Bij highlight worden er lichtere stukjes in je haar gezet. Bij lowlights is dit juist andersom. Hierbij worden er juist donkere stukken in het haar gezet. Over het algemeen ogen lowlights ook subtieler dan highlights, omdat de donker geverfde plukjes onder de lichtere haren komen te liggen.
Denk aan tinten als espresso en karamel. Dat zijn goede kleuren om je haar meer diepte te geven. Voeg daar een paar blonde highlights aan toe, dat blendt namelijk mooi met de grijze haren die je hebt. En zo krijg je een verrassende coupe waarbij de grijze plukjes er wel zijn, maar niet opvallen.
Jewel tones staan vrijwel iedereen met grijs blond haar of blond haar met grijze highlights. Denk hierbij aan rijke tinten zoals paars, fuchsia, smaragdgroen en koningsblauw. Neutrale tinten passen ook geweldig bij grijs blond haar, terwijl pasteltinten goed bij blond haar met grijze highlights passen.
Wil je jouw grijze haar wat meer laten opvallen? Kies er dan voor om blauw, roze of paarse plukjes toe te voegen aan je haar. Dit staat niet alleen los heel lok, maar kan ook opgestoken of ingevlochten haar een leuke speelse touch geven.
Dat komt omdat bijna alle hippe grijze dames hun haar een tikje laten bijkleuren zodat ze diverse schakeringen grijs in hun haar hebben. Een soort coupe soleil, maar dan in grijstinten. Het voordeel hiervan is dat je grijze haar veel levendiger wordt.
Lowlights worden - net als highlights - altijd door een professionele kapper in de salon gedaan. Ze worden meestal met behulp van folies in het haar gezet. Soms kan je kapper adviseren om een paar lowlights én highlights in het haar te zetten, voor nog meer contrast in het haar.
Lowlights worden voornamelijk in licht haar gezet. Heb je dus een lichtere haarkleur? Dan zou eventueel een donkerdere kleur, zoals kastanjebruin in je haar kunnen zetten. Kies bij het uitzoeken van de haarkleur altijd twee tot drie tinten afwijkend van je eigen haarkleur.
Highlights worden gezet met folie en volgens een meer gestructureerd patroon. Het haar wordt nauwkeurig van boven naar beneden geverfd. Resultaat: een Balayage geeft jouw haar een 'sunkissed' effect. Daarnaast is de nieuwe kleur slechts een paar tinten lichter dan je natuurlijke haarkleur.
Half head highlight bestaat uit ongeveer 30 tot 35 folies en wordt meestal ingezet over de gehele midden scheiding. Ook worden er een aantal folies rond de contouren van je gezicht geplaatst en in de nek.
Kun je grijs haar highlighten? Ja, je kunt grijs haar highlighten. Maar onthoud wel dat wanneer je grijs haar camoufleert met highlights, het doel is om zilveren haren te blenden en een ultra-natuurlijke finish te creëren.
'Als je blond haar hebt, word je makkelijker grijs dan mensen die van nature donkerder haar hebben', legt Van Steekelenburg uit. Die eerste grijze haren in lichtblond haar vallen minder op dan een paar grijze haren in donkerbruin of zwart haar, door het grotere contrast.
In het geval van grijs haar kan je zoals gezegd dus het beste kiezen voor Excellence Crème. Een extra tip: een natuurtint heeft een betere grijsdekking dan een haarkleur met nuance. Een natuurtint herken je aan de enkele cijfers op de verpakking, dus 8.0, 9.0, 1.0 enzovoorts.
Naarmate je ouder wordt, verliest je huidskleur aan warmte, wat (deels) gecompenseerd kan worden met een warme(re) haarkleur. Vermijd eendimensionale haarkleuren en kies liever voor een balayage of high- en lowlights. Hiermee geef je je haar meer diepte, waardoor het automatisch voller lijkt.
Lowlights is het tegenovergesteld van highlights. Hier wordt juist een donkere kleuring gebruikt. Regelmatig gebruiken wij deze kleuringstechnieken van high en lowlights gecombineerd om een mooie schakering van meerdere tinten te maken.
Kleurspoeling tegen grijs haar
Als je al net iets meer grijs haar hebt maar je haar nog niet al te grijs is kun je een kleurspoeling gebruiken. Bij een kleurspoeling ligt de grijsdekking rond de 50%. Je kunt hierbij het beste kiezen voor een kleur die dicht bij jouw natuurlijke haarkleur ligt.
Bij balayage worden er vegen door de lengtes van het haar gemaakt. Hierbij wordt de aanzet donkerder gehouden en de punten worden lichter gemaakt. Balayage wordt zonder folies aangebracht, waardoor de kleur soms wel drie tinten donkerder is dan met folies.
Babylights zijn subtiele highlights die een zomers effect geven zonder dat het opvalt dat je je haren hebt geverfd. Ze geven een natuurlijke zonnige uitstraling. Babylights worden nooit door het hele haar aangebracht, maar alleen bovenop de kruin en rond het gezicht. Babylights zijn mogelijk bij iedere haarkleur.
Foilyage zorgt net als balayage voor een natuurlijke look, maar is in tegenstelling tot balayage geen freehand techniek. Bij foilyage wordt er gebruik gemaakt van – de naam zegt het al – folies. Deze folies zorgen voor een levendiger, intenser effect.
Het verschil tussen een Coupe soleil en Highlights
Antwoord: Een coupe soleil is de ouderwetse blondering met een kapje op je hoofd (de coupe soleil muts). Highlights worden aangebracht met folietechnieken of kamstrepen. Die kan je het mooist bijhouden, omdat je beter kan zien waar de vorige plukken hebben gezeten.
Scalp: Worden alleen op de bovenkant en net over de kruin geplaatst. Perfect als je jouw highlights weer bijgewerkt wilt hebben omdat je een uitgroei hebt. ¾: Folies worden bovenop gezet en aan de zijkanten van oor tot oor. Ideaal als je je haar uit je gezicht draagt!
Een haartoner is een haarproduct met gekleurde pigmenten die je in het haar aanbrengt om ongewenste tinten in het haar te neutraliseren. De toegevoegde pigmenten en de ongewenste tinten heffen elkaar op, zodat alleen de gewenste haarkleur overblijft. Zo heft een blauwe haartoner bijvoorbeeld een oranje tint op.
Soorten highlights: babylights, half-, kwart- en full-head
We kunnen jouw haar op een aantal verschillende manieren behandelen. Met de diverse soorten highlights en lowlights laten we je graag kennismaken met de mogelijkheden: Babylights. Halve, kwart of full-head highlights.
De bekendste en meest gebruikte methode is de folietechniek. Hier worden met gebruik van aluminiumfolie plukjes haar lichter of donkerder gemaakt. De folie techniek komt dicht bij de aanzet van het haar en is daarom ook gemakkelijk voor het bijwerken van uitgroei.
HOE LANG DUURT HET INZETTEN? Houd rekening met een behandeling van 1,5 tot 2 uur. Echter kan het ook langer duren, dit hangt af van de wensen en de bestaande kleur op dat moment.