De nieuwste uitvoering van Safety Jogger: lichtste werkschoenen op de markt! Deze werkschoenen wegen slechts 416 gram. Echter doet dit niets af aan de kwaliteit! Door de veiligheidsneus van deze sportieve werkschoenen, zijn het echte lichtgewichten.
S3 werkschoenen
Dit is de hoogste veiligheidsnormering voor werkschoenen. S3 werkschoenen zijn een combinatie van S1P en S2 schoenen. Werkschoenen met deze S3 normering zijn het meest gebruikt en meest besteld, omdat deze voor vele werkomstandigheden geschikt zijn.
Staal is meestal het zwaarste materiaal. Veiligheidslaarzen zijn natuurlijk zwaarder dan werkschoenen. Schoenen met metalen delen, huiden en leer wegen tot 2 kilogram, terwijl niet-metalen schoenen van stof of microvezel minder dan 1 kilogram kunnen wegen.
In de bouwsector zijn werkschoenen met de S3 normering verplicht. Bij werklaarzen in de bouw geldt een verplichte S5 normering. Het is belangrijk om werkschoenen te dragen met een S2 of S3 normering, als je met metaal werkt. Je bent ook verplicht om werkschoenen te dragen, omdat je met zware machines werkt.
Was je voeten twee keer per dag, eventueel met antibacteriële zeep, en droog ze goed af. Je kan ook afwisselen met warm en koud water voor een optimaal resultaat. Zorg ervoor dat je de juiste sokken draagt van een natuurlijk materiaal, zoals katoen of wol.
Tegenwoordig zijn er speciale schoenen die juist ontwikkeld zijn voor voetproblemen als hielspoor. Voorbeelden hiervan zijn MBT, Stretchwalker, Wolky en Sketchers. MBT schoenen hebben bijvoorbeeld een ronde zool. Dit stimuleert het permanent aanspannen van de beenspieren en voetspieren.
De Nike Zoom Structure biedt als werkschoen de ondersteuning en robuustheid van een ware hardloopschoen. Daarnaast is het crashpad onder de hak getest door honderden hardlopers met als resultaat een zachte, soepele overgang van hak tot teen.
Gelukkig zijn er zeer geschikte schoenen voor werken in de zorg: de comfortabele klompen van Sanita. Het assortiment voldoet aan de bovengenoemde punten; hoog draagcomfort, geschikte houdingscorrectie, gemaakt van zeer hygiënisch materiaal en voorzien van een antislipprofiel.
Ten tweede beschermen sokken je voeten tegen wrijving, een van de redenen dat we dikke sokken adviseren voor werkschoenen zoals bijvoorbeeld de Advance van Dike. Tijdens je werk ben je veel in beweging. Als je voeten bij elke stap tegen je werkschoenen wrijven, is de kans groot dat er blaren ontstaan.
Als je last hebt van zweetvoeten is het belangrijk om de juiste schoenen te dragen. Schoenen van leer zijn hiervoor de beste keuze. Leer ventileert namelijk goed, doordat het een natuurlijk product is dat goed vocht opvangt. Synthetische schoenen kun je daarom beter niet dragen als je vaak last hebt van zweetvoeten.
Meng een paar eetlepels azijn en enkele druppels afwasmiddel met een kopje water. Het afwasmiddel zorgt ervoor dat je de azijngeur niet meer ruikt. Week twee schone doeken in het azijnmengsel en stop ze in de schoenen. Laat de schoenen een nachtje staan et volià: je stinkende schoenen zijn weer als nieuw!
De werkgever moet altijd de werkschoenen betalen als dit verplicht is. De werkgever moet werkschoenen betalen die voldoen aan de gestelde veiligheidseisen voor het werk dat u uitvoert. Bent u eigen baas? Ook u moet dan werkschoenen dragen als dit verplicht is voor het werk wat u uitvoert.
In de voedselindustrie is het verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Je kunt kiezen uit werklaarzen, -schoenen of –klompen. Voor schoenen en klompen worden de S2 en S3 normeringen gehanteerd.
Deze veiligheidsschoenen – of werkschoenen – zijn namelijk verplicht in de bouw. In de bouw is het risico op valschade dermate groot, dat wettelijk is vastgelegd dat de voeten goed beschermd moeten worden door middel van veiligheidsschoenen. Werk je dus in de bouw, dan is het dragen van deze schoenen verplicht.
Joule is de hoeveelheid arbeid die nodig is om een gewicht van 98.1 gram een meter op te tillen. Die energie komt weer vrij als je dat gewicht op je tenen laat vallen (200 joule = 20 kilo). Deze normering is van kracht in Europa onder de norm: EN ISO 20345:2011 (CE EN-345) voor veiligheidsschoenen.
S2 veiligheidsschoenen (S2-classificatie)
Deze veiligheidsklasse houdt in dat de veiligheidsschoenen minimaal een veiligheidsneus (staal of metaalvrij), gesloten hiel, energie-absorberende hak en antistatische eigenschappen hebben.
De S3 veiligheidsschoen voldoet aan de eisen van de S1 en S2 schoen en heeft daarnaast een tussenzool die penetratie van onderaf voorkomt. Een S3 schoen is vergelijkbaar met een S1P schoen maar dan met de waterafstotende eigenschappen van een S2 schoen.
Met S2 veiligheidsschoenen ben je dus beschermd tegen een impact, maar ook tegen vocht. Een S3 veiligheidsschoen is op het oog niet anders dan een S2 veiligheidsschoen. Wat is dan het verschil tussen S2 en S3 veiligheidsschoenen? S3 veiligheidsschoenen beschikken over een extra eigenschap van S1P-schoenen.
Bij te kleine schoenen onstaat er meer druk op de sokken. Zo slijten je sokken sneller. Zijn je schoenen te groot dan gaan je sokken schuiven in de schoen. Ook dit zorgt voor slijtage van de sokken.
De beste kwaliteit sok is nog altijd gemaakt van wol. Bewezen is dat na veelvuldig wassen de glans en de kwaliteit langer mooi blijven, dan van bijvoorbeeld katoenen sokken. Bovendien neemt wol beter vocht op, zodat je langer droge voeten houdt.
Je werksokken koop je natuurlijk bij HORNBACH.