Het droste-effect is een visueel effect, waarbij een afbeelding een verkleinde versie van zichzelf bevat. Voor de verkleinde afbeelding geldt weer hetzelfde, enzovoort. Dit proces van zelfverwijzing heet recursie. In theorie kan dit oneindig doorgaan.
Het Droste-effect kan eenvoudig opgeroepen worden door twee vlakke spiegels tegenover elkaar te plaatsen. De spiegels beelden elkaar met beeld en al recursief af. Een andere manier om het effect op te roepen is door een camera te richten op een monitor waarop het opgenomen beeld wordt afgebeeld.
Sinds 1986 vindt de productie van Droste plaats in Vaassen en worden de chocoladeproducten van dit bedrijf in vele landen verkocht. Een aanzienlijk deel van de omzet wordt in het buitenland gerealiseerd.
Pastille definities
naamw. (de) Verbuigingen: pastilles 1) zuigtablet Voorbeeld: `(...) en vlucht met zijn dochters weg onderzee...` 2) tablet als versnapering Bron: WikiWoordenboek. Synoniemenflik plak reep reep chocolade staaf tablet vast ...
Droste Cacao bestellen | ah.nl.
Nederlandse cacao is anders dan cacao van buitenlandse merken. Wij hebben met chocolade producenten als van Houten, Blooker en Droste onze eigen bewerkingsprocessen ontwikkeld en onze cacao staat in de V.S. dan ook bekend als “Dutched cocoa”. Er zijn twee soorten cacao, de natuurlijke rauwe cacao en de Dutch process.
Het beste voor je gezondheid is de rauwe cacao poeder. Deze is onbewerkt en bevat dus alle voedingsstoffen en goede eigenschappen in zijn puurste vorm. Cacao Raw is gezond, maar je moet het eten met mate.
Door het hoge gehalte antioxidanten heeft cacao een beschermend effect op hart- en vaatziekten. Cacao bevat daarnaast ook veel mineralen als magnesium die ook het hart ondersteunen, spieren ontspannen en de hersenfunctie stimuleren.
Droste chocoladeletter - diverse varianten | Xenos.
Studies hebben aangetoond dat een klein stukje chocolade je bloeddruk kan laten zakken door de antioxidanten en flavonoïden. Naast hoge bloeddruk kan donkere chocolade ook je cholesterol laten dalen. 70% Pure chocolade kan met name je HDL cholesterol verhogen en LDL cholesterol laten dalen.
Het wordt afgeraden om meer chocolade te eten om hart- en vaatziekten te voorkomen. Naast gunstige stoffen bevat chocolade namelijk ook veel verzadigd vet. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten juist. Ook zitten er veel calorieën in chocolade.
Een dodelijke afloop kan na opname van 90 tot 250 mg theobromine per kg lichaamsgewicht. Melkchocolade bevat gemiddeld 1.5 tot 2.2 mg theobromine per gram chocolade met andere woorden 40 tot 170 gram chocolade kan dodelijk zijn.
Theobromine werkt als een soort drug, het heeft een stimulerende en opwekkende werking. Het stimuleert het centrale zenuwstelsel, de waterhuishouding, de hartspieren en de gladde spierweefsels. Theobromine veroorzaakt een verhoogde lichaamsactiviteit, wat leidt tot een hogere hartslag en snellere urineproductie.