Hij wilde ook bewijzen dat de wereld niet plat maar rond was. De schepen (Nina, Pinta en Santa Maria) waren tussen de 15 en 36 meter lang en varieerden in gewicht van 50.000 tot 100.000 kilo. De schepen voerden een vlag die liet zien dat ze voor koning Ferdinand II en koningin Isabella van Spanje op reis waren.
Columbus ging op reis om een nieuwe route naar Indië te ontdekken. Na een paar maanden zeilen... Land in zicht! Columbus heeft altijd gedacht dat hij een nieuwe route naar Indië had gevonden.
Columbus neemt in de haven van Palos afscheid van koningin Isabella en koning Ferdinand van Spanje. De opperbevelhebber van de kleine vloot was Christoffel Columbus, en het doel van de reis was om de onbekende westelijke oceaan over te steken naar het mythische Azië.
De bedoeling van Columbus was om vanuit Europa (dat samen met Afrika en Azië gezien werd als de 'Oude Wereld') een westelijke route naar Indië te vinden, en hij veronderstelde aanvankelijk die inderdaad gevonden te hebben.
Toen de ontdekkingsreizigers onder leiding van Christoffel Columbus voor het eerste voet aan wal zetten op de Bahama's in 1492, ontdekten ze niet de geurige specerijen die ze eigenlijk zochten. Kaneel, kardemom en peper waren niet voorhanden in Centraal-Amerika, wel chili in alle geuren en kleuren, piment en vanille.
Hij maakte naam door zijn 'ontdekking' van Amerika onder Spaanse vlag in 1492. Columbus dacht na het oversteken van de Atlantische Oceaan Indië bereikt te hebben, maar was in werkelijkheid gestuit op een (voor hem en zijn plaats- en tijdgenoten) Nieuwe Wereld.
Columbus wilde graag een nieuwe route naar Indië ontdekken. Columbus wist niet hoe groot de aarde was en had geen idee wat hij tegen zou komen op zijn lange reis. Ontdekkingsreizer Columbus ging met zijn plan naar de Portugese koning, maar die had niet zoveel belangstelling.
Christoffel Columbus, in het Spaans Cristóbal Colón (Genua, 1451 – Valladolid, 1506) is een van de bekendste ontdekkingsreizigers uit de geschiedenis. In 1492 "ontdekte" hij onder de Castiliaanse vlag (Castilië is een voorloper van Spanje) het werelddeel Amerika.
Columbus zette spoedig zijne reis voort en vond op al de grootere en kleinere eilanden van West-Indië, welke hij ontdekte, dezelfde soort van menschen, en geene andere dieren dan hagedissen en slangen en honden die niet konden blaffen.
De Italiaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus zoekt een route naar India, maar stuit toevallig de Nieuwe Wereld. Op 12 oktober 1492 gaat hij aan land van het eiland San Salvador in de Bahama's. Twee weken later vindt hij Cuba.
Hiertoe leerde columbus latijn, de eenige taal, welke toen onderwezen werd; de meel- en sterrekunde, aardrijksbeschrijving, enz. Hij maakte in al die wetenschappen snelle vorderingen, en reeds op zijn veertiende jaar zette hij de eerste schreden op de moeijelijke baan, welke hem tot het toppunt van eer moest voeren.
Nadat Columbus het nieuwe land ontdekt had, keerde hij terug naar Spanje. Als buit nam hij goud en zes Indianen mee. De Spanjaarden waren blij met de ontdekkingsreiziger omdat ze dachten dat ze rijk zouden worden van al het goud dat hij beloofde. Columbus kreeg meteen een opdracht voor een tweede expeditie.
Duizenden jaren ontwikkelden Noord- en Zuid-Amerika zich gescheiden van de rest van de wereld. Maar na de 'ontdekking' van Amerika door Columbus ontstond een uitwisseling van mensen, planten en ziekten tussen de continenten. Het veranderde de wereld totaal.
Columbus' omzwervingen worden over het algemeen gezien als het begin van Europese ontdekkingsreizen en de kolonisatie van Amerika. Toen Columbus in de Nieuwe Wereld aankwam, woonden daar al duizenden jaren lang inheemse indianenvolkeren.
Columbus staat bekend als de ontdekker van Amerika, maar hij was niet de eerste Europeaan die daar voet aan land zette. Dat was Leif Eriksson uit IJsland. De eerste Europeaan die Amerika zag, was Bjarni Herjólfsson.
Heel lang vertelden geschiedenisboeken dat Christoffer Columbus in 1492 Amerika ontdekt heeft. De middeleeuwse sagen over de Viking Leif Eriksson die als eerste het Noord-Amerikaanse continent bereikte, werden lang afgedaan als fictie. De Noormannen staken al vanaf de 8e eeuw de oceaan over.
Dat ontdekkingsreiziger Columbus een grote visionair was, die in tegenstelling tot zijn tijdgenoten doorhad dat de wereld niet plat was maar rond, is een verzinsel uit de Romantiek. De zeevaarder ging zelfs met volledig verkeerde berekeningen op pad. Dat maakt zijn prestatie echter niet minder groot.
Columbus dacht dat hij in Indië was aangekomen en noemde de bewoners daarom indianen.
Christoffel Columbus werd in 1451 geboren in de Italiaanse stad Genua. In zijn jeugd had Columbus maar weinig onderwijs gehad. Dit was de reden dat veel jonge volwassenen uit de regio Genua zeemannen werden. Zo ook Columbus.
De Italiaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus wordt gezien als de ontdekker van Amerika in 1492. Hijzelf heeft echter nooit geweten dat het niet Indië was waar hij aankwam. Christoffel Columbus (1451-1506) Christoffel Columbus wordt waarschijnlijk geboren in Genua, Italië.
Maar wie heeft die namen bedacht? Vaak zijn landen vernoemd naar degene die ze ontdekt heeft. Amerika is bijvoorbeeld vernoemd naar de Italiaanse ontdekkingsreiziger Amerigo Vespucci. Hij ontdekte trouwens ook het eiland Curaçao.
Christoffel Columbus werd waarschijnlijk geboren in Genua (nu Italië). In 1492 vertrok hij met drie zeilschepen en ongeveer 100 man bemanning, grotendeels ervaren zeelieden, om een vaarroute naar India te zoeken voor de handel in specerijen.
Onder meer Fransen, Engelsen, Duitsers en Amerikanen zijn geregeld blijven spreken van Holland als aanduiding voor Nederland. Ook Nederlanders zelf gebruiken vaak Holland terwijl ze (heel) Nederland bedoelen.