Je browsegeschiedenis is de informatie die Internet Explorer op je pc opslaat wanneer je op het web surft. Om uw ervaring te helpen verbeteren, bevat deze browsegeschiedenis informatie die u in formulieren hebt ingevoerd, wachtwoorden en sites die u hebt bezocht.
In elke browser kun je de lijst met bezochte websites wissen om je privacy te beschermen of om ruimte op je apparaat vrij te maken. Je kunt ervoor kiezen je browsegeschiedenis automatisch te laten wissen zodra je een browser afsluit.
Browsegeschiedenis: Als je je browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd: Webadressen die je hebt bezocht, worden verwijderd van de pagina 'Geschiedenis'. Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina 'Nieuw tabblad'.
Je browsergegevens verwijderen
Open Chrome op je computer. Browsegegevens wissen. Kies een periode, zoals Afgelopen uur of Altijd. Selecteer de typen gegevens je wilt verwijderen.
Op je pagina 'Geschiedenis' zie je de webpagina's die je in de afgelopen negentig dagen in Chrome hebt bezocht. De geschiedenis bevat geen Chrome-pagina's die je hebt bezocht, zoals chrome://settings, pagina's die je hebt bezocht in de incognitomodus of pagina's die je al hebt verwijderd uit je browsegeschiedenis.
Google History kan al je bladwijzers en geschiedenis terugzetten, volg daarvoor de volgende stappen: Ga naar Google History > Log in met je Google account. Hier krijg je een overzicht van alle geschiedenis in Chrome met datum en tijd.
Bijvoorbeeld wanneer u onlangs een website bezocht hebt waarvan u niet precies meer weet hoe er terecht gekomen bent, maar nog wel ongeveer weet wanneer het was. Iets terugzoeken in de browsergeschiedenis kan veelal tot ongeveer 90 dagen. Wat ouder is dan 90 dagen wordt automatisch verwijderd.
Het is echter wel zo dat de netwerkbeheerder altijd kan zien welke sites jij allemaal bezoekt, ongeacht of het gaat om internet via een kabel of internet via de wifi. Alleen als je een site bezocht hebt die gebruik maakt van HTTPS kan jou netwerkbeheerder niet zien welke site dit was.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Ga naar www.google.com/history en voer de gegevens in van het account waarmee je aan het internetten was. Bekijk je browsergeschiedenis. Op deze pagina kun je je browsergeschiedenis bekijken per tijdstip en datum.
Zoek het bestand dat u wilt verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik vervolgens op Verwijderen op snelmenu. Tip: U kunt ook meerdere bestanden selecteren die u tegelijk wilt verwijderen. Houd Ctrl ingedrukt terwijl u meerdere bestanden selecteert die u wilt verwijderen.
2. Meld u aan bij Google MyActivity om de browsegeschiedenis te achterhalen. De tweede manier om de Chrome-geschiedenis te herstellen, is de Google MyActivity gebruiken, omdat deze uw activiteiten op Google Chrome bijhoudt. U kunt uw browsegeschiedenis controleren als u bent ingelogd op uw Google-account.
Het enige wat je hoeft te doen is naar history.google.com/history gaan en zorgen dat je inlogt. Dan kun je precies vinden welke YouTube-filmpjes je hebt gekeken, wat voor zoektermen je hebt gebruikt en op welke plekken je vaak komt.
In het bestand kun je gegevens verwachten zoals je volledige zoekgeschiedenis, alle websites die je ooit hebt bezocht, je bladwijzers, e-mails, contactgegevens van anderen, bestanden van je Google Drive, YouTube-video's die je bekeken hebt, maar ook je volledige agenda (als je Google Calendar gebruikt) en bestanden die ...
Volg dan deze stappen. Ga naar het Google formulier zoekresultaten verwijderen: klik hier voor het Google formulier. Selecteer het land waarin je woont. Vul de gevraagde gegevens in zoals je naam, e-mailadres, het webadres (URL) dat je uit zoekresultaten wilt verwijderen en de reden hiervan.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
IP's zijn eigendom van internetproviders en elk IP-adres wordt toegewezen. Wanneer je verbonden bent met het netwerk van je werk, kan je werkgever mogelijk alles zien en volgen wat je online doet – waardoor je geen privacy hebt.
Providers bewaren dus geen gegevens over je zoekhistorie of ander internetgebruik. Ze kunnen niet zien welke websites je bezoekt. De volgende gegevens zijn bij je provider wel geregistreerd: NAW-gegevens.
Gegevens van bij Google ingelogde gebruikers verlopen standaard na 26 maanden. Als de Analytics-instelling Bewaring van gegevens is ingesteld op een periode die korter is dan 26 maanden, worden de gegevens van op Google ingelogde gebruikers bewaard voor die kortere termijn.
En docenten op school kunnen ook op onze beeldschermen kijken als we zijn ingelogt op de computer en alles zien wat we doen en onze Browsergeschiedenis bekijken.