Eet als lunch brood zoals je gewend bent of draai je lunch en diner om en neem een warme maaltijd. Neem een broodmaaltijd of salade mee naar het werk, of warm het warme eten 's avonds op. Eventueel kun je in de avond een tussendoortje eten. Drink 's avonds liever geen koffie en/of frisdranken.
Snij deze in sneetjes en verspreid deze over je boterhammen. Snijd de tomaat in schijfjes (of stukjes) en leg dit op de avocado. Strooi er wat peper en zout op. Als kers op de taart maak je jouw toast af met een handjevol kiemgroenten.
Volkoren crackers (neem beleg apart verpakt mee, dan worden ze niet zacht) Een meergranen wrap met zalm, tomaat en sla. Rol deze op in een stuk folie. Je kunt natuurlijk ook voor ander beleg kiezen, denk bijvoorbeeld aan gerookte kip of avocado.
Denk aan tonijn in blik, fruit in blik, knakworsten, kikkererwten, soep. Wortels, paprika, komkommer blijven lang goed buiten de koelkast. Probeer ingrediënten mee te nemen die je kunt mixen en matchen. Een komkommertje in je salade voor 's avonds, maar ook op brood in de ochtend.
Dus het leek me een leuk idee om een lijst te maken van gerechten die ideaal zijn om op te warmen en de volgende dag nog lekkerder zijn. ... Zo krijgen bacteriën die de potentieel schadelijke stof nitriet produceren, minder kans om te groeien.
Yoghurt is gezond, snel klaar te maken en ook nog eens gemakkelijk mee te nemen in onze yoghurtbeker. De twee losse bakjes kunnen aan elkaar gedraaid worden tot één geheel met de deksel als tussenschot. Bewaar in het ene bakje de yoghurt en in de andere bijvoorbeeld muesli zodat het lekker knapperig blijft.
Ham, salami en harde kazen blijven goed tot de lunch. Je kunt ook speculaasjes apart verpakken van het brood, dan wordt het niet zacht, en het is lekker op brood. Als je wat komkommerplakjes op het brood doet, blijft dat ook wel goed.
Een zelfgemaakte salade gemaakt op basis van Griekse yoghurt kun je net als een salade gemaakt op basis van een normale yoghurt maximaal 2 tot 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Salades die gemaakt worden met een basis van mayonaise kun je afgedekt of verpakt maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
Het lijkt eenvoudig: een cracker bevat gemiddeld 30 à 40 calorieën, een boterham 80. Leve de cracker voor een slanke lijn! Helaas zit het toch niet helemaal zo in elkaar. Want voor die ene boterham, eet je al sneller 2 crackers.
Onderin doe je de salade als basis, de dressing in het speciale bakje en de toppings apart in de inzet-tray. Zo kun je alle ingrediënten van elkaar scheiden en blijft het gegarandeerd vers tot aan je lunchpauze. 's Ochtends pak je je lunchbox uit de koelkast en kan je 'm lekvrij meenemen in je tas!
In een salade, op een toast of zelfs in een smoothie: met avocado's kun je alle kanten op. De vruchten zijn rijk aan vezels, vitamine E, foliumzuur en kalium en zijn dan ook heel voedzaam.