Dr. Oetker Chocolate Chips zijn bakvaste chocoladedruppels. Deze chocolade is ontwikkeld om mee te bakken en is perfect voor chocolate chip cookies.
Chocolate chips zijn niets meer dan hele kleine stukjes bakvaste chocolade. Bakvast houdt in dat je in je eindresultaat gewoon harde stukjes chocola hebt. De chocola smelt natuurlijk wel in de oven, maar na het afkoelen worden ze gewoon weer helemaal hard. Gewone chocolade blijft wat zachter.
Er zitten 105 kilocalorieën in 1 stuk (21 gram) chocolate chip cookie. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'chocolate chip cookie'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Chocolade druppels zijn chocolaatjes in kleine ronde vorm. Chocolade druppels worden ook wel choco drops genoemd. Hiermee bedoelen we dus hetzelfde. Het wereldbedrijf Barry Callebaut, een van de grootste chocolade producenten in de wereld, noemt de chocolade druppels ook wel chocolade callets!
Chocolate chip cookies recept
Verdeel het deeg in stukjes en maak er bolletjes van. Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak de koekjes 16-17 minuten in de oven. Houd de koekjes ondertussen in de gaten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes.
Chocoladekoekjes zijn natuurlijk al bruin. Dan kun je even testen of de randjes al krokant aanvoelen. Koekjes met weinig bloem in het recept krijgen scheurtjes in de bovenkant en bij de randjes. Ze worden ook dof van kleur, eens ze gaar zijn.
Zachte koekjes bewaar je in een luchtdichte bewaardoos zodat er geen vocht weg kan. Krokante koekjes kunnen wel in de typische metalen koekjestrommel. Je kunt ook nog bakpapier tussen de koekjes leggen om ze krokant te houden. Zet de koekjes ook steeds weg op een frisse, droge en donkere plek.
Chocoladedruppels zijn er in kleine rondjes van dezelfde grootte, elk weegt meestal 2 gram. Bij Valrhona noemen we ze "fèves" en ze wegen 3,8 gram. Ze worden ook "druppels" genoemd omdat ze rond en plat zijn. Andere namen, zoals bonen of chips, verwijzen naar chocolade met een iets andere vorm.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
De stoffen theobromine en cafeïne in chocolade hebben een opwekkend effect, maar dat is zwakker dan het effect van koffie. Chocolade bevat ook stoffen die de stemming kunnen verbeteren, maar in zo'n lage concentratie dat het effect niet meetbaar is.
Zelfgemaakte Chocolate Chip Cookies (1 oz) bevat 16,5 g totale koolhydraten, 16,5 g netto koolhydraten, 8,1 g vet, 1,6 g eiwit en 138 calorieën .
Chocoladechips of chocoladehapjes zijn kleine stukjes gezoete chocolade die gebruikt worden als ingrediënt in een aantal desserts (met name chocoladechipkoekjes en muffins), in studentenhaver en in mindere mate in sommige ontbijtproducten zoals pannenkoeken.
Chocoladechips zijn bijvoorbeeld een goede bron van antioxidanten , die helpen onze cellen te beschermen tegen schade. Ze bevatten ook flavonoïden, waarvan is aangetoond dat ze de bloedstroom verbeteren en ontstekingen verminderen.
Voor de perfecte chocolate chip cookies gebruiken we twee soorten suiker: bruine basterdsuiker en kristalsuiker. Dat lijkt misschien onnodig, maar ze hebben allebei hun eigen functie.
De chocolade kan nog prima gegeten worden maar de smaak gaat wel langzaam maar zeker achteruit.
Doe de chocolade in een glazen kom van 4 liter. Magnetron op hoog gedurende 30 seconden en roer dan met een schone spatel.Herhaal dit nog 2 keer .
Wanneer je Nutella vloeibaar wil maken is het het makkelijkst om de pot met deksel onder te dompelen in warm water. Je kan er ook voor kiezen om de hazelnootpasta au bain-marie op te warmen. Doe de Nutella in een hittebestendige kom en plaats deze op een pot kokend water.
Chocoladedruppels of chocoladechips bevatten doorgaans suiker, cacaoboter, melkpoeder, cacaomassa en vaak emulgatoren en vanille voor smaak. Deze druppels zijn speciaal ontworpen om hun vorm te behouden tijdens het bakken, waardoor ze niet volledig smelten en zo hun karakteristieke vorm behouden.
Giet kokend water in een pannetje, zet het vuur laag. Zet hier hittebestendige kom op de pan. Hak de chocolade in stukken en verdeel dit in de kom. Roer de chocolade door zodat het gelijkmatig smelt en niet verbrandt.
Aan de farmacologische kant van chocolade, de wereld van de geneesmiddelen, zitten meer mogelijke effecten. Zo zijn er stoffen in chocolade die lijken op anandamides. Deze stoffen komen in grote hoeveelheden voor in marihuana en kunnen een euforisch gevoel teweegbrengen. Een andere groep stofjes zijn de biogene amines.
Gebakken koekjes blijven drie dagen vers in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur of in de koelkast . Als u besluit om gebakken koekjes in te vriezen, plan dan om ze binnen drie maanden te ontdooien en te serveren.
Geschiedenis van Chocolate Chip Cookies:
De uitvindster van de chocolat chip cookie is Ruth Graves Wakefield. Ze studeerde af 1924 aan de Framingham State Normal School Department of Household Arts en werkte vervolgens als diëtiste en gaf les over voeding.
Verwarm ze ongeveer 30 minuten op de allerlaagste stand van je oven, vaak is dat 30 of 40 graden. Bedenk dat iedere oven anders is, dus controleer zelf hoelang je de koekjes in de oven moet laten zitten. In de warme oven verliezen de koekjes weer wat opgenomen vocht en worden ze weer wat knapperiger.