Welke melk gebruikt Starbucks standaard? Bij Starbucks is de standaard voor de meeste dranken (waarvoor dit nodig is) 2 procent melk, soms magere melk genoemd. Dit is gezonder dan volle melk in termen van vetgehalte – als je bijvoorbeeld een latte met minder vet wilt gebruiken, blijf dan bij de standaard.
Voor dit drankje kan je dus zelf je melk kiezen: ga jij voor gewone melk of zuivelvrije amandelmelk? De Salted Toffee Macademia Latte is vanaf vandaag beschikbaar bij Starbucks.
Starbucks is een internationale keten van koffiehuizen uit de Verenigde Staten. De keten heeft vele vestigingen in Nederland. Alle vestigingen hebben sojamelk als optionele melkvervanger. Sinds 2018 kan je ook kiezen voor haver,- amandel- en kokosmelk.
Volle, koude melk
Het maakt niet uit welke melk je gebruikt voor het opschuimen, maar volle melk geeft het mooiste resultaat en de beste smaak. Ook is volle melk het meest geschikt voor latte art (figuurtjes in de cappuccino).
Je kiest dus best voor een volle melk met een hoog proteïne gehalte. Zo kan je een emulsie maken en krijg een schuim dat een perfect mondgevoel geeft, een lekkere rijke smaak en een textuur die je kan gebruiken voor latte art. Kortom, zoek in de supermarkt naar een volle melk met een hoog proteïne gehalte.
Tip 2: gebruik volle melk
De melk schuimt op eiwitten en niet op vetten. Magere melk schuimt daarom beter op dan halfvolle of volle melk. Maar het feit dat het beter schuimt, betekent niet dat de kwaliteit van het schuim ook beter is. Goed schuim bestaat namelijk uit hele kleine luchtbelletjes.
Een mok vol heerlijke Starbucks® warme chocolademelk, intens en zacht om van te genieten van de eerste tot de laatste slok. Voor tijdens de feestdagen, in de winter of wanneer jij dit thuis wilt.
Vanaf deze week kan je bij Starbucks kokosmelk krijgen in plaats van normale melk, sojamelk of lactosevrije melk.
Koude drankjes
Iced Coffee (met siroop) is met 60 calorieën en 0 gram vet de meest gezonde variant! De Iced Skinny Latte staat op de tweede plek met 70 calorieën en 0 gram vet. De Caramel Frappuchino (de magere variant) bevat 100 calorieën en 0 gram vet. De Coffee Frappuchino bevat alweer 180 calorieën en 2,5 gram vet.
Healthy opties
De meest gezonde drankjes bij Starbucks zijn de caffe latte, de cappucino, cold brew, iced coffee en de iced tea. Al deze opties bevatten namelijk minder dan honderd calorieën. Wil je proberen wat minder calorierijk te eten en drinken? Kies dan voor magere melk in plaats van volle melk.
Haverdrink is Starbucks' nieuwste zuivelvrije alternatief voor melk en heeft een milde, licht zoete smaak wat goed past bij de 100% Arabica-koffie.
Het Frappuccino drankje is gebaseerde op een ijs cappuccino en wordt soms aangevuld met slagroom. Een Frappuccino zal espresso, koffie, slagroom, zoetstoffen en melk bevatten.
Haverdrink is Starbucks' nieuwste zuivelvrije alternatief voor melk en heeft een milde, licht zoete smaak wat goed past bij de 100% Arabica-koffie. Ook biedt het een bron van vezels, waardoor het een optie is voor een zuivelvrije latte tijdens het ontbijt.
1 portie bevat 190 calorieën.
Doe 200 ml warme halfvolle melk, of een plantaardige variant, in een mok. 2. Voeg 1 zakje Starbucks®Signature Chocolate Salted Caramel toe. 3 Roer en geniet!
Soort melk
Voor een cappuccino of latte macchiato kun je in principe alle soorten melk wel gebruiken; magere, halfvolle of volle koemelk of een plantaardige variant zoals soja- of amandelmelk. De één is overigens geschikter om goede melkschuim te krijgen dan de ander.
Oorzaak. Wanneer het apparaat niet ontkalkt is, kan de schuimlaag bij cappuccino onvoldoende zijn. Wanneer er geen koude halfvolle melk gebruikt wordt, kan de schuimlaag bij cappuccino onvoldoende zijn. Wanneer de melkkan en de uitlaat verstopt zitten, kan de schuimlaag bij cappuccino onvoldoende zijn.
Welke melk is gezonder, houdbare melk of verse melk? Eigenlijk is er nauwelijks verschil tussen houdbare en verse melk. Melk bevat eiwitten, vitamines en mineralen. Het verschil in voedingsstoffen tussen houdbare melk en verse melk is bij de verhitting maar heel klein.
Halfvolle en magere melk missen simpelweg de juiste bestanddelen. Altijd beginnen met koude melk en de luchtbelletjes met de stoompijp zo klein mogelijk maken, zodat er microschuim ontstaat, voor een mooi homogeen schuim.