De voordelen van microvezeldoekjes
Je hebt geen schoonmaakmiddel nodig als je poetst met een microvezeldoekje, wat goed is voor het milieu maar ook voor jezelf. Zo'n doekje is elektrostatisch geladen en houdt het vuil vast zonder het verder te verspreiden.
"Wanneer het water warm is verdampt het sneller en blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen komen en de vloer gaat plakken. Beter is het om koud water te gebruiken met daarin een klein beetje reiniger."
Hoe vouw je microvezeldoekjes? Door een doek in vieren te vouwen (of zelfs verder) heb je 8 of 16 schone kanten. Wanneer een kant vervuild is neem je een schone kant. Wanneer alle kanten vervuild zijn, pak je een van de schone microvezeldoekjes.
Ben je in het bezit van een condensdroger dan raden wij het gebruik af! Dit omdat in de droogtrommel plaatselijk de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 95°Celsius. Dit kan de microvezels doen smelten met blijvende schade tot gevolg!
Je kan natuurlijk kiezen voor de normale microfiber doek, maar momenteel is ook de antibacteriële microvezeldoek online te bestellen. Deze doek is ideaal om te gebruiken in de keuken. De nieuwste microvezel technologie is verwerkt in de doek en daardoor heb je geen last meer van een stinkende vaatdoek op het aanrecht!
Namelijk microvezeldoekjes. Deze doekjes zijn gemaakt van het materiaal polyamide. Deze stof trekt vet, olie en kalk aan, zelfs zonder gebruik van schoonmaakmiddelen. Hierdoor zijn de microvezeldoekjes perfect voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en de rest van je huis.
Kruidvat Microvezeldoekjes | Kruidvat NL.
Rolhanddoeken: de lappen van rolhanddoeken zijn pluisarm, hebben een hoge treksterkte en absorberen goed vocht; Theedoeken: deze lappen worden gemaakt van oude theedoeken en zijn bij Boso van 100% katoen. Bovendien zijn ze zeer vocht absorberend.
Dankzij de vezelstructuur hecht vuil zich optimaal aan de doek, waardoor er minder kracht nodig is bij het schoonmaken. Dit vermindert de druk op polsen en gewrichten aanzienlijk. Een groot voordeel van schoonmaken met microvezel is dat u geen (chemische) schoonmaakproducten nodig hebt.
De dikte van vezels wordt uitgedrukt in 'denier'. De dikte van een microvezel varieert van 0,01 tot 0,7 denier (een zijdedraad heeft een denier van 8 en een mensenhaar een denier van 20!) en hoe lager de denier, hoe minder het materiaal schuurt.
Hoewel microvezel doekjes handig zijn, en microvezel sportkleding prettig draagt, zijn ze helaas slecht voor het milieu. Want elke keer dat je ze wast komen er kleine plastic deeltjes uit vrij die in het milieu belanden.
Let op met het gebruik van microvezel op gevoelige oppervlakken, het opgenomen vuil kan krassen veroorzaken.
Cleanmaster Biolux Vloeibaar Wasmiddel is uitermate geschikt voor het wassen van microvezelmaterialen, zoals doeken, moppen en pads. Product laat geen residu achter en zorgt voor behoudt van de microvezelstructuur. Raadpleeg de wasvoorschriften van de microvezelmaterialen. Ook geschikt voor witte- en bonte was.
Het wassen van een microvezel handdoek doe je op 30 tot 40 graden. Gebruik hierbij nooit een wasverzachter! De vettige ingrediënten van de wasverzachter gaan dan tussen de vezels zitten en dit vermindert het absorptievermogen. Ook een droger is niet goed voor de microvezel handdoek.
Maar katoen heeft ruwe vezels die je haar kunnen laten breken en uit kunnen laten drogen. Microvezel is geen verstandige keuze. Hoewel een microvezel haarhanddoek handig is om je haar snel te drogen, is het een van de slechtste opties voor het milieu.
Gebruik geen wasverzachter. Wasverzachter verandert de structuur van de microvezel waardoor deze zijn werking verliest! De microvezeldoeken en moppen kunnen gewoon samen met de bonte was gewassen worden. Er hoeft dus geen aparte was voor worden aangezet.
Microvezeldoek. Volgens Kok is de beste manier om je ramen te lappen met twee microvezeldoeken: een natte en een droge. Eén maak je simpelweg nat door het even onder de kraan te houden, de temperatuur van het water maakt niet uit. Neem het raam met de natte doek af en maak het weer nat als het nodig is.
Het handigst is het om voor dezelfde kleur aan te houden als de emmer, dus het blauwe doekje voor de woonkamer of het kantoor, het rode doekje voor toiletpotten en urinoirs, het gele doekje voor de overige oppervlakten in de badkamer en WC en het groene doekje voor keuken.
De auto droog maken doe je met een droogdoek, ook wel een 'watermagneet' genoemd. Dat is een zeer zachte doek, die geen beschadigingen aan de lak aanbrengt. Bovendien kan zo'n watermagneet een veelvoud van zijn eigen gewicht aan vocht absorberen.
Zet je wasmachine op 30 graden op een synthetisch programma. 30 graden is warm genoeg, boven de 60 graden kunnen de vezels namelijk vervormen, waardoor ze harder worden en hun eigenschappen verliezen. 40 graden zou je alleen hoeven te gebruiken als ze echt heel erg smerig zijn.