Bijna alle draadloze koptelefoons hebben een accu die hoe langer en hoe meer je hem gebruikt, steeds minder lang meegaat. Bij koptelefoons met een hoofdband kun je ze meestal niet makkelijk vervangen. Bij draadloze oordopjes eigenlijk nooit. Daarom is het goed om te letten op een lange accuduur.
De 5 beste draadloze oordopjes in een oogopslag
Sony WF-1000XM4 – Deze draadloze oordopjes leveren de beste allround-ervaring. Jabra Elite Active 75t – Deze oordopjes leveren de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bose QuietComfort Earbuds – De mooiste geluidskwaliteit, zonder compromis, vind je bij deze set.
Conclusie. De Samsung Galaxy Buds zijn een stuk goedkoper dan de Apple AirPods, ze beloven een iets langere batterijduur en bieden veel van dezelfde features, al zijn ze niet allemaal beschikbaar voor iOS-gebruikers, net zoals niet alle AirPod-features beschikbaar zijn voor Android-gebruikers.
De oordoppen die op de gehoorgang liggen, worden over de gehoorgang aangebracht. Zij veroorzaken dus geen pijn aan de gehoorgang en zijn gemaakt van siliconen. Dit zachte materiaal is aan te passen aan de vorm van uw oorschelp.
Earbuds zijn het best te omschrijven als de traditionele oordopjes die niet volledig in het oor gestopt worden. Ze laten wat meer omgevingsgeluid binnen en dat is veiliger in het verkeer. Wel is de kans groter dat ze uit je oor vallen als de pasvorm niet volledig bij jouw oor past.
Two Way Simultaneous Andere benaming voor een full-duplex verbinding. Tegenovergestelde van TWA. Betekenis van TWS toevoegen.
Je ontkomt er niet aan, maar de beste oordopjes voor iPhone, iPad of Mac zijn de Apple AirPods. Ze werken ontzettend goed samen met al je Apple-apparaten, wat ze toch echt de beste keuze maken voor een Apple-fan. Je moet dan alleen nog wel kiezen welke je wilt hebben.
De Samsung Galaxy Buds+ staan bekend als de beste draadloze oordopjes van Android. De Buds van Samsung zijn voorzien van een diepe bas en hoge tonen.
Apple AirPods 3
De derde generatie AirPods hebben een design dat doet denken aan de AirPods Pro, met kortere steeltjes maar zonder siliconen oordopjes. Ze blijven echter wel goed in je oor steken. Enkel bij het rennen vielen ze uit onze oren. Helaas hebben deze oordopjes geen actieve ruisonderdrukking.
Geen wonder dat ze steeds uitvallen. De laatste oorzaak van oordopjes die uitvallen is dat de gebruiker ze simpelweg niet goed heeft in gedaan. Het algemene advies om oordopjes in te doen is: trek zachtjes aan je oorlel waardoor het oorkanaal wijder wordt. Doe dan de oordopjes in, en laat je oorlel weer los.
De JBL Reflect Flow oordoppen zijn bij de EISA Awards uitgeroepen tot de beste oordopjes van 2020-2019. De JBL Reflect Flow oordopjes verdwijnen bijna helemaal in je oor en zitten daardoor goed vast. Door de ergonomische vorm zitten ze ook plezierig, comfortabel en veilig.
Het voordeel van earbud oortelefoons is dat je contact kan houden met je omgeving, je hoort nog wat er om je heen gebeurd. In-ear oortjes plaats je niet alleen in je oor maar gaan ook echt je gehoorgang in.
Draadloze oortjes zijn speciaal ontworpen om zonder kabels en draden, met volledige bewegingsvrijheid, te genieten van jouw favoriete muziek, YouTube video of podcast. Door middel van een Bluetooth verbinding kun jij de oortjes koppelen met jouw smartphone, tablet of laptop.
Met geluid over of op je oren hebben we het over over ear en on ear koptelefoons. Koptelefoons zijn minder makkelijk mee te nemen dan oordopjes, maar leveren over het algemeen een betere geluidskwaliteit.
Conclusie. Als je wilt genieten van geluid van hoge kwaliteit zijn koptelefoons de beste keuze. Als je op de sportschool bent of onderweg bent, zijn oordopjes waarschijnlijk beter, vanwege hun lichte gewicht en draagbaarheid.
Je kunt bijna met iedere draadloze set oordopjes bellen. Dit komt doordat de meeste oordopjes een ingebouwde microfoon hebben.
Oordoppen gemaakt van schuim kun je ongeveer drie tot vijf keer gebruiken. Siliconen oordoppen kun je ongeveer vijf keer gebruiken. Oordoppen gemaakt van thermoplastisch materiaal kun je tot wel honderd keer gebruiken.
Oordopjes zijn niet schadelijk voor het gehoor. Ze komen niet verder dan het buitenste deel van de gehoorgang, waardoor ze geen schade kunnen aanbrengen in het inwendige oor. Je kunt oordoppen dus zonder problemen iedere nacht dragen. Wel is het belangrijk op je oordoppen goed te onderhouden.
Ook bacteriën of schimmels kunnen een ontsteking veroorzaken. En wist je dat het regelmatig gebruik van koptelefoons en oordopjes zelfs de boosdoener kan zijn? De belangrijkste symptomen van een ontsteking zijn oorpijn, een rode huid bij de gehoorgang en soms een verminderde hoorfunctie.