Deze hoge wolken lijken heel langzaam te bewegen of zelfs stil te staan, maar door de grote hoogte geeft dat een vertekend beeld: in werkelijkheid gaan ze snel, soms ruim 100 km/uur. Weerkundigen noemen ze sluierwolken, die het licht van de zon nog doorlaten.
Benaming in het weerbericht voor hoge bewolking (cirrus) waardoor de zon nog doorheen schijnt. De witte cirruswolken komen doorgaans op 6 tot 12 kilometer hoogte voor en bestaan uit kleine ijskristallen. De wolkenslierten kunnen zich verdichten tot sluiers.
Cumulus- of stapelwolken, ook bekend als bloemkoolwolken, zijn scherp afgelijnde wolken en vormen een wolkengeslacht. De basis is donkerder, het bovenste deel met halfronde uitwassen is wit. In weerberichten is de afkorting Cu of Cs.
Cirruswolken bestaan voornamelijk uit ijs en komen voor op 6 tot 12 kilometer hoogte. Ze zien er soms uit als windveren of sluierwolken, zo dun dat ze het zonlicht nog doorlaten. Deze wolken zijn vaak te zien als het (nog) mooi weer is.
Dotjes. De 'schaapjes' ontstaan wanneer de luchtvochtigheid toeneemt. Koude lucht kan minder vocht bevatten dan warme lucht, dus op deze hoogte raakt de lucht al snel verzadigd en ontstaan (zichtbare) waterdruppeltjes die samenklonteren. Wanneer er ook niet al te veel wind bij staat, vormen zich die kenmerkende dotjes.
Onweerswolken. Elke onweersbui begint als een kleine stapelwolk. Een stapelwolk heeft een bloemkoolachtige structuur, met scherpe omrandingen. Als de stijgende bewegingen sterk genoeg zijn, groeit de stapelwolk uit.
Een cumulonimbus, ook wel donderwolk genoemd, is meestal een voorbode van onweer. Dit soort wolken zijn verantwoordelijk voor enorme stortbuien waarbij je haast moet maken om ergens te kunnen schuilen. Je herkent de wolk aan de enorme groei naar boven, de wolken beginnen laag en groeien uit tot grote hoogte.
Het meest duidelijke teken dat ze kunnen geven is via wolken. Als je naar de lucht kijkt en plots een wolk ziet in de vorm van iets dat op dat moment een betekenis voor iemand heeft. Veren ongeacht welke kleur ze hebben, plotseling een veer op je pad is een teken van de engelen.
Grijze veren: Een teken dat er rust komt. Blauwe veren: Een teken van communicatie, vrede en bescherming. Bruine veren: Een teken van huiselijkheid, dat iets belangrijk is en stabiliteit. Zwart en wit: Een teken van bescherming, vereniging.
Telkens wanneer je de aanwezigheid van je beschermengel om je heen voelt, vertrouw erop dat je engel je een boodschap van onvoorwaardelijke liefde brengt. De engelentekens die je ziet, zijn bedoeld om je te helpen herinneren dat je echt en volledig geliefd bent.
Met wolken zelf het weer voorspellen
Zoals vederwolken die als lange witte veren hoog in de lucht staan. Als je deze wolken ziet slaat het weer binnen 24 uur om. Vooral als ze uit het westen komen, betekent dit regen. Stapelwolken of schapenwolken zien eruit als plukjes watten.
Nimbus wolken
Het woord nimbus betekent regen in het Latijn, dus dit zijn de wolken die regen produceren. Elke wolk met het voorvoegsel "nimbo" of het achtervoegsel "nimbus" is een soort regenwolk. Bijvoorbeeld, een nimbostratus wolk is een stratus wolk die regen of sneeuw zal veroorzaken.
Bij een laagstaande avondzon kunnen de wolken ook rood lijken. Je bent bang voor zwarte wolken, maar dat zijn dikke wolken die veel licht tegenhouden, en daardoor zwart lijken. Je hoeft daar geen bijzondere betekenis of krachten aan te geven.
De wolken ontstaan wanneer op grote hoogte koudere lucht binnenstroomt en ook dan loopt het vaak uit op neerslag. De wolken met het uiterlijk van torentjes (altocumulus castellanus) zijn een voorbode van onweer. De structuur van de mooie vlokken (altocumulus floccus) betekent dat er slecht weer op komst is.
Bij een gewone wolk (zonder regen) verdampen de onderste kleine druppeltjes. Het worden dan gasmoleculen (waterdamp) en die zijn onzichtbaar maar blijven ook zweven. Hoger in de lucht is het kouder, daar worden de gasmoleculen weer druppeltjes. Dit zien we als een wolk.
d.w.z. zeer verheugd zijn. Vgl. Harrebomée II, 478: Hij is in (door, of boven) de wolken. Men zegt dit, als iemand bovenmate vrolijk is.
Een gids is iemand die je goed hebt gekend in een vorig leven. Dat kan een familielid zijn, een vriend of een vriendin of iemand die op een andere manier belangrijk voor je is geweest. Overleden dierbaren die je hebt gekend in het huidige leven, zullen over het algemeen niet jouw gids worden.
Betekenis van witte veren
Witte veren worden vaak gezien als een teken van goddelijke bescherming en leiding. Als je een witte veer/veertje vindt, kun je dat opvatten als een teken dat je beschermengelen over je waken, of zelfs een overleden dierbare.
Dit is de betekenis van het vinden van een grijs veertje! Een grijs veertje symboliseert vrede, maar ook de middenweg en neutraliteit. Als je een grijze veer vindt, dan kunnen je engelen je erop wijzen dat het antwoord op een bepaalde situatie niet zo eenvoudig is als een ja of nee.
Een engel zou je kunnen zien als een lichtwezen van majestueus formaat, dat naar onze aarde is gestuurd door de Schepper, om voor jou te zorgen en over jou te waken. Er zijn verschillende soorten engelen, zoals natuurengelen en aartsengelen, maar de meest bekende engel is toch wel de beschermengel.
Voordat je verbinding maakt met engelen en gidsen, moet je verbinding maken met je eigen ziel. Je kunt alleen maar via je eigen ziel – je eigen creatieve kracht – contact maken met de zielenwereld. Gidsen en engelen spreken met je hart, niet met je ego. Ze spreken enkel met je ziel.
Elk mens heeft 1 Hoofdgids (ook wel Beschermengel genoemd) en meerdere hulpgidsen. Met je hoofdgids (vrouwelijk of mannelijk maar voor het gemak noem ik de gids hierna "hij") heb je, voordat je geboren werd, de lessen doorgenomen die je wilt leren in dit leven.
Het voelt vochtig aan, maar het is niet zacht om aan te raken. Wel is het water (kokend) heet en daarom moet je niet proberen om het aan te raken. Wolken daarentegen zijn koud en op een mistige dag kan je gerust proberen om de wolken aan te raken. Je loopt dan letterlijk met je hoofd in de wolken.
Daar vriest het, zodat neerslag die uit zulke hoge wolken komt uit ijsklontjes of sneeuwvlokken bestaat. Onderweg kunnen deze klontjes door hogere temperaturen ontdooien, zodat het effect regen is. Is het echter erg koud, dan smelt de neerslag niet en ervaar je dit als sneeuw of hagel.
Hoge bewolking, cirrusbewolking of sluiers genoemd. Het zijn wolken die zoals eerder aangegeven voorkomen op een hoogte (vanaf het aardoppervlak) van 6 tot 13 kilometer. Cirrus bewolking is een belangrijke voorspeller van het weer.