Amaretto is een Italiaanse likeur gemaakt van amandel- of abrikozenpitten. Het heeft een mild bittere smaak. Vandaar ook de naam amaretto, wat in het Italiaans 'een klein beetje bitter' betekent.
De naam is te danken aan het Italiaanse woord amaro, wat bitter betekent. Amaretto betekent zoiets als 'licht bitter'. Amaretto wordt meestal puur gedronken met ijs, maar ook in koffie, warme chocolademelk of bijvoorbeeld in de mix met ginger-ale.
Gozio amaretto is een 100% natuurlijke premium speciality-likeur uit Italië. Gozio amaretto is een échte amaretto: gemaakt door middel van een infusie van de beste bittere amandelen en een pure essence van verschillende soorten fruit en botanicals. De amaretto wordt gedronken in een laag glas met ijs.
Disaronno is officieel geen Amaretto. De likeur Disaronno bestaat uit amandelen en perziken, terwijl amaretto alleen uit alleen maar amandelen hoort te bestaan.
Gebruiksvoorwaarden. Amaretto is een vrij zoete drank, het voldoet aan de regels voor het gebruik van dit soort dranken. Amaretto wordt bij voorkeur als digestief na de hoofdmaaltijd geserveerd. Kan worden gebruikt als een aperitief of een op zichzelf staande drank die dronken is zonder aan voedsel gebonden te zijn.
Amaretto kun je 'on the rocks' drinken, in cocktails gebruiken of mixen met verschillende drankjes zoals koffie. Amaretto wordt vaak gedronken na de maaltijd als digestief. Ook kun je het in de keuken gebruiken.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking.
ALDI biedt naast de SanRemo Amaretto een ruime collectie producten aan. Houd de wekelijkse ALDI folder in de gaten om de beste aanbiedingen en acties te vinden. Naast SanRemo Amaretto, kunt u ook de volgende aanbiedingen vinden: Gozio amaretto, Disaronno amaretto & Gozio amaretto 70cl overig.
30 ml Amaretto bevat 110 calorieën en 0 gram vet en 17 gram koolhydraten. 30 ml rum bevat 65 calorieën en 0 gram vet en koolhydraten.
Disaronno Amaretto 100 cl | €19.99 | DirckIII.
Een frisse vruchtenlikeur kan prima voor de maaltijd of bij de borrel gedronken worden. Een mix of cocktail dient ook prima als aperitief of bij het uitgaan. Koffielikeur, cream likeur en chocoladelikeur worden vaak na het diner genuttigd.
We adviseren de likeuren op basis van room echt niet langer dan 1 jaar na opening te bewaren. Likeuren tot een alcoholpercentage van 25% kunnen iets langer bewaard blijven, maar leveren op den duur een hoop in op smaak.
De juiste temperatuur om de amaretto te proeven is de kamertemperatuur: zo worden het amandelaroma van de likeur en de bittere nasmaak versterkt. In Italië wordt Amaretto puur gedronken. Velen verdunnen het met een kleine hoeveelheid water of ijs: het ijs verzacht echter de smaak van de drank.
Amaretto is niet alleen goed te combineren met koffie, maar ook met cola. Een prima drankje om te bestellen in de club of thuis te maken. De Amaretto van Disaronno is natuurlijk de meest bekende, samen met gewoon simpel Cola (fanta kan trouwens ook goed)! Eventueel te garneren met: ijs en een schijfje limoen.
Een conserveermiddel is een stof die wordt toegevoegd aan levensmiddelen, cosmetica en andere bederfelijke producten om de houdbaarheid te verlengen. Alcohol houdt de groei van schimmels, bacterien en gisten tegen.
Wodka is een sterke drank die op kamertemperatuur kan worden bewaard of in de koelkast kan worden bewaard. Het hangt echt af van individuele voorkeur. Wodka kan zelfs in de vriezer worden bewaard. Dit komt omdat dranken met een alcoholpercentage hoger dan 35% in de vriezer kunnen worden bewaard en niet bevriezen.
Flugel heeft een alcoholpercentage van 10%. Het drankje bestaat uit rode whisky en Guarana. Flugel heeft een unieke smaak die u eigenlijk nergens mee kunt vergelijken. Het is een heel geschikt drankje voor clubs, evenementen en andere horeca.
Ideaal voor drankjes zoals whiskey sour of amaretto sour is een tumblerglas, ook wel bekend als whiskeyglas.
Disaronno is een zachte, bitterzoete, amandellikeur uit Italie. Met deze likeur kun je diverse, heerlijke cocktails maken.
Disaronno Amaretto, amandellikeur 28% vol., 1 l, fles.
Zoals gezegd kan raki of limoncello een goede optie zijn, maar ook een fijne cognac of armagnac. De verschillende fruitlikeuren werken heerlijk als digestief. En ook de wat zoetere dranken als amaretto en port zijn vaak favoriet. Maar het echte werk komt toch weer uit Italië en dan moet je denken aan sambuca of grappa.
Volgens de Italianen is limoncello goed voor de spijsvertering. In Italië wordt deze likeur dan ook veelvuldig na het eten geserveerd als digestief. In de meeste gevallen wordt de limoncello ijskoud gedronken, rechtstreeks uit de vriezer.
Een digestief is een drankje met een hoog alcoholpercentage dat na de maaltijd wordt gedronken. Dit kunnen zowel likeuren als gedistilleerde dranken zijn, maar ook port of hele zoete wijn.