Wat te zeggen als serveerster?

21 tips en tricks voor in de bediening
  • Schrijf 'bedankt' op de rekening. ...
  • Praat met je gasten, kom erachter wat hun smaak is, en raad ze drankjes en gerechten aan. ...
  • Blijf altijd positief en benader je gasten met een glimlach.
  • Doe aanbevelingen op basis van de voorkeuren van je gasten en jouw ervaring.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lightspeedhq.nl

Wat moet je zeggen als serveerster?

Je zet alles op tafel, over de rechter schouder van de klant. En dan, natuurlijk, zeg je: - Eet smakelijk. - Dank u wel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waterval.info

Wie serveer je eerst?

volgorde van uitserveren

De regel is: van vrouw naar man en van oud naar jong. Probeer daarnaast ook de gerechten en dranken op volgorde van koud naar warm te serveren. Hierdoor voorkom je dat de warme gerechten of dranken afkoelen voordat de rest geserveerd is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thehospitalitist.nl

Hoe serveer je uit?

De algemene etiquette: uitserveren en afruimen

Het uitserveren van zowel borden als glazen gaat altijd vanaf de rechterkant van de gast. Wanneer je een glas drinken uitserveert doe je dit altijd met het logo naar de gast toe, ook bij een fles wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banzaboo.com

Wat moet je weten als je in de bediening werkt?

Wij geven je een aantal tips om jouw werk in de bediening op rolletjes te laten verlopen.
  • Tip 1: Zorg ervoor dat je terras, restaurant of café er verzorgd uit ziet. Een eerste indruk is goud waard. ...
  • Tip 2: Maak oogcontact. ...
  • Tip 3: Blijf altijd vriendelijk en beleefd. ...
  • Tip 4: Zorg voor een snelle bediening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-uitzendbureau.nl

Bestelling opnemen restaurant

27 gerelateerde vragen gevonden

Hoe krijg ik het meeste fooi?

Tip 1: Wees een expert
  1. Tip 2: Durf vragen te stellen. Stel vragen aan de gast en breng het gesprek op gang. ...
  2. Tip 3: Stel jezelf voor. Uit onderzoek blijkt dat jezelf voorstellen aan je gast zorgt voor 53% meer kans op een hogere fooi. ...
  3. Tip 4: Geef aandacht en wees attent. ...
  4. Tip 5: Herhaal de bestelling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hsn-horeca.nl

Hoe serveer je eten?

Gevulde en lege borden worden rechts van de persoon geserveerd. De drank wordt eveneens rechts geserveerd. Men serveert links wanneer men de gerechten aanbiedt op schotels en de gasten zelf het voedsel moeten nemen. Een andere mogelijkheid van het opdienen is , dat alles op een tafel gezet wordt (buffet).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Hoe hoor je een dienblad vast te houden?

Houd voor de beste stabiliteit het blad tussen borst- en schouderhoogte. Wanneer je nog niet zelfverzekerd met een dienblad loopt, is het prima om het dienblad licht te begeleiden met de duim en wijsvinger van de rechterhand. Zorg dat de zwaarste glazen in het midden van het dienblad staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elo.knowledgemonk.nl

Hoe ben ik een goede ober?

Je hoeft geen komiek te zijn, maar je moet wel goed kunnen communiceren. Stille obers zijn net zo goed als spraakzame types, zij moeten alleen wat meer communiceren met lichaamstaal, hun werk efficiënt uitvoeren en zo goed mogelijk luisteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikihow.com

Welke hand moet een dienblad?

Je hoort rechts uit te serveren, dat is de etiquette, en dat kan niet met je dienblad rechts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bokt.nl

Wat zijn de etiquetteregels?

Etiquette is een geheel van cultuurgebonden beleefdheidsregels en omgangsvormen. De kern van de etiquette is: rekening houden met de gevoelens van anderen en met de gebruiken in een samenleving, in alle situaties waarin mensen met elkaar omgaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etiquettebureau.com

Wat is de Inzetmethode?

Met de inzetmethode worden ook schalen, groente- bakjes en sauskommen op tafel gezet. Je zet eerst een bord recht voor de gast en plaatst daarna de schalen en andere serveermaterialen zodanig op tafel dat de gast zichzelf zonder moeite kan bedienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frta.nl

Hoe word je ober?

Hoe word je een Ober? Er zijn verschillende opleidingen tot het worden van ober/kelner. Deze opleidingen zijn meestal één of twee jarig en MBO. Daarnaast kan de ober zich ook door meer ervaren obers laten bijscholen of een cursus volgen in een restaurant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleberoepengids.nl

Is achter de bar werken moeilijk?

Achter de bar werken is hard werken, maar vooral ook leuk. Maak praatjes met je gasten en sloof je een beetje uit, op een goeie manier dan. 😉 Wie weet kun je zelfs een beetje oefenen met flairtending! Flair bartending dus, drankjes bereiden met een hele show eromheen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op skanna.nl

Welke kant afruimen?

De meeste gasten zijn immers rechtshandig en als u rechts serveert dan is het voor de gasten vrij onhandig om iets van de schotel te nemen. Ook het afruimen gebeurt aan de rechterzijde van de gast. Als een gast klaar is met eten, zal hij of zij het bestek meestal op het bord laten liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-belgie.be

Wat verdient een ober per uur?

Wat verdient een Ober als zelfstandige? Een Ober factureert ongeveer € 25 per uur ex BTW.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijnzzp.nl

Hoeveel krijg je betaald als ober?

Het gemiddeld bruto maandloon van een ober ligt, exclusief de gekregen fooien, gemiddeld tussen de €1785,- en € 2500,- per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleberoepengids.nl

Hoe moet je bedienen in een restaurant?

Werken in de bediening bij een restaurant is niet makkelijk.
...
  1. Maak contact met je gasten. Je topprioriteit tijdens het bedienen is het creëren van een fantastische eetervaring voor je gasten. ...
  2. Upsell op basis van je persoonlijke ervaring. ...
  3. Doe geen aannames. ...
  4. Wees efficiënt. ...
  5. Ga slim om met gasten die blijven 'plakken'

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lightspeedhq.nl

Wat weegt een vol dienblad?

Een vol dienblad bevat al gauw 15 glazen en weegt daarbij ruim 5 kg. Het is zwaar werk en in begin ook erg lastig om het dienblad stabiel op één hand te dragen en tegelijkertijd drankjes uit te serveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jhpo.nl

Hoe moet je koffie serveren?

Bij koffie hoort warme melk of koude (koffie) room, suiker en kokend water. Meestal serveert men enkele zoete hapjes en slagroom. In het restaurant wordt het schoteltje met koffiekop rechtstreeks op tafel geplaatst naast het nagerechtbord. Koffiekan, melkpot en suikerschaaltje in het midden van de tafel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op serveerkunde.be

Hoe serveer je spaghetti?

Heb je lange slieren pasta (zoals spaghetti of tagliatelle)? Dan is de belangrijkste truc om de pasta zo op je bord te draaien dat er een mooie ronde bol ontstaat. Je pakt een grote hoop pasta met een keukentang op, houdt het hoog boven je bord, en laat het langzaam op het bord vallen, terwijl je het bord draait.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Hoe dresseren?

Modern dresseren
  1. Werk met malletjes. Er zijn onbeperkte mogelijkheden om met siliconenmallen de mooiste vormen op het bord te toveren. ...
  2. Denk na over je presentatiematerialen. Gebruik eens iets anders dan een bord. ...
  3. Werk met contrasten. ...
  4. Speel met verwachtingen. ...
  5. Werk met lagen. ...
  6. Schilder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unileverfoodsolutions.be

Hoe serveer je frisdrank?

Je kunt frisdranken op verschillende manieren serveren: met een rietje in het flesje of in een flesje met een glas erbij. Frisdrank wordt vaak met ijsblokjes geserveerd. Nadeel hiervan is dat de drank dan verdund wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intraquest.nl

Populaire vragen

Volgende artikel  
Welk fotoformaat kiezen?