Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 2.500 bruto per maand.Gemiddeld salaris ongeveer € 3.000 bruto per maand.Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 3.500 bruto per maand.
Het gemiddelde uurtarief van zzp'ers ligt tussen de 45 en 60 euro per uur, exclusief btw. Dit is het gemiddelde van alle zelfstandigen dus van de zzp'ers met lage tarieven en de zelfstandigen die een hoger tarief in rekening brengen.
Het gemiddelde kok salaris in Nederland is € 28.722 per jaar of € 14,73 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 25.205 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 34.143 per jaar.
Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 1.700 bruto per maand. Gemiddeld salaris ongeveer € 1.950 bruto per maand. Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 2.200 bruto per maand.
De hoogste lonen worden aangevoerd door sloopwerkers (49,54 euro/uur – 7.926 euro/maand), gevolgd door grondverzetters (44,54 euro/uur – 7.126 euro/maand). Schrijnwerkers en loodgieters staan zowat op dezelfde plaats (43,50 euro/uur – 6.960 euro/maand).
De rekensom is dan: brutoloon + vakantiegeld x 1,25 : (21,67×8=173,36) = uurtarief in loondienst x 2 = uurtarief zzp'er.
Het gemiddelde salaris voor a souschef (m/v) is € 2.670 per maand in Nederland.
Het gemiddelde salaris voor a kok (m/v) is € 2.313 per maand in Nederland.
Een Sous Chef in Nederland verdient gemiddeld € 2.615 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.225 (laag) tot € 3.010 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Minimumtarief €30 tot €35
Dat is een advies van de Sociaal Economische Raad (SER). Die adviseren het kabinet om alsnog een minimum uurtarief in te stellen, maar dan wat hoger. Dit zou dan geen harde ondergrens zijn, maar wel een soort norm.
De inkomstenbelasting betaal je over je inkomen. Dit kan inkomen uit loon zijn, of uit de winst die je maakt met je onderneming. De gemiddelde zzp'er verdient volgens het cbs een bruto inkomen van zo'n €40.000 per jaar. hier hou je na alle belastingen en belastingkortingen ongeveer €34.900 netto aan over.
Een Chef Kok in Nederland verdient gemiddeld € 3.105 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.640 (laag) tot € 3.575 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Als je chefkok wilt worden en je hebt een diploma vmbo, havo of vwo op zak, dan kun je direct beginnen met de opleiding tot kok. Heb je niet een van deze diploma's, dan zul je eerst het diploma horeca-assistent moeten scoren. Als je eenmaal basiskok bent, dan kun je een vervolgopleiding tot restaurantkok volgen.
Om te kunnen werken als freelancer in de horeca, moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (KvK). Je betaalt eenmalig € 51,95 voor de inschrijfvergoeding en daarna mag je officieel aan de slag als zzp'er in de horeca.
Het loon van een restauranteigenaar: 2.500 euro netto.
Vanaf 21 jaar verdien je in de horeca minstens € 10,48 per uur. Als voltijds medewerker ligt je minimumloon per maand op minimaal € 1.725.
Na je opleiding start je op ongeveer 1714 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 1996 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 11,54 euro bruto.
Het salaris van een ontbijtkok begint bij € 1.800 per maand. Het beroep ontbijtkok is een variant van het beroep Basiskok. Het salaris van Basiskok ligt gemiddeld op € 2.100 bruto per maand.
Een Hulpkok wordt ingeschaald in groep 1, 2 of 3, afhankelijk van de precieze taken en verantwoordelijkheden. Dit komt neer op een salaris van ongeveer €1200 tot €1800 bruto per maand.
De totale leiding over de keuken berust bij de chef-kok. Een sous-chef (of souschef) is de assistent van de chef-kok van een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en vervangt hij de chef-kok bij afwezigheid.
Wat zijn de voordelen om als zzp'er te starten? Een van de grootste voordelen van zelfstandig ondernemen, is dat jij je eigen tijd kunt indelen. Jij bent nu de baas en jij bepaalt hoe je dag eruit ziet. Verder levert werken als zzp'er veel afwisseling op omdat je diverse klanten en opdrachtgevers hebt.
Er zijn geen regels voor werktijden en rusttijden voor u als zzp'er. Behalve als er een gezagsverhouding is tussen de opdrachtgever en u. Dan geldt de Arbeidstijdenwet wel.