Bij het AquaFinesse onderhoudspakket zit een dispenser met AquaFinesse reinigingstabletten (dit zijn chloortabletten). De dispenser zorgt voor een langzame afgifte van het chloor aan het water. U kunt echter ook kiezen voor chloorgranulaat of broom. Dit is ook afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.
AquaFinesse voegt u één keer per week toe aan het water (bij voorkeur op een vaste dag)
Voordat u AquaFinesse gaat gebruiken moet u wel 12-24 uur wachten zodat het gehalte vrij chloor kan afnemen. Hoe vaak moet ik de filters in de spa reinigen/vervangen? Voor AquaFinesse is het belangrijk dat de filters gedurende de eerste week tot tien dagen vanaf het eerste gebruik in uw spabad goed hun werk doen.
Gebruik chloorshock om het chloorgehalte direct een boost te geven. Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Vaak is dat 10 gram per 1000 liter. Laat vervolgens de filter van je spa bad draaien, voor minstens één uur en meet of het chloorgehalte de juiste waarde heeft bereikt.
Chloorvrije waterbehandeling voor uw spa. AquaPerfect® werkt volgens een biologisch concept volledig chloorvrij, het reinigt het water in uw jacuzzi, hottub of zwemspa en maakt het helder, schoon en reukloos. Overtollig kalk wordt op efficiënte wijze verwijderd.
Tip 1: Zet alle jets en pompen aan en laat het geheel goed “opschuimen”. Met behulp van een schepnet kunt u de grote schuim lagen uit het water scheppen. Tip 2: Maak gebruik van een anti schuim middel om het schuim op te lossen.
Chloor Shock is er in tablet en granulaat vorm. Belangrijk: heeft u een chloor shock behandeling toegediend, dan moet het filtersysteem minimaal 2 tot 3 dagen ingeschakeld blijven. Plaats NOOIT een afdekking op uw zwembad nadat u chloor shock aan uw zwembadwater heeft toegevoegd! Oplossing: Pas filtratietijd aan.
Schuim op het water/Melkachtig water
Gebruik No Foam en pas de pH-waarde en het chloorgehalte aan indien nodig. Helpt dit niet, ververs het water gedeeltelijk of volledig. Lage waterhardheid (calcium) veroorzaakt melkachtig water. Verhoog de totale hardheid (calcium) tot 150-400 ppm.
Als er te veel chloor in het water zit kan dit ervoor zorgen dat het water er troebel en vies uit gaat zien, en dat u zelfs huid-, ademhalings- of oogproblemen kunt krijgen. In principe zal het chloorgehalte vanzelf zakken, maar om dit proces te versnellen kunt u gebruik maken van zonlicht.
Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw whirlpool en hoe vaak u de whirlpool gebruikt. Ter indicatie op 1000 liter water heeft u wekelijks ongeveer 200 ml vloeibare aquafinesse nodig en 1 klein tabletje langzaam werkend chloor.
Baden in een jacuzzi kan de hartslag en bloeddruk beïnvloeden. Voor gezonde mensen is dit doorgaans geen probleem, maar personen met een hart- en vaatziekte vragen beter medisch advies alvorens ze een jacuzzi gebruiken. Ook wie snel last heeft van duizeligheid of flauwvallen, kan een jacuzzi beter vermijden.
Het beste is om het water van je jacuzzi drie à vier keer per jaar te vervangen. Dat wil zeggen dat je gemiddeld elke 3 à 4 maanden het water verwijdert en vers water toevoegt. Dat is niet alleen belangrijk voor de waterkwaliteit, maar ook voor de jacuzzi zelf.
Komt er een stank of een muffe lucht van het water dat in uw spa zit? In het geval van zijn is er waarschijnlijk sprake van een overvloed aan bacteriën en kunt u het water reinigen of verversen. Verversen is vaak de beste optie. Een muffe lucht betekent doorgaans dat er te weinig reinigingsmiddel in het water zit.
Het goede nieuws is dat hoewel het er niet zo prettig uit ziet, algen in je zwembad ongevaarlijk voor je gezondheid zijn. Je kunt dus in principe in groen zwembadwater blijven zwemmen, maar je zult toch een stuk meer van je zwembad genieten als het er weer helder uitziet en fris ruikt!
Natuurlijke manier van desinfecteren: met zout water in je zwembad desinfecteer je je zwembadwater met natuurlijke chloor in plaats van chemische chloor. Dat is goed voor je gezondheid én het milieu. Minder onderhoud: een zoutwater zwembad onderhoud is beperkter dan bij een klassiek chloor zwembad.
Chloor en onweer
Het gevolg is een grote hoeveelheid water waar geen chloor in zit. Bij een spa of hottub is het meestal geen probleem omdat deze nogal redelijk afgedekt is met een deksel of cover en waar regelmatig een chloorblokje in gedaan wordt wat langzaam oplost.
Jacuzzi chloor tabletten zijn 2,7 gram en daarom gemakkelijk met een kleine chloordrijver toe te dienen. Interline mini quick tabletten zijn tevens het beste jacuzzi chloor van dit moment. Wij gebruiken dit jacuzzi chloor ook in de jacuzzi's in onze showtuin.
Een biofilm is een ondoordringbare laag die zorgt voor bescherming tegen chloor en andere desinfectiemiddelen. Deze ondoordringbare laag voelt kleverig en slijmerig aan. AquaFinesse vernietigt de biofilm die zich kan vormen in leidingen en op de oppervlakte van de kuip van de spa.
Bevestig een nylonkous met een elastiek aan een van de uitgangen van de pomp. Hiermee kunt u de vlokken uit het water zeven. Het ontstaan van vlokken gebeurt in het algemeen slechts eenmaal en komt daarna niet meer terug.
Het gebruik van zout bij het desinfecteren van de jacuzzi neemt een aantal voordelen met zich mee: Zout is natuurlijker dan chloor, dus het zout zorgt voor zachter water. Wanneer je het water desinfecteert met chloor, moet dit constant toegevoegd worden.
First things first bij bubbelbad onderhouden: Het vullen van het jacuzzi water. Dit moet gewoon leidingwater zijn, omdat de onderhoudsproducten hier beter op hechten. Eenmaal gevuld is het belangrijk dat de PH waarde op orde is (7.2/7.6). Gebruik hiervoor PHplus of PHminus.
Wanneer het 30 graden is, heeft u misschien niet heel veel zin om in een bad van 40 graden te stappen. Toch is het wel degelijk prettig om in de zomer in de jacuzzi te gaan! De ideale temperatuur voor een jacuzzi sessie in de zomer ligt dan ongeveer op 37 graden. Onze lichaamstemperatuur is namelijk ongeveer 37 graden.
Bubbelbaden zijn bovendien lastiger te onderhouden dan zwembaden. “Door het warme water is er meer chloor nodig en neemt het aantal bacteriën sneller toe,” zegt Michele Hlavsa, epidemioloog en leider van een programma dat ziektebestrijding en gezond zwemmen promoot.
Voelen de wanden van uw spa glad en glibberig aan? Dan heeft u waarschijnlijk last van biofilm. De biofilm op de wanden is makkelijk te verwijderen door de spa leeg te laten en de wanden goed te reinigen met een microvezeldoekje. De biofilm in het leidingwerk kunnen we spijtig genoeg niet handmatig verwijderen.