Dunne hoogwaardige vijl om de overtollige gel- en acrylresten aan de zijkanten van de nagel eenvoudig weg te vijlen. Tevens geschikt voor het in model vijlen van de nagels.
Nagelvijl met ruwe of fijne grit? Nagelvijlen met een hele ruwe grit (80-100 grit) zijn vooral geschikt voor nagelverlengingen met acryl. De medium ruwe nagelvijlen (180 grit) gebruik je voor iets minder dikke nagelverlengingen, zoals de meeste tips en om de vrije rand van teennagels in vorm te brengen.
Vijl de nagels altijd 1 kant op, naar het midden van de nagel, dus niet op en neer. Vijl nooit teveel van de zijkanten weg om te voorkomen dat nagels inscheuren. Gebruik altijd een vijl met een fijne structuur, deze sluit de drie nagelplaten waar een nagel uit bestaat goed af waardoor splijten wordt voorkomen.
Voor het effectief verwijderen van gelnagels kun je het beste een 100 grit vijl gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een overgang maken bij een bestaande gelnagel naar een nieuwe gelnagel, ook dan kun je de gel voor 60 tot 70% wegvijlen met een 100 of 180 grit vijl.
Je kan gellak eraf halen met een gewone vijl, elektrische vijl of je kan jouw nagels laten afweken in remover. Indien je niet over genoeg vaardigheid beschikt raden we je wel af om met een elektrische vijl te werken. We zien heel vaak dat de natuurlijke nagelplaat beschadigd wordt door te ver te frezen.
Je gebruikt een oude nagelvijl
Oude en half-versleten producten en gereedschappen lijken 'nog wel even mee te kunnen gaan', maar zorgen er juist vaak voor dat je haar, huid of nagels beschadigen. Dit gaat ook zeker op voor een vijl. Die goedkope plastic vijlen kun je beter weggooien.
Knippen is niet aan te raden, dit zet de nagelplaten open en dat willen we niet: knippen is de grootste oorzaak van splijtende nagels. Om sterke en gezonde nagels te krijgen, is het daarom veel beter om je nagels te vijlen.
Extra tip, voor het vijlen van broze nagels gebruik je het beste een kartonnen vijl, die is milder voor je nagels dan bijvoorbeeld een diamantvijl.
Een diamantvijl is een nagelvijl van sterk materiaal, welke toch zacht is voor je nagels. Met deze vijl kun je makkelijk het vuil onder je nagels vandaan halen en je nagels op een goed manier inkorten.
Saffier dossier. Het extra brede lemmet van deze saffiervijl is bekleed met de fijnst gekorrelde, blauw glinsterende saffiermineralen. Deze zijn diep ingebed in de roestvrijstalen blank, zodat ze niet uitbreken, zelfs niet na lange tijd, wat zorgt voor een nagelbeschermende functie met een lange levensduur.
Daarom staan deze Tsjechische glasvijlen goed bekend. De levensduur van Tsjechische glasvijlen is levenslang in tegenstelling tot glazen vijlen uit bijvoorbeeld China. Deze worden enkel aan de oppervlakte geruwd, waardoor ze kunnen slijten.
Keramische vijlen:
Keramische vijlen zijn het beste voor zachte of zwakke nagels. Ze zijn ongelofelijk zacht voor natuurlijke nagels en ze helpen de randen van de nagels te verzegelen tijdens het vijlen. Kies de vijl die het beste bij jou past en vijl je nagels sterk!
Hadden jullie al wel eens van een glasvijl gehoord? Eigenlijk is het een gewone vijl, maar hij is gemaakt van glas en heeft een veel fijnere structuur. Een glasvijl is dus beter voor je nagels. Bij een glasvijl is de structuur fijner, waardoor je de nagelrand dicht vijlt en beschermt.
Kalknagel vijlen
Door het vijlen dringt het serum door in de nagel, voor beter en optimaal resultaat. U blijft de nagel vervolgens één keer per week vijlen gedurende de gehele behandeling. Let op: gebruik de vijltjes slechts eenmaal om verdere besmetting van de schimmels te voorkomen.
Je vingernagels groeien gemiddeld ongeveer 2 à 3 mm per maand. Het verschilt per persoon, bij de een zullen de nagels wat sneller groeien dan bij de ander. Maar in het algemeen is het verstandig om de nagels een keer in de 1 à 2 weken te knippen. Kijk in ieder geval even of het echt nodig is.
Goed om te weten: polijst je nagels niet te vaak, want doordat je er steeds een klein laagje vanaf vijlt, worden ze dunner (logisch). Om je nagels de tijd te geven om te herstellen kun je beter maar één keer per maand je nagels polijsten.
Een van de trucs voor optisch langere nagels, is je nagels smaller vijlen. Vijl daarvoor met een dun vijltje voorzichtig de zijkant van je nagels in verticale richting. Vijl wel altijd in dezelfde richting om het beschadigen van je nagels te voorkomen; dus geen zigzagbewegingen.
Knip de nagels bijna helemaal recht af en rond ze een beetje rond de hoeken om de nagels sterk te houden. Door de nagel recht te knippen, verklein je de kans op het ontwikkelen van ingegroeide nagels. Knip je nagels met veel kleine sneden en probeer niet de hele “vrije rand” met één enkele snede weg te knippen.
Dat is door een nagel buffer blok te gebruiken. Met een bufferblok verwijder je dode huidcellen, verwijder je krasjes uit de acryl of gel en laat je de nagels glanzen.
Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels.