Een radiogolf, ook radiofrequente (RF) straling genoemd, is een golf in de vorm van elektromagnetische straling met golflengten uiteenlopend van ruwweg duizend kilometer tot een millimeter, dus in het frequentiegebied van enkele honderden Hz tot enkele honderden GHz.
Radiofrequentie wil zeggen 'gebruik makend van radiogolven energie'. Ablatie betekent 'branden'.
weergegeven in hertz (Hz), het aantal gebeurtenissen per seconde (s). de frequentie in Hz (1 Hz = 1 s−1).
Zo zijn frequentiebanden 380 MHz en 390 MHz in het NFP toegewezen aan Veiligheid en Justitie in het kader van C2000: het communicatiesysteem voor hulpdiensten als politie, ambulance en brandweer.
Een gezond menselijk lichaam heeft meestal een frequentie variërend van 62 tot 78 Hz, terwijl ziekte begint bij 58 Hz. Dus wanneer onze frequentie zakt, worden we ziek.
Waarschijnlijk als het een hele oude radio is dan is het een MW of LW ontvanger maar bij de meeste kan er ook nog wel UKW op zitten. UKW is ook wel bekend als FM dus dan zit je goed en moet je een van de grote knoppen indrukken om om te schakelen naar die band toe.
De frequentie is het aantal trillingen per seconde.
Op een grafiek kun je de frequentie letterlijk vinden door te kijken hoe vaak je golf op en neer gaat in een seconde. Echter kun je de frequentie ook berekenen met de formule f=1/T. f is de frequentie in Hertz (Hz). T is de trillingstijd in seconden (s).
Frequentie is het aantal trillingen binnen een seconde plaatsvindt. Bijvoorbeeld: een frequentie van 50 kHz betekent dus 50000 trillingen in één seconde. Symbool van frequentie is f, eenheid is Hertz (Hz) of s-1 Frequentie kan berekend worden uit de trillingstijd (T) met f = 1/T (trillingstijd in seconden).
Qmusic is overal te ontvangen via de ether, op 100.7 FM en 100.4 FM en via DAB+. Ook luister je Q via Qmusic.nl of de Qmusic app. Meer info over digitale radio vind je hier. Lees hier meer over online radio luisteren.
Voor zover bekend zijn elektromagnetische velden niet gevaarlijk voor de gezondheid van mensen.
Wave RF is dé oplossing om de huid het volume terug te geven als alternatief voor een facelift of laserbehandeling. Hierdoor worden rimpels op een natuurlijke manier van binnenuit opgevuld en wordt de huid weer steviger. Zo krijgt u weer een jongere, stevigere, egale en stralende huid zonder herstelperiode.
Er zijn in Nederland negen commerciële radiostations met een landelijke dekking. Daarvan zenden er vier uit op een zogenaamd ongeclausuleerd kavel. Dit betekent dat er geen restricties zijn aan het programma dat ze uitzenden. Deze radiostations zijn Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Qmusic.
Wat betekent de afkorting Hz? De afkorting van Hertz is de Hz. Het is de Sl- eenheid van een frequentie. Het wordt gebruikt bij periodieke verschijnselen.
als trefwoord met bijbehorende synoniemen: frequentie (zn) : menigvuldigheid, multipliciteit, trillingssnelheid, veelvuldigheid.
Luister naar NPO Radio 2 via DAB+
DAB+ is digitale radio en is overal in Nederland te ontvangen. Digitale radio is te ontvangen via de ether en is net zoals FM-radio gratis te ontvangen. Op een DAB+-radio kun je NPO Radio 2 ontvangen via kanaal 12 C / 227,36 MHz.
Analoge radio stopt. Kabelmaatschappij Ziggo/ Vodafone is de laatste aanbieder die de stekker uit dit bij velen geliefde medium trekt. Eind 2021 moet de hele transitie definitief zijn en is de analoge ontvangst via de kabel niet meer beschikbaar.
Daarnaast is de geluidskwaliteit van DAB+ beter dan bij FM. Dat laatste kan in grote steden waar veel hoge gebouwen staan storingen ondervinden. Bij DAB+ heb je dat minder, maar de ontvangst in nieuwe, goed geïsoleerde huizen kan ook daar verstoord worden.
Het einde van analoge radio via FM is nog lang niet in zicht. De nieuwe uitzendlicenties hebben een duur van twaalf jaar. FM blijft dus in ieder geval tot 2035 bestaan.
Geluiden met een frequentie van 20 kHz en hoger worden ultrageluid (of ultrasoon geluid) genoemd. Onder hoogfrequent geluid verstaat men geluid waarvan de frequentie tussen 8 en 20 kHz ligt. Hoogfrequent geluid met een frequentie boven 16 kHz is slecht hoorbaar, maar helemaal onhoorbaar is het niet.
Velden met lage frequentie kunnen elektrische stroompjes in het lichaam opwekken, die de zenuwen kunnen prikkelen. Dat kan zich uiten in tintelingen, pijn, het ongecontroleerd samentrekken van spieren, verstoring van het hartritme of het zien van lichtflitsen.
Een frequentieregelaar doet precies wat er geschreven staat: door de frequentie te verhogen kun je het toerental van een elektromotor verhogen en als je deze verlaagt dan verlaag je het toerental.