De woonhuisverzekering van a.s.r. verzekert niet alleen je muren, het dak, de vaste vloeren, maar ook je keuken, je zonnepanelen en de laadpaal voor je elektrische auto. Daarnaast zijn ook je kelder, schuttingen en bijgebouwen verzekerd.
Met deze verzekering verzeker je jouw meubilair, niet-vaste vloerbedekking zoals laminaat, computers, audio- en videoapparatuur, telefoons, witgoed, tuinmeubilair, kleding en sieraden en andere gebruiksvoorwerpen. Je bent verzekerd tegen bijvoorbeeld brand, lekkage, neerslag, overstroming, storm en diefstal.
Wat is een opstalverzekering VvE? Met een opstalverzekering VvE verzeker je schade aan een appartementencomplex. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door brand, storm of lekkage. Met de opstalverzekering VvE hoef je je over de materiële schade in elk geval geen zorgen te maken.
Een Opstalverzekering wordt ook wel woonhuisverzekering genoemd. Alle vaste onderdelen van uw woning en uw tuin zijn uitgebreid verzekerd tegen een scherpe prijs. Denk aan uw houten vloer, zonwering, glas en de zonnepanelen op uw dak. U verzekert ook uw schuur, garage en carport.
Beste uit de Test. In september 2021 onderzochten wij in totaal 49 opstalverzekeringen van 29 aanbieders. De allrisk Opstalverzekering van Centraal Beheer heeft het hoogste Testoordeel: een 8,6. De Woonhuisverzekering van FBTO (allrisk) en Vereniging Eigen Huis (Super Uitgebreid) volgen op de voet met een 8,5.
Je inboedel verzeker je niet met de Opstalverzekering. Wil je je spullen in je huis toch goed verzekeren? Dan kun je zelf een Inboedelverzekering afsluiten. Bij koopappartementen hoort de VvE een opstalverzekering af te sluiten.
Een opstalverzekering dekt schade aan spullen die vastzitten in en aan het huis. Daaronder vallen ook leidingen, centrale verwarming, de badkamer en het toilet. Een opstalverzekering keert uit als jouw huis getroffen wordt door: Brand- en of blusschade.
Ja. Een lek of breuk in het dubbelglas is verzekerd. Alleen als het glas niet ouder is dan 10 jaar.
Met de Inboedelverzekering is schade door storm aan uw spullen en uw huurwoning goed verzekerd. Maar ook schade aan dieren in uw woning of een bijgebouw.
Een Woonverzekering bestaat uit een Opstalverzekering, een Inboedelverzekering en een Aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen dekken schades die veel voorkomen aan je woning (ook wel 'opstal' genoemd). En de spullen die erin staan (ook wel 'inboedel' genoemd).
Een opstalverzekering (ook woonhuisverzekering genoemd) dekt schade aan spullen die vastzitten in en aan het huis. Daaronder vallen bijvoorbeeld leidingen, centrale verwarming, de badkamer, de keuken en het toilet.
Is schade door een lekke leiding verzekerd? De kosten om de lekkage van de lekke leiding op te sporen en om de lekke leiding te repareren zijn verzekerd als het uitstromende water, stoom of olie de woning beschadigt.
Met een opstalverzekering verzeker je je woning en eventuele bijgebouwen zoals een schuur, een garage of een kelderbox tegen inbraak, brandschade en waterschade. In een appartementencomplex leidt brand of lekkage al snel tot schade aan meerdere appartementen.
Met de speciale Fietsverzekering van de a.s.r. beschermt u uw waardevolle bezit tegen de risico's van diefstal en schade. Ook als hij al een tijdje meegaat! En er zijn nog meer voordelen. Met de Fietsverzekering is uw fiets namelijk in heel Nederland verzekerd.
Onder bijzondere bezittingen vallen kunst, antiek en muziekinstrumenten evenals verzamelingen van bijvoorbeeld munten, postzegels en kristal- of zilverwerk. Veel inboedelverzekeraars beschouwen al deze bijzondere bezittingen als één rubriek.
Officieel gezien moet je schade die jij toebrengt aan een ander binnen drie dagen ná de aanrijding of het ongeval bij de eigen WAM-verzekeraar melden. Wordt de verzekeraar niet tijdig op de hoogte gebracht, dan kan met in theorie uitkering weigeren.
Een gebroken ruit kan op verschillende manieren ontstaan. Vaak is een harde storm de boosdoener. Flinke windstoten kunnen ervoor zorgen dat nog openstaande ramen gaan klapperen waardoor de glazen ruiten stukslaan. Dit soort schade zorgt voor veel ongemak en glassplinters in huis maar kan ook gevaarlijk zijn.
Je schutting valt, net als andere vastzittende tuinonderdelen, onder je opstalverzekering. Die verzekering is verplicht bij een hypotheek. Bij stormschade moet je altijd eigen risico betalen. De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar, en is ongeveer 250 tot 500 euro.
Het antwoord is simpelweg: nee. De enige oplossing is het laten plaatsen van een nieuwe ruit, en indien nodig nieuwe kozijnen. Doe dit in elk geval nog voor de winter, want als uw dubbel glas lek is, zullen uw stookkosten zeker flink gaan stijgen.
Condens binnenkant dubbel glas hoort niet
Het raam kan lek zijn geworden door ouderdom, een fabricagefout of doordat het raam niet goed geïnstalleerd is. Wat de reden ook is van het lekke dubbelglas, het vocht tussen de glasplaten is niet te verwijderen. Dit betekent dan ook dat het glas vervangen moet worden.
Voorbeelden van glasschade
Onder glas van de woning verstaan we (kunststof) ruiten, lichtkoepels, glazen afscheidingen, dakplaten, dakramen, glazen douchecabines, glas in deuren en glas als gevelbekleding of versiering. Er vliegt een vogel tegen je ruit. Hierdoor ontstaat er een barst in je raam.
Waterschade is verzekerd door middel van de opstalverzekering voor de zaken die vast zitten in, om en aan het huis (onroerende zaken) en de inboedelverzekering voor zaken die niet vast zitten (roerende zaken). Voordat een verzekering uitkeert, kijken zij onder welke categorie de waterschade valt.
Dus je meubels, gordijnen, zwevende parketvloer. Maar ook waardevolle spullen zoals sieraden, tv's of camera's. Veel inboedelverzekeringen dekken niet alleen schade in huis, maar bijvoorbeeld ook diefstal van tuinmeubelen, tuingereedschap, vlaggenstokken en wasgoed in de tuin of op het balkon.
Verzekering voor badkamer lekkage
De muren, het plafond en de leidingen vallen onder de opstalverzekering: ze zitten 'vast' aan je woning. Maar elektronische apparaten die in de badkamer staan of liggen, vallen onder de inboedelverzekering.