China is een van de weinige landen waar levende dieren nog steeds in het geheim worden gegeten. Niet alleen apenhersenen maar ook levende kikkers, vissen en slangen worden hier gegeten. De dieren worden net voor het eten gedood. Ondanks deze 'bereiding' betekent dit dat de zenuwen tijdens het eten nog steeds bewegen.
Voor het eten wordt meestal een kruising tussen een Chinese hond (bij voorkeur een Chowchow) en een Sint-Bernard met een leeftijd van 6 tot 12 maanden gebruikt.
PEKING - China wil het opeten van honden en katten verbieden. Dat blijkt uit een lijst die is gepubliceerd waarop staat welke dieren mogen worden gefokt voor consumptie. Honden en katten staan daar niet meer op, vossen en struisvogels bijvoorbeeld nog wel.
Chinezen maken meestal meerdere gerechten met vlees of vis met groenten. Daarvan mag iedereen wat pakken en scheppen ze bij wanneer ze willen. Het is dus, in vergelijking met Westerse eetgewoonten, erg informeel. Alles wordt gedeeld en er is ook altijd wat over!
Dat zijn eieren gekookt in de urine van kleine jongens. Door het koken in de plas krijgt het eiwit een gele kleur. Chinezen eten de pies-eitjes niet omdat ze nou zo lekker zijn, maar vanwege de veronderstelde geneeskrachtige werking ervan. De eieren zouden helpen tegen gewrichtsklachten.
#1 Pekingeend
Dit is misschien wel het bekendste gerecht uit China, afkomstig uit Peking (Beijing). Het wordt gezien als het nationale gerechten van China en de variaties op het gerecht zijn eindeloos. Pekingeend wordt gemaakt van eend en staat bekend om de dunne en knapperige schil.
Drinken in China: De Chinezen zijn echte theeleuten. Ze nemen hun thee in eigen glazen potten met deksel overal mee naar toe; naar hun werk maar ook op reis. Thuis doen ze er een bodempje theebladeren in, waar ze dan de hele dag gekookt water bij schenken. Groene thee wordt het meeste gedronken.
In de zuidelijke provincies van China eten vooral oudere mensen kattenvlees.
Héél erg zoet. KORTEMARKErzatskoffie en kunstboter, gebakken kippenbloed, aardappelwafeltjes en bosduivensoep.
In Japan wordt paardenvlees wel als sashimi gegeten: rauw en dun gesneden met sojasaus. In de centraal Aziatische landen zoals Mongolië, Kazachstan en Kirgizië, waar het paard tot het dagelijks leven behoort, is het eten van paardenvlees niet ongewoon.
Cuy, zoals cavia hier wordt genoemd, staat niet alleen in Ecuador op het menu. Ook in andere Andes-landen, zoals Peru en Bolivia, is het beestje populair. Cavia's worden hier al duizenden jaren gegeten. Lang voordat Europese ontdekkingsreizigers ze in de 16de eeuw mee naar huis namen.
Het slachten van honden en katten is in Nederland verboden. Maar het eten is officieel niet verboden. Als je wil, kun je je eigen hond opeten.
Vanaf 18.00 uur 's avonds begint het diner. Formele diners kunnen lang duren, maar informele diners kunnen binnen een uur voorbij zijn. Wel zijn er veel verschillende soorten restaurants die een grote verscheidenheid aan gerechten bieden.
tapas of mezze. Wie een Chinese kok wil feliciteren met een gerecht, kan het volgende Chinese gezegde gebruiken: “vol van kleuren, aroma, en smaak” (色香味俱全, se xiang wei ju quan).
Een bekend chinees gezegde gaat: 'in Kanton eet men alles wat poten heeft behalve de tafel en eet men alles wat kan vliegen behalve een vliegtuig'. De Chinezen vinden niet eens alles lekker wat ze eten. Maar de zeldzaamheid zoals haaienvinnensoep en vogelnestjesoep, maakt het duur en dat is dan weer chic.
Aziaten slurpen het liefst hun soep uit de kom zonder bestek te gebruiken. Bij wontonsoep maken de Chinezen een uitzondering. Ze gebruiken een Chinese lepel om de wonton er makkelijk uit te scheppen.
Een typisch Japanse maaltijd bestaat uit rijst, groenten, miso-soep, pickles en vis of vlees. Voor het kruiden wordt gewoonlijk sojasaus (shoyu) gebruikt, en bij rijst wordt vaak gedroogd zeewier (nori) gegeten.
"In de eierdooier zit een beetje zwavel. Als je een ei kookt en vervolgens niet binnen een half uur laat afkoelen, zorgt de zwavel voor een blauwachtige kleur." De oplossing is simpelweg het ei direct na het koken in koud water te leggen.
Aan suikerrijke en moddervette desserts doen Aziaten doorgaans niet. In plaats daarvan eten ze na de maaltijd wat fruit, wat voornamelijk uit water bestaat en daarbij ook nog vezels bevat. Thee is hier ook als dessert erg populair.