Keralit is een onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie.
Duurzaamheid: Keralit biedt uitstekende duurzaamheid. Het is bestand tegen vocht, zonlicht, hitte en kou, waardoor het niet snel zal vervormen, barsten of vervagen. Dit leidt tot lagere onderhoudskosten en een langere levensduur, wat zowel de eigenaren van gebouwen als het milieu ten goede komt.
Beide producten zijn onderhoudsarm, niet gevoelig voor weersinvloeden en van kunststof. Over het algemeen is de kwaliteit van Keralit iets hoger dan Trespa, maar daardoor is Keralit ook duurder. Wat de beste keuze is ligt aan uw wensen. Als u voor kwaliteit kiest is Keralit de beste.
Keralit is goedkoper dan bijvoorbeeld houten gevelbekleding
Keralit is de meest duurzame gevelbekleding en is hierdoor de beste optie voor elk budget. De voordelen van Keralit wegen niet op tegen de ogenschijnlijke lagere prijzen van houten gevelbekleding.
Keralit is gemaakt van oersterk kunststof met een UV-bestendige toplaag. Hierdoor is Keralit ongevoelig voor weersinvloeden en blijft het er jarenlang mooi uitzien. U hoeft Keralit nooit te plamuren, stucen of schilderen.
Wat is de maximale uitzetting van Keralit? Houdt rekening met een maximale uitzetting van slechts 1 mm per meter, dus maximaal 6 mm op 6 meter (uitzettingscoëfficiënt 0,026mm/m/ºC).
Keralit heeft een kleurechtheid van 4, wat inhoudt in dat er geringe verkleuring plaatsvindt na langdurige blootstelling aan extreme weersinvloeden.
Dankzij de hoge kwaliteit van het materiaal, liggen de Keralit gevelbekleding prijzen ook wat hoger dan kwalitatief mindere kunststof bekleding. De kosten voor Keralit gevelbekleding lopen uiteen van € 72,95 per paneel voor een Keralit Sponningdeel 143 mm tot € 97,44 voor het Keralit Sponningdeel 190 mm.
Vocht, warmte, schimmels en bacteriën werken in op hout, maar krijgen geen vat op kunststof. Een paneel van Keralit kan in tegenstelling tot hout niet kromtrekken of verrotten en hoeft niet te worden geschilderd. Gevelpanelen van Keralit zijn verkrijgbaar als sponningdeel en als potdeksel.
Uiteraard is het afhankelijk van het soort gevel maar gemiddeld kunt u rekenen op een prijs tussen de 300 en 400 Euro per vierkante meter. Dat is inclusief verwijderen en afvoeren van uw oude gevel en netjes afwerken van de nieuwe keralit bekleding.
Keralit heeft in principe geen onderhoud nodig. Wilt u de panelen toch schoonmaken, gebruik dan geen oplosmiddelen en of schurende schoonmaakmiddelen, hierdoor kunnen namelijk beschadigingen optreden. U kunt de panelen schoonmaken met Keralitreiniger (artikelnummer 2861) of met een sopje van zachte zeep.
Ja, je kunt in Keralit boren, maar het is belangrijk om de juiste technieken en gereedschappen te gebruiken om schade aan het materiaal te voorkomen.
Wat is het beste hout voor gevelbekleding? Het beste hout voor gevelbekleding zijn thermisch gemodificeerde houtsoorten zoals Thermo Frake, Thermo Essen, Thermo Ayous, Thermo Radiata Pine, Thermo Vuren en Thermo Grenen. Anders verduurzaamde houtsoorten zoals Accoya, Kebony en Bamboe.
Wat is de goedkoopste gevelbekleding? Een van de goedkoopste gevelbekleding is spuitkurk. Spuitkurk is een gevelbekleding die meer decoratief is dan functioneel. Het materiaal is gemaakt op basis van kurkgranulaat en acrylhars.
Het is aan te raden om een waterdichte dampopen folie te plaatsen, voordat u het onderliggende regelwerk gaat plaatsen waarop u de Keralit monteert. Doel van deze folie is om condens en vocht te reguleren.
Keralit gevelpanelen zijn eenvoudig te monteren doordat ze aan de bovenzijde zijn voorzien van een strook met sleufgaten. Met speciale Keralit schroeven zijn de delen snel te bevestigen. Ook hiervoor geldt een h.o.h.-afstand van maximaal 300 mm.
De meeste Nederlanders gaan voor Keralit. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er veel voordelen aan het gebruik van Keralit voor je aanbouw. Het is duurzamer, niet brandbaar en heeft een zeer lange levensduur.
Keralit is gemaakt van gerecycled kunststof, waardoor er dus geen bomen gekapt worden voor de verwerking ervan. Daarnaast heeft u vrijwel geen onderhoud aan het Keralit. Verven is verleden tijd en ook schoonmaken hoeft u minder vaak te doen. Keralit gevelbekleding gaat daarnaast ook nog eens langer mee.
Met Keralit hoeft u slechts rekening te houden een maximale uitzetting van 1 mm per meter, dus maximaal 6 mm op 6 meter (uitzettingscoëfficiënt 0,026mm/m/ºC). 4.2 Welke dikte hebben de Keralit gevelpanelen? Keralit gevelpanelen zijn altijd 17 mm dik ongeacht het model.
Wij geven echter de voorkeur aan Trespa®. Dit vanwege de kras- en slagvastheid van het materiaal. Vooral bij gelijkvloerse gevelbekleding, waar bijvoorbeeld mensen hun fiets tegenaan zetten, is Trespa® een verstandige keuze. Wanneer je de platen rechtstreeks op de gevel wilt plaatsen, kies je juist voor Rockpanel®.
Keralit is een merk van Heering. Heering levert onderhoudsarme kunststof profielen en panelen voor de bouw, en heeft zich in deze branche in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende toeleverancier. De producten van Heering worden voornamelijk toegepast op de schil van de woning.
Stap 6: Montage Keralit dakrandpanelen
Monteer eerst het gewenste montageprofiel (2867/2877/2887) met een hart op hart afstand van 30 centimeter. Zaag het dakrandpaneel (2821/2825/2831/2835) op maat en klik deze in het montageprofiel. Doe dit niet te hard, zodat je het paneel nog kunt positioneren.
Door een goede folie aan te brengen bij de montage van houten gevelkleding voorkom je vocht in de constructie. Vocht kan schimmels en zwammen veroorzaken die de levensduur van de gevelbekleding aantasten. Bovendien kan het voor een vervelende geur en onaantrekkelijk aangezicht zorgen.
Vocht mag nooit bij het binnenspouwblad komen. Breng daarom een waterkerende dampdoorlatende folie achter het regelwerk aan. Bij een open gevelbekledingssysteem dient deze folie achter het regelwerk aan.