2022 is alweer een tijdje onderweg en we willen jullie graag meenemen naar de trends die we dit jaar vaker zullen gaan zien. Van prachtige zomerse kleuren als perzik en honing blond, naar extreme kleuren zoals zwart en roze tot aan mooie najaarskleuren als kastanjebruin en koperrood.
Als we het hebben over een warme haarkleur, dan zijn dit haarkleuren waaraan een goud-, koper-, rood- of chocoladenuance is toegevoegd. Meestal worden haarkleuren ingedeeld in zwart, bruin, rood en blond.
Zomertypes kiezen het beste voor koele en neutrale haarkleuren. Denk aan een as lichtblond (9.1), middenblond (8.0) of as zeer lichtblond (11.1). Warme kleuren kun je het beste vermijden. Deze zullen oneffenheden en rode vlekjes juist extra doen oplichten terwijl een koele kleur de harmonie in je gezicht houdt.
Bronde is een mix tussen bruin en blond haar. Wat jouw natuurlijke haarkleur ook is en wat jouw natuurlijke haartextuur en of lengte ook is. Bronde staat iedereen.
Of het nu met een warme of een assige ondertoon is, met blond zit je meestal goed. Koper- en roodtinten komen van nature het vaakst voor bij lichtere types en zullen je dus ook zonder twijfel goed staan. Ben je bleek en heb je blauwe ogen? Dan zit de kans erin dat je ook een donkerder bruin wel aankan.
Met je leeftijd krijgt je huid vaak ook een meer koele tint. Dat betekent dat koele haarkleuren, dus zonder geel-, goud-, of oranje tinten, je beter staan.
Om er achter te komen welke haarkleur bij jouw huid past, begin je bij de basis namelijk het bepalen van de ondertoon van je huid. Kijk hiervoor naar de kleur van de aderen in je pols. Zijn deze blauw? Dan heb jij een rozige huid en een koele ondertoon.
Sombre is een samenvoeging van 'soft' en 'ombre'. Met de sombre techniek maak je een subtielere overgang van kleuren en een natuurlijkere look dan met de ombre techniek. Bij sombre werk je met meer dan 2 verschillende tinten/kleurhoogtes, maar deze zijn van dezelfde kleur.
Ga je voor de... Summerlook? Dat is de Californian Bronde en dit krijg je door highlights te zetten met de borsten van je kruin tot je haarpunt en ziet je haar eruit alsof je natuurlijk Bronde bent van de zon.
Koele haarkleur:
Diep bruin of zwart bruin. Grijs blauw of donkerblauw. Hazelnootbruin met wit, grijs of bruine vlekken.
Heb je bruine of groene ogen, dan kun je ze meer laten stralen door warme tinten als chocoladebruin. Houd er wel rekening mee dat de bruintint van je haren niet exact hetzelfde is als de kleur van je ogen (denk aan het contrasteren). Kies in plaats daarvan een bruine kleur die een paar tinten donkerder of lichter is.
Een van de beste manieren is *grijs haar kleuren met highlights*. Dat mengt het grijs met je basiskleur en maakt het minder zichtbaar. Sommige kastanjebruine highlights zullen je donkerbruine haar nieuw leven inblazen terwijl het de grijze haren goed dekt.
Met een spoeling maak je het haar niet donkerder of lichter, maar je voegt wel pigment toe aan het haar. Zo kun je kiezen voor allerlei kleurnuances, waaronder dus asblond. Deze spoeling zal ongewenste geeltinten (bij blond haar) of oranjetinten (na het verven van donker haar) uit het haar verwijderen.
Balayage is het Franse woord voor "vegen". Eigenlijk zit de betekenis dus al in het woord zelf! Balayage is een haarverftechniek waarbij men met een kwast haarverf in het haar veegt, zodat er een subtiele overgang tussen twee haarkleuren ontstaat.
Balayage is een Frans woord voor “vegen”. Deze kleurtechniek wordt met vegen in het haar aangebracht. De bedoeling is dat er een subtiele overloop is tussen de aanzet en de punten. De kleurverloop van donkerder bij de aanzet naar een lichtere kleur in de punten.
Hoe doe je het? Scheid je haar in twee delen van oor tot oor en speld het bovenste deel vast. Begin met kleine strookjes van je haar te verven vanaf de hoogte waar je je ombre wilt laten beginnen. Breng meer verf aan op de onderkant van je haar, zodat de kleur daar feller doorkomt.
Ga voor een karamelkleur als je een natuurlijke of warmbruine haarkleur hebt. Heb je meer warmere en natuurlijke tinten in je haar, zoals hazelnoot en mahonie, kies dan voor highlights die meer geel bevatten. Zoek naar een karamel- of honingblonde tint voor een warme en natuurlijke look.
Verschil tussen ombré en balayage
Het grote verschil tussen de twee technieken is dat ombré een donkere uitgroei geeft met lichte punten en balayage een subtiele overloop van kleur is. De kleurverdeling bij ombre is meer horizontaal en bij balayage is meer verticaal.
Flamboyage is een kleurtechniek om vele verschillende tinten en lichteffecten te creëeren veelal met een ondertoon van goud. Goud in al haar facetten geelgoud, kopergoud en rozegoud. Deze nieuwe kleurtechniek met een innovatief kleurinstrument is ontwikkeld voor Davines door Angelo Seminara, internationaal TOPkapper.
Foliage is een techniek wat heel erg lijkt op een Balayage, maar nu met folies in het haar geschilderd wordt. Een Foliage techniek kan in verschillende tinten aangebracht worden. Doordat je in een folie heel precies kunt werken en uitgroei effect zeer gering kunt maken is dit een zeer populaire kleurtechniek.
Asblond ligt dicht bij lichtbruin, en is één van de donkerste tinten van blond. Het wordt gekenmerkt door zijn zilveren highlights die zich onderscheiden van de andere tinten. Hoewel het verfijnd en elegant is, is asblond veel zachter voor je gezicht dan natuurlijk lichtbruin.
Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.
Kies bij voorkeur voor highlights in natuurtinten, zoals natuurlijk lichtblond en lichtbruin. We raden je aan om rode tinten en mahoniebruin te vermijden.
Naarmate je ouder wordt, verliest je huidskleur aan warmte, wat (deels) gecompenseerd kan worden met een warme(re) haarkleur. Vermijd eendimensionale haarkleuren en kies liever voor een balayage of high- en lowlights. Hiermee geef je je haar meer diepte, waardoor het automatisch voller lijkt.