Het batterijpercentage is altijd zichtbaar op de statusbalk van deze apparaten:* * Als het batterijpercentage niet wordt weergegeven, gaat u naar 'Instellingen' > 'Batterij' en schakelt u 'Batterijpercentage' in. Als u de energiebesparingsmodus gebruikt, wordt het batterijpercentage altijd weergegeven in de statusbalk.
Het batterijpercentage van de iPhone weergeven in de statusbalk. Op een iPhone met Face ID: Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Op een iPhone met een thuisknop: Tik in Instellingen op 'Batterij' en schakel 'Batterijpercentage' in.
Tik in de app 'Instellingen' van je Android-smartphone of iPhone op 'Batterij'. Daar zie je welke apps de grootste boosdoeners zijn.
Het batterijpercentage van de iPhone weergeven in de statusbalk. Op een iPhone met Face ID: Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Op een iPhone met een thuisknop: Tik in Instellingen op 'Batterij' en schakel 'Batterijpercentage' in.
In het scherm 'Batterijconditie' vindt u informatie over de maximale batterijcapaciteit en de piekprestaties. Bij de maximale batterijcapaciteit wordt de batterijcapaciteit van het apparaat gemeten in vergelijking met toen de batterij nieuw was.
De iPhone 13, met een batterijcapaciteit van 3240 mAh en een accuduur van ongeveer 19 uur, kan deze iPhone gemakkelijk een dag meegaan. De Pro variant heeft 3 uur meer batterij dan de iPhone 13.
Hoe lang gaat de batterij van een smartphone echt mee? Het aantal ladingen dat een smartphone-batterij meegaat ligt gemiddeld genomen tussen de 500 en 1500 ladingen. En uiteraard zult u zo dicht mogelijk bij de 1500 willen komen.
Een Samsung smartphone uit de S-serie gaat tussen de 2,5 en 5 jaar mee. Er zijn dus mensen die vijf jaar met een en dezelfde Samsung doen! De toestellen uit het middensegment (A-serie) gaan tussen de 2,5 en 4 jaar mee. De budgettoestellen van Samsung zouden tussen de 2 en 3 jaar mee moeten gaan.
Laad meerdere keren per dag kort op
Het tegenovergestelde is eerder waar: hoe vaker je toestel volledig vol of leeg laat lopen, hoe sneller de accu slijt. Het is beter om de batterij meerdere keren per dag kort op te laden. Idealiter schommelt het accupercentage continu tussen 20 en 80 procent.
Als je batterijpercentage op 80% zit, functioneert alles dus nog steeds zonder prestatieverlies. Denk er wel aan dat vooral bij oudere modellen een perfect functionerende batterij natuurlijk niet dezelfde prestaties levert als die van een nieuwer model.
Laad je telefoon nooit 's nachts op
Toen zaten er in telefoons nikkel-cadmiumbatterijen. Deze batterijen werden lui als je ze te lang achter elkaar oplaadde. Dat probleem hebben de moderne lithium-ionbatterijen niet. Toch kun je ook deze batterijen niet eindeloos opladen.
De conditie van de iPhone-batterij bekijken
Tik in Instellingen op 'Batterij'. Tik op 'Batterijconditie'. Er wordt informatie weergegeven over de capaciteit van de batterij en de piekprestaties. Ook wordt aangegeven of de batterij onderhoud nodig heeft.
Via zoekfunctie bovenaan zoek je op je telefoon. Selecteer hem en je ziet alle productspecificaties van je smartphone. Onder 'Battery' zie je de batterijcapaciteit, aangegeven in mAh.
Via 'Snelle instellingen' kun je de instellingen bekijken en wijzigen vanaf elk scherm op je telefoon. Je kunt de instellingen die je vaak wijzigt, toevoegen aan of verplaatsen naar 'Snelle instellingen'. Voor sommige van deze stappen moet je het scherm aanraken.
Een icoon van een driehoek met pijltjes erin betekent dat de gegevensbesparing voor mobiele netwerken aan staat op je telefoon.
Altijd verbonden zijn met 4G of 5G zorgt niet alleen voor een snelle dataverbinding, maar zorgt er ook voor dat je batterij snel leeg gaat. Heb je even geen internet nodig of kun je via wifi internetten? Zet dan je 'mobiele data' uit. Door deze functie tijdelijk uit te schakelen, gaat je telefoon vaak uren langer mee.
De telefoon met de beste accuduur is de Motorola Moto G7 Power. Hij gaat zelfs twee keer zo lang mee als een gemiddelde smartphone! Dat hij zo lang mee gaat komt door zijn grote 5000mAh-accu en zuinige, maar weinig krachtige, chip van Qualcomm.
Hitte en kou zijn slecht voor je batterij
Hitte is erg slecht voor je batterij. Een temperatuur tussen de 20 en 30 graden is prima. Bij 35 à 40 graden treedt er veel slijtage op. Leg je toestel dus nooit in de zon, onder je kussen of op een andere warme plek.
Je gebruikt veel zware apps
Het (veel) gebruiken van zware apps zorgt ook dat je batterij snel leeg gaat. Of je nu een iPhone 13 met iOS gebruikt of Android telefoons als de Samsung Galaxy S22 of de OPPO Find X5. Welke apps verbruiken meeste energie op een iPhone? Ga naar de 'Instellingen' app.
iPhone SE 2022 is de beste keuze als je zoekt naar een betaalbare, krachtige en kleine iPhone. Hij heeft dezelfde snelle A15 processor als iPhone 13 Pro, waardoor je razendsnel navigeert. Tegelijkertijd heeft hij het compacte formaat van iPhone 8.
Conclusie. Apple iPhone 13 (mini) is een beter toestel dankzij de krachtigere A15 Chip, het scherpere en extra valbestendige OLED scherm, de betere camera's en 5G ondersteuning. Maakt dat je allemaal niet uit en hoef je niet het nieuwste, dan is iPhone 11 ook een goed toestel.
De iPhone 13 Pro Max (€ 1259) is het huidige topmodel en heeft de beste camera. Gaat het je puur om de camera, dan kun je net zo goed kiezen voor de iPhone 13 Pro (€ 1159). Die heeft hetzelfde camerasysteem en daarmee kun je dus 100 euro besparen. Deze camera is ook het beste geschikt voor het maken van macrofoto's.