Kan ik na het uitpakken direct op Emma slapen? Na het uitpakken van het matras neemt het binnen 24-72 uur zijn uiteindelijke vorm aan. We raden aan het nieuwe matras 1 dag de tijd te geven voordat je erop slaapt.
Alle matrassen zijn geschikt om met een lattenbodem / lattenmatrasbodem te combineren. Er is wel een uitzondering als het gaat om een verstelbare lattenbodem. Als je kiest voor een verstelbare lattenbodem kan je alleen een combinatie maken met een foammatras.
Wij adviseren je om dit matras 1x per maand te keren van hoofd- naar voeteneind (is niet weerszijde beslaapbaar). Door de handige handvatten kun je eenvoudig dit matras keren of verplaatsen.
Geschikt voor alle matrassen: elektrisch verstelbare bodems zijn geschikt voor de meeste typen matrassen. Kies wel altijd voor twee losse 1-persoonsmatrassen, zodat de bodems onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen bij een tweepersoonsbed.
Ja, als je nieuwe Emma-matras een geur heeft, is dat heel normaal. De geur is onschadelijk en als je het matras 72 uur laat luchten, verdwijnt deze geur.
De meeste matrassen zijn ontworpen om op een vlakke, stevige ondergrond te liggen, zoals een bedframe of een lattenbodem. Wanneer je ervoor kiest om je matras op de grond te leggen, kan dit de ondersteuning verminderen en na verloop van tijd tot verzakking leiden, wat ongemak en rugpijn kan veroorzaken.
Over het algemeen worden spiraalbodems beschouwd als duurzamer en hebben ze een langere levensduur dan lattenbodems. Dit komt omdat een spiraalbodem eigenlijk niet verarmd, door de wijze van spannen. Als je op zoek bent naar een investering op lange termijn, kan een spiraalbodem een betere keuze zijn.
Bij een verstelbare bodem kunnen het hoofd- en voeteneind in hoogte worden versteld en bij een niet-verstelbare bodem blijven deze gewoon op dezelfde hoogte. Het verstellen gebeurt bij sommige bedbodems handmatig en bij sommige elektrisch.
Dat is de goedkoopste, maar niet de meest comfortabele optie en eigenlijk alleen geschikt als je slechts zelden op slaapt, zoals bijvoorbeeld in een caravan of een boot. De Emma topper is voor alle slapers geschikt. De topper is keerbaar en heeft een zachte en een stevige kant, die beide goed ventileren.
Met het Emma O2 Matras kun je kiezen uit 2 stevigheidsgraden: Medium en Hard. Wanneer je geen specifieke voorkeur voor een stevig matras hebt, raden we je de Medium optie aan. Deze voelt zachter aan, net zoals een omhelzing. De Hard optie biedt dan weer net wat betere ondersteuning.
Als onderdeel van de Bettzeit Gruppe en opgericht in 2013, heeft Emma één van de online best verkopende matrassen van Europa. Dit matras, dat door diverse onafhankelijke consumentenorganisaties in meerdere landen bekroond is, is exclusief verkrijgbaar in de winkels van Beter Bed.
Een matrasdek (soms ook: matrasbeschermer) wordt tussen bedbodem en matras gelegd. Allereerst beschermt een matrasdek een matras tegen beschadigingen van de bedbodem, stof en de inwerking van condensvocht. Een bedbodem kan namelijk scherp zijn en dat is zonde van je (nieuwe) matras.
Het beste matras tegen rugpijn voor veel slapers zal een medium hardheid zijn: niet te hard en niet te zacht. Het Emma O2-matras heeft bijvoorbeeld de perfecte balans tussen ondersteuning en comfort voor de beste slaapkwaliteit.
Schotelbodems zijn wellicht de beste bedbodems verkrijgbaar op dit moment. Een schotelbodem bestaat uit losse schotels die bevestigd zijn op latten die niet buigzaam zijn. Doordat de schotels los van elkaar kunnen bewegen ontstaat een soepel verende maar toch stevige bedbodem.
De beste bedbodem voor mensen met rugklachten is een ergonomische lattenbodem die de lage rug ondersteunt in zowel zijlig als ruglig. De lage rug is de belangrijkste probleemzone bij mensen met rugpijn.
Optimale ventilatie
Dankzij de open structuur biedt een spiraalbodem de beste ventilatie en temperatuurregeling van alle bedbodems. En dat is belangrijk, want tijdens de nacht verlies je tot wel een halve liter vocht. Een spiraalbodem bestaat uit dunne staaldraden die verweven zijn.
De best passende matras voor een spiraalbodem is een verende matras. Zowel een binnenvering matras als een pocketvering matras is geschikt. Heb je een verstelbare spiraalbodem, dan is een binnenvering matras niet geschikt, omdat deze niet functioneert op een verstelbare bodem.
Een matrasdek of matrasbeschermer leg je tussen je bedbodem en de matras. Het beschermt de matras tegen beschadigingen van de bodem, stof en de inwerking van vocht. Een bedbodem kan scherp zijn en dat is zonde van je (nieuwe) matras.
Het kan zelfs nog erger: slapen op de grond vergroot de kans op een hernia. De stevige ondergrond ondersteunt de S-curve van je ruggenwervel namelijk niet. En zonder die steun, knellen de tussenwervels. Dat bewijst dus dat slapen op de grond niet altijd even goed is, en slapen op een slechte matras al helemaal niet.
Dikte matras
Een dikte van 15 cm is minimaal vereist, beter zijn de matrassen van 17-20 cm. Over het algemeen is een dikker matras comfortabeler en biedt deze een langere levensduur. Als Europeaan zijn wij gewend aan matrassen van ongeveer 20 cm hoog. In Aziatische landen is een slaapmat van 6 cm gebruikelijk.
Dit betekent dat u een opgerold matras dus heel lang moet laten luchten. Daarbij kunt u niet meteen slapen op een opgerold matras. Zodra u het opgerolde matras uit zijn verpakking haalt, moet het matras eerst langer 'rijzen'. Het kan tot wel drie dagen duren voordat het matras terug is in zijn oorspronkelijke vorm.
Ze zorgen ervoor dat de chemische reactie op gang komt. De sterke geur van VOS kun je goed ruiken. als je een nieuw matras uit de verpakking haalt. Zorg ervoor dat je een nieuw matras altijd 72 uur lucht voordat je erop slaapt.
Omdat traagschuim zich naar het lichaam vormt, is het geschikt voor alle slaaphoudingen , dus voor zijslapers, buikslapers en rugslapers. Het is wel belangrijk dat het matras niet alleen comfort, maar ook voldoende ondersteuning biedt. De dikte van het traagschuim in het matras is idealiter maximaal 8 centimeter.