Het sponsje is gemaakt van melamine schuim, dat spul is al tientallen jaren bekend.
De wonderspons werkt snel en effectief. Ze verwijderen eenvoudig balpen strepen, olie vlekken, koffie, zeep- en kalkresten en nog veel meer. Het unieke materiaal en de structuur van de spons zorgt ervoor dat het dieper reinigt en veel meer vuil en vettigheid verwijdert.
Met de melamine spons (ook wel wonderspons genoemd) verwijdert u met alleen wat water diverse soorten vlekken en strepen van allerlei vloeren zoals laminaat, steen, PVC, marmoleum en ook hout. Tevens is de wonderspons ideaal om zeep en kalkresten te verwijderen.
De wondergum werkt het best op harde oppervlakken zoals het aanrecht, tafels, vloeren, deuren, muren, plinten en toestellen. Hij verwijdert verschillende soorten vuil zoals zeepresten in de badkuip, spatten in de magnetron, aangekoekt vet op het fornuis, het vuile rubber van sneakers en dergelijke.
De Nano spons heeft de werking van een super fijne schuurspons, maar beschadigd het oppervlakte niet. Dat maakt deze spons super geschikt voor bijvoorbeeld restaurant, snackbars maar ook gewoon voor bij mensen thuis.
De Kruidvat Wonderspons verwijdert met slechts een beetje water vrijwel al het vuil van een glad oppervlak. De wonderspons is onder andere geschikt voor houtwerk, badkamer, keuken, lederen bekleding en tuinmeubelen. Kruidvat wonderspons is een nieuwe manier van schoonmaken zonder het gebruik van een schoonmaakmiddel.
Kruidvat Wonderspons | Kruidvat NL.
Deze 3 in 1 super magische PVA spons absorbeert snel vuil en stof, verwijdert waterdruppels, vlekken en strepen. De multifunctionele zachte spons maakt geen krassen en is ideaal voor het huishouden, auto, boot, caravan en industrie.
Met de Magic Eraser wondersponsjes verwijder je makkelijk hardnekkige vervuiling en vlekken. De wonderspons is vervaardigd uit melamine, een licht en flexibel schuim met licht schurende eigenschappen. In de volksmond wordt deze reinigingsspons gewoonlijk 'wonderspons' genoemd.
Het is een wit, stevig samengepakt schoonmaakmiddel in een potje net een witte “steen”. Je gebruikt een speciale, niet te vochtige spons die je over de Tovergom wrijft. Dan knijp je tot er schuim ontstaat. Als het materiaal heel vuil is, wrijf je met kleine, snelle bewegingen.
Als je je dus wilt verzekeren van een echt stuk natuurspons, zorg er dan voor dat de afkomst bekend is, en koop het sowieso in een betrouwbare winkel als een biowinkel . De afkomst van een echte natuurspons staat altijd vermeld op een label / etiket aan de spons.
Producten als Brillo Schuursponsjes kun je bestellen in de online shop van Albert Heijn. Bestel boodschappen zoals Brillo Schuursponsjes vandaag nog via AH.nl.
Bacteriën en schimmels gedijen goed in de sponsjes die je gebruikt om schoon te maken. Het Voedingscentrum raadt zelfs af om ze in de keuken te gebruiken om ziekten als voedselvergiftiging te voorkomen. Je sponsje uitwassen, lost het probleem bovendien niet op.
Niet te lang gebruiken
Een échte regel is er niet te geven, maar je moet weten dat hoe vaak je die spons ook goed schoonmaakt, uitspoelt en droogt, ze nooit hélemaal schoon zal zijn en bacterievrij. Specialisten raden daarom aan je keukensponsje elke week te vervangen.
Sponzen (Porifera) zijn een stam van meercellige dieren die in het water leven en, na hun eencellige, juveniele levensfase zich vastzetten op de bodem. De meeste soorten komen voor in de zeeën, tot op negen kilometer diepte, maar er zijn ook soorten die in zoetwater leven.
Dat je natuursteen moet schoonmaken met groene zeep is een fabeltje. Groene zeep geeft namelijk een vettig laagje op de vloer en op lange termijn kan dit zorgen voor strepen en vlekken. Je kunt beter kiezen voor natuursteen 'goudzeep', dit geeft de vloer, bij regelmatig gebruik, ook nog eens een supermooie glans!
Citroen- of azijnvlekken
Zuurhoudende vloeistoffen zoals citroen en azijn kunnen vlekken achterlaten op jouw natuursteen. Bevochtig daarna met water. Gebruik een stukje schuurpapier met een zo fijn mogelijke (!) korrel om de verkleuring zachtjes, met cirkelvormige bewegingen, weg te schuren.
Kies dan altijd voor natuurzeep. De lijnolie in dit neutrale schoonmaakmiddel beschermt het natuursteen zeer goed. Ook met een neutrale pH-waarde maakt deze zeep de vloer grondig schoon. Let alsnog op dat u niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt.
Natuursteen onderhouden
Gebruik geen producten met een te hoge pH-waarde (zoals azijn of citroen). Deze kunnen de vloer onherstelbaar beschadigen. Gebruik geen baksoda. Schrob deze vloeren niet.
Natuursteen schoonmaken met schoonmaakazijn of baking soda
Kalkhoudend natuursteen, zoals marmer, kan niet tegen zuren. Gebruik in ieder geval geen azijn. Azijn is een schoonmaakmiddel met een te hoge pH waarde voor natuursteen. Azijn kan het natuursteen dus beschadigen.
Eens in de maand dweilen met Boenzeep kan al voldoende zijn om glans terug te brengen. De boenzeep voedt de steen, waardoor deze minder gevoelig wordt voor beschadigingen en dus slijtage. Ook wordt de kleur en structuur van de steen weer terug gehaald.
Het grote verschil hierin is dat de vloerenzeep gebaseerd is op groene zeep. Dit werd vroeger gebruikt als onderhoudsmiddel voor natuursteen / hardsteen. Helaas is het natuurlijk nog steeds maar zeep. Boenzeep wordt gedragen door plantenextracten die de eigenschap hebben de natuursteen / hardsteen te voeden.
Natuursteen schoonmaken met soda
Het antwoord is nee ! Baking soda kan de natuursteen beschadigen. Sommige soorten natuursteen kunt u met soda schoonmaken, andere soorten weer niet. Om dus een heel veilig antwoord te geven is het beter om geen soda te gebruiken als u natuursteen gaat schoonmaken.
Reinigen met azijn
Azijn en bleekmiddel zijn agressieve middelen en etsen of verbranden je steen. Je gebruikt dus best enkel reinigingsmiddelen met het juiste pH level, en dat is 7 (neutraal).
Driehoek Zeep is ook beter bekend als groene zeep. Dat komt door de kleur die Driehoek zeep oorspronkelijk had, maar het had net zo goed kunnen zijn vanwege het duurzame karakter van Driehoek....