaakt op de grote mond van een Bosschenaar," grapt Bakker Lauwerijssen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Hoe lang kun je een Bossche bol bewaren?

Houdbaarheid: ca. 3 dag(en). Deze smaakmaker is het lekkerst als u deze dezelfde dag nog op eet. Wij adviseren u om dit product maximaal drie dagen in de koelkast te bewaren, langer bewaren zal invloed hebben op de geweldige smaak van dit product.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op webshop.waljolink.nl

Wie heeft de Bossche bol bedacht?

Als het gaat over de geschiedenis van de chocolade bol met slagroomvulling dan kom je twee hoofdrolspelers tegen; Bosschenaar Josephus Johannes Lambermont en Hagenaar Henri van der Zijde. Allebei gevestigd in de Visstraat. Josephus Johannes Lambermont bestierde vanaf 1872 de bloeiende banketbakkerszaak op nummer 16.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op erfgoedshertogenbosch.nl

Waarom Bossche bol?

Tot de jaren twintig stond het gebakje nog gewoon bekend als chocoladebol. Rob kwam erachter waar de titel 'Bossche bol' vandaan kwam. ''Die naam ontstond door burgemeester Van Lanschot. Hij maakte via de radio reclame voor Den Bosch en doopte hiervoor de chocoladebol om tot de Bossche bol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omroepbrabant.nl

Waar eet je de lekkerste Bossche bol?

Jan de Groot

Per dag worden er zo'n 1500 Bossche bollen door de chocolade gehaald bij de bakkerij op de Stationsweg in Den Bosch. Het perfecte visitekaartje voor toeristen: loop het station uit en je ziet de rij voor de Bossche bollen al staan. Het familiebedrijf is al jaren eindbaas in het maken van de bollen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Hoe groot is een mini Bossche bol?

Een MINIBOL: deze is ongeveer net zo groot als een mandarijn . Deze kost 1,65 euro per stuk en moet altijd 2 werkdagen van te voren besteld worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op facebook.com

Hoelang bestaat Jan de Groot?

De geschiedenis van Banketbakkerij Jan de Groot

In 1938 richtte Jan de Groot senior (10-10-1911 tot 23-1-1978) samen met zijn vrouw Marie de Groot-van Gaal (3-4-1910 tot 29-5-1997) Banketbakkerij Jan de Groot op, gevestigd aan de Grobbedonkstraat in 's-Hertogenbosch.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bosschebollen.nl

Wat voor gebak bij diabetes patienten?

Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cyberpoli.nl

Is appeltaart slecht voor je?

Een ouderwetse appeltaart is niet gezond. Er zit veel roomboter, suiker en witte bloem in. Bovendien bevat een punt appeltaart veel calorieën, vaak nog meer dan een punt slagroomtaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondeten.nl

Welke saus diabetes?

Bekijk altijd de ingrediëntenlijst en kies voor een variant zonder toegevoegde suikers:
  • Yoghurt, kwark of karnemelk (óf een soja-variant)
  • Hüttenkäse.
  • Zure- of kookroom.
  • Passata (natuurlijke tomatenbasis)
  • Ricotta.
  • Rauw ei (roerbak dit door je gerecht heen totdat het gestold is)
  • Balsamicoazijn.
  • Citroensap.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diabetesfonds.nl

Populaire vragen