Het moet alle naden en spleten bedekken van de voordeur. En dikke zware gordijnen zijn het meest effectief. Wil je liever geen gordijn ophangen direct na de voordeur, dan zou je het ook kunnen ophangen na de tochtdeur of de deur tussen de hal en de woonkamer.
Als je de raamdecoratie op de voordeur monteert, zijn plisségordijnen het meest geschikt. Deze worden namelijk ingespannen op het raam. Zoek je raamdecoratie voor naast de voordeur? Dan zijn bijvoorbeeld houten jaloezieën of rolgordijnen ideaal!
Gevoerde gordijnen
Gordijnen met een dikke stof én voering zijn de beste gordijnen tegen de kou. De dikke stoflagen zorgen voor een isolerende werking. Doe de gordijnen zoveel mogelijk dicht om de warmte binnen te houden.
Een tochtgordijn is erg handig om koude lucht tegen te houden bij een deur. Heb je bijvoorbeeld een doorgang vanuit je huis naar de garage (waar het vaak koud is) dan zorgt een tochtgordijn ervoor dat er geen koude lucht het huis binnen sluipt.
Raamdecoratie voor kleine raampjes in de deur
Is het raam in de voordeur heel klein of smal maar toch zo groot dat je er iets voor wilt hangen? Dan zijn ook daar volop oplossingen voor. Zoals rolgordijnen, plissés en Duette®Shades. Die zijn er al in kleine en smalle uitvoeringen.
Wil je raamdecoratie op de deur plaatsen? Dan kun je het beste kiezen voor raamdecoratie met staaldraad geleiding, ingespannen raamdecoratie of raamdecoratie die je direct op het raam bevestigd door middel van plakstrips.
De zijgeleiding bestaat uit 2 spankoorden naast de stof welke ervoor zorgen dat de jaloezie op spanning kan worden gemonteerd op een draai-kiepraam of een openslaande deur. Het rolgordijn blijft daarom mooi strak hangen als het raam op de kiepstand staat of een achterdeur wordt open gedaan.
Tochtstrip voordeur
Dicht openingen tussen deuren en deurlijsten af met lange stukken tochtstrippen. Het is aan te raden om tochtstrips te gebruiken van flexibel materiaal met een zelfklevende strook. Door gebruik te maken van een tochtstrip kan de voor- of achterdeur extra geïsoleerd worden.
Wanneer je op zoek bent naar isolerende gordijnen dan kun je het beste bij verduisterende gordijnen kijken. Het is namelijk zo dat verduisterende gordijnen voor extra isolatie zorgen omdat deze stof van dikker materiaal is gemaakt. De koude buitenlucht wordt geblokkeerd door deze warmte isolerende gordijnen.
Welke gordijnen houden warmte tegen? Gordijnen met een witte coating aan de achterkant zijn verduisterend, reflecterend en warmtewerend. Je vindt de coating terug op allerlei stoffen en in allerlei uitvoeringen. Het kan dus een rolgordijn zijn, een paneelgordijn of plissé gordijn.
Polyester gordijnstof is geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes: er komen niet snel zwarte plekken in, de stof rekt niet uit en stof droogt snel. Polyester heeft een laag krimppercentage. Polyester verkleurt minder snel dan katoen. Deze stof is lichter in gewicht dan natuurlijke vezels.
Een thermisch isolerend gordijn helpt om de kamer warm te houden en voorkomt dat de kou uw huis binnendringt. Bovendien isoleren thermische gordijnen u tegen lawaai van buitenaf.
Welke raambekleding heeft een isolerende werking? Gordijnen en rolgordijnen, Duette Shades en shutters werken isolerend.
Enkel glas met daarvoor isolerende gordijnen isoleert ongeveer even goed als dubbelglas. In de winter maken ze jouw huis behaaglijk doordat ze de warmte binnenhouden, maar ook omdat de stof warmer wordt dan het glas van de ramen.
Velvet is het Engelse woord voor fluweel. Het klinkt wel wat lekkerder in de oren vinden wij! Velours (of schrijf je velour?) is de Franse benaming en stiekem toch een ander soort stof dan fluweel. Het is namelijk de gesneden variant van fluweel.
Gordijnen zonder "echte" stof zijn niet geschikt voor een geluidswerend effect. Het is de stof die het geluid dempt en de akoestiek verbeterd. Hierdoor kom je voor de beste geluidsisolatie uit op (gevoerde) overgordijnen.
Om de ruimte in de wintermaanden goed te isoleren, raden wij aan om te kiezen voor thermogordijnen of plissé gordijnen. Naast dubbel glas zijn deze twee types raamdecoratie uitermate geschikt om een extra isolerende laag voor het raam aan te brengen, waardoor de warmte beter in huis kan blijven hangen.
Voornamelijk plisségordijnen, gordijnen en rolgordijnen worden gebruikt als isolerende raamdecoratie. Door een extra laag aan te brengen tussen het raam en de ruimte blijft de warme of koude lucht langer hangen in een ruimte.
Isolatiewaarden van houten buitendeur
Ben je op zoek naar een goed isolerende deur, kies dan vooral voor een houten exemplaar. Voor buitendeuren is de Uw tot 1.20 W/m²K. Voor kozijnen is dat Uw 0.77 W/m²K. Zo reduceer je koudebruggen tot praktisch nul.
Kunststof kozijnen hebben een betere isolatiewaarde dan houten of aluminium kozijnen. Dit kunt u zien aan de zogenaamde U-waarde: hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. Zo kunt u van een kunststof kozijn een U-waarde (W/m2K) lager dan 1,5 verwachten.
Zo komt hout bijvoorbeeld als grootste winnaar uit de bus met een U-waarde tussen 0,8 – 0.63 W/m²K. Hetzelfde geldt voor ramen in PVC, aluminium of staal. Van die materialen ligt de U-waarde wel sowieso hoger dan het geval is bij houten raamkozijnen. PVC ramen zijn dan nog het best isolerend.
Jaloezieën die zonder zijgeleiding in het open kozijn van een raam of deur hangen, kunnen door de wind hinderlijk gaan klapperen. Om beschadigingen aan de jaloezie en het kozijn te voorkomen is het verstandig te kiezen voor zijgeleiding. Hetzelfde geldt voor jaloezieën die worden gemonteerd op een deur of raam.
Wat zijn spandraden? Dit zijn draden die langs je rolgordijn lopen en je aan de onderkant van je raamkozijn bevestigd. Zo voorkom je dat je raamdecoratie gaat klapperen wanneer je het draai-kiepraam open zet. Verschillende soorten raamdecoratie zijn voorzien van spandraden.
Goedkope rolgordijnen voor ieder raam
Bij Kwantum kun je rolgordijnen op maat laten maken voor de laagste prijs van Nederland! Met een rolgordijn op maat bepaal je zelf de lichtinval.