Na je opleiding start je op ongeveer 1714 euro bruto*.Na 5 jaar verdien je ongeveer 1996 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 11,54 euro bruto.
Minimum en maximum salaris voor Koks - van € 1.466 tot € 3.081 per maand - 2022.
Hoeveel verdient een Kok in Nederland? Het gemiddelde kok salaris in Nederland is € 28.629 per jaar of € 14,68 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 25.210 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 34.143 per jaar.
Na je studie start je tussen de 1687 euro en 2231 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 2294 euro tot 3303 euro bruto.
Vanaf 21 jaar verdien je in de horeca minstens € 10,48 per uur. Als voltijds medewerker ligt je minimumloon per maand op minimaal € 1.725.
Uurloon horeca 2022
Vanaf 1 januari 2022 geldt er een hoger wettelijk minimumloon. Er is een stijging van 1,41 procent. Daarmee komt het minimumloon voor volwassenen op 1.725,00 euro bruto per maand. De lonen in de horeca stijgen altijd mee met het wettelijk minimumloon.
Een Sous Chef in Nederland verdient gemiddeld € 2.615 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.225 (laag) tot € 3.010 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
In de horeca is het vrij normaal dat je 14 of 15 uur op een dag werkt. Voor je overuren krijg je tijd voor tijd.
Een Hulpkok wordt ingeschaald in groep 1, 2 of 3, afhankelijk van de precieze taken en verantwoordelijkheden. Dit komt neer op een salaris van ongeveer €1200 tot €1800 bruto per maand.
Het salaris van een ontbijtkok begint bij € 1.800 per maand. Het beroep ontbijtkok is een variant van het beroep Basiskok. Het salaris van Basiskok ligt gemiddeld op € 2.100 bruto per maand.
In de horeca werken is vaak gezellig en leuk, maar het harde werken en het gemiddelde salaris van €11,76 zorgen er voor dat er vooral ook in de horeca een groot tekort is aan deze toppers. De bedragen die hierboven genoemd worden, zijn bruto-inkomens en kunnen enorm verschillen per regio en bedrijf.
"Je geeft zo'n 15 tot 20 procent in een restaurant en ook taxichauffeurs, bezorgers, kappers of na een schoonheidsbehandeling geef je een fooi."
De grootverdieners in Nederland zijn medisch specialisten, huisartsen en directeurs en leidinggevenden. De vermelde salarissen zijn de maximale bruto-maandlonen, op basis van 30 jaar ervaring.
De totale leiding over de keuken berust bij de chef-kok. Een sous-chef (of souschef) is de assistent van de chef-kok van een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en vervangt hij de chef-kok bij afwezigheid.
Hoe meer werkenemers er aangestuurd worden en hoe meer verantwoordelijkheden de Sous-chef heeft, des te hoger zal het salaris uitvallen. Het ligt ergens tussen de €1800 en €2600. Tevens biedt de horeca CAO 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en hebben fulltime medewerkers recht op 25 vakantiedagen per jaar.
De Chef- Kok geeft leiding aan de medewerkers in de keuken en rapporteert aan de eigenaren. De functie houdt in dat er meegedacht wordt in de operationele en strategische planning en het maken van het jaarlijkse budget. De Chef-kok zorgt ervoor dat de doelstellingen die in samenspraak zijn opgesteld worden behaald.
Als je fulltime werkt, krijg je waarschijnlijk netto dus ca. 92,12 % van je brutoloon. Als je dat percentage vermenigvuldigt met het minimumloon (vanaf 21 jaar) van € 10,21, kom je waarschijnlijk op een netto uurloon van € 9,41.
Ga je op uurbasis werken? Dan bedraagt het uurloon meestal tussen de 10 en 12 euro per uur. Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, kan je ook fooi krijgen. Dit bedrag wordt verdeeld over bediening en keuken.