De enige ingrediënten van Aleppo Zeep zijn biologische olijfolie en biologische laurierbesolie in verschillende verhoudingen. Doorgaans bevat Aleppo Zeep 2% tot 40% biologische laurierbesolie. De rest is biologische olijfolie. Hoe meer laurierbesolie Aleppo Zeep bevat, hoe duurder de zeep.
Aleppo Zeep en Marseille Zeep
Aleppo zeep werd 4000 jaar geleden al in Syrië gemaakt en werd door de kruisvaarders meegenomen naar Marseille. Daar gingen ze het natuurlijk zelf ook maken. Het enige verschil met Marseillezeep is dat in Aleppozeep ook nog de toevoeging laurierbes zit .
Door zijn antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen is laurierolie in Aleppo zeep goed tegen huidinfecties en voor het genezen van insectenbeten, snijwonden en kneuzingen. Het wordt ook sterk aanbevolen tegen problemen zoals haaruitval en roos.
Najel is overigens de énige Aleppo Zeep die gecertificeerd is, dus je kunt wel stellen dat dit de allerbeste Aleppo Zeep ter wereld is! Vriendelijk voor het milieu en tegelijk ook voor je huid.
Aleppozeep is zeer geschikt om je haar mee te wassen. Het reinigt je haar en hoofdhuid intensief en zorgt er tegelijk voor dat de hoofdhuid kalmeert.
Huid. Dagelijks te gebruiken voor huid en haar. Neem de Aleppo zeep tussen de handen met lauwwarm water. Was het gezicht en/of lichaam met de zeep.
De echte, originele Aleppo-zeep bestaat uit olijfolie en Laurierbes olie. Laurierbes olie heeft een bacterie-werende, schimmeldodende en antivirale werking en is mede pijnstillend. Deze zeep is zeer verzorgend voor huid en haar, droogt niet uit, ph neutraal en van nature rijk aan vitamine E.
Wil je ook een lange houdbaarheid van de zeep waarborgen terwijl je de zeep gebruikt? Zorg er dan voor dat je de zeep goed laat uitlekken, drogen en luchten. Dit kun je eenvoudig bereiken door de zeep op een gedeeltelijk open zeeprekje te leggen, zodat er ook lucht bij de onderkant van het zeepblok kan komen.
Natuurlijke zepen bevatten geen synthetische stoffen (zoals SLS) die huid op lange termijn uitdrogen. Drie waanzinnige en effectieve natuurlijke zepen zijn: African Black Soap, Aleppo Zeep en Marseille Zeep.
Groene en witte zeep uit Marseille: wat is het verschil? Groene zeep uit Marseille is gemaakt met ten minste 72% olijfolie. Dit is de mildste variant: geschikt voor lichaamsverzorging.
De Aleppo zeep staat bol van onmisbare vetzuren, antioxidanten en vitaminen. Ook is deze zeep biologisch afbreekbaar en daardoor veilig voor het milieu.
Aleppo zeep kun je tegen verrassend lage prijzen kopen bij olijfoliezeep.nl. Deze unieke zeep wordt nog steeds vanuit Syrië (of omringende landen) geïmporteerd voor de Europese markt, waar deze volgens authentiek proces wordt gemaakt. De producten van olijfoliezeep.nl zijn vrij van synthetische en chemische stoffen.
Zwarte zeep is geschikt voor het reinigen van alle huidtypes en wordt gebruikt op zowel gezicht als lichaam. Zwarte zeep zou met name zeer geschikt zijn bij bepaalde huidproblemen zoals eczeem, acne, mee-eters. Verder zou gebruik van Afrikaanse Black Soap ook striae en littekens kunnen verminderen of verzachten.
Olijfoliezeep voor het haar verstoort het evenwicht van de hoofdhuid niet, maar kan het haar juist op natuurlijke wijze voeden en beschermen. De producten uit turkije zoals de vloeibare olijfzeep, shampoo van olijfoliezeep.nl zijn gemaakt van eerste persing olijfolie.
Minder snel vet haar
Je hoofdhuid en je haar zijn gewend aan de grondige reinigingsmiddelen die je al jarenlang gebruikt. Door het gebruik van haarzeep gaat je hoofdhuid minder talg aanmaken én wordt je haar dus minder snel vet.
Je kunt je haren wassen met groene zeep
Zoals eerder in deze blog geschreven heeft groene zeep ontvettende eigenschappen. Het verwijdert ook huidvetten, de vraag is of je niet te veel huidvetten verwijdert als je groene zeep gebruikt.
Natuurlijke beschermlaag
Veel mensen vinden het onhygiënisch om niet dagelijks te douchen, maar dermatologen raden toch aan om het hoogstens elke twee à drie dagen te doen. Elke dag warm douchen beschadigt namelijk de natuurlijke beschermlaag van goede bacteriën op je huid.
Een stuk zeep is beter voor de huid, maar dan wel een natuurlijke zeep. Een natuurlijke zeep bestaat voor het grootste gedeelte, bij voorkeur 100 procent, uit plantaardige ingrediënten. De zeep moet ook in een bakje liggen waar het kan drogen. Dat voorkomt dat bacteriën de kans krijgen zich te ontwikkelen.
Douchegels zijn een stuk makkelijker in gebruik dan zeep, maar zorgen wel eerder voor een droge huid. Veel gels bevatten namelijk agressieve en synthetische stoffen als sodium laureth of lauryl sulphate (SLS of SLES) die de zuurgraad van de huid kunnen aantasten en voor uitdroging en gevoeligheid zorgen.
Kan zeep bederven? Harde, blokken zeep kunnen in principe niet beschimmelen of bederven. Wel kunnen de oliën die in de zeep zijn gebruikt, bijvoorbeeld amandelolie, op een gegeven moment gaan oxideren en ranzig worden. Een zeep is over de houdbaarheidsdatum heen wanneer het begint te ruiken naar oud frituurvet.
Oorspronkelijk werd groene zeep gemaakt van hennepolie. Deze olie heeft van nature een enigszins groene kleur. Waardoor het groene zeep werd genoemd. Tegenwoordig wordt groene zeep van andere goedkope plantaardige olie gemaakt.
De meeste in de winkel gekochte zeep vervallen na twee tot drie jaar. Natuurlijke of handgemaakte zepen kunnen eerder vervallen, binnen een jaar, omdat de essentiële oliën en geuren ranzig of beschimmeld kunnen worden. De beste manier om zeep te bewaren, is door deze op een koele, donkere en vochtvrije plek te bewaren.
De huid heeft van nature een iets zure pH-waarde en zit meestal tussen de 4.2 en 5.6. Als je je huid weerbaar en gezond wil houden, moet de pH-waarde rond 5.5 zijn. Dan is je huid in balans.
Een zeep is neutraal als hij een pH 7 bevat. De pH wordt gemeten op een schaal van 0 tot 14, dus 7 ligt in het midden. Bovendien is de pH van het menselijk lichaam gewoonlijk 7, zodat het gebruik ervan de pH van de persoon niet verandert, en daarom wordt het als neutraal en hypoallergeen beschouwd.
De pH van een neutrale waterige oplossing ligt bij kamertemperatuur rond de 7. We spreken van zure oplossingen als de pH lager is dan 7. Basische of alkalische oplossingen hebben juist een pH hoger dan 7 en dus een lage zuurgraad.