Krijg je 's avonds trek, dan kun je gerust wat eten. Kies bijvoorbeeld voor wat fruit of snackgroente, een handje ongezouten noten of smeer een boterham met mager beleg. Bewaar ongezonde snacks, frisdrank, sap en alcohol voor speciale momenten.
Maar er zijn wel producten waar zo weinig calorieën in zitten dat je er echt niet dik van wordt. ... Dit kun je onbeperkt eten zonder (al te veel) aan te komen
Hier vijf heerlijke vette hapjes waar je niet dik van wordt:
Biologisch vlees. Toegegeven, het is wat aan de dure kant. ...
Olijfolie. Olijfolie bevat veel kankerwerende polyfenolen en hartversterkende enkelvoudig onverzadigde vetten, en je kunt er goed 'mager' mee koken. ...
Meestal val je eerst af op de plek waar je het meeste lichaamsvet hebt. In het algemeen slaan mannen meer vetmassa op rond de buik. Mannen gaan dan meestal ook sneller afvallen op de buik dan op andere plaatsen. Vrouwen daarentegen slaan meestal meer vet op rond hun bovenbenen en heupen.
Ook belangrijk om te beseffen is dat vet verlies relatief sneller gaat naarmate je een hoger vetpercentage hebt. Als je 10 kilo wilt afvallen duurt dit dus gemiddeld zo'n 2 tot 3 maanden.
Conclusie. Dat eten na 20:00 uur je automatisch dik maakt is een mythe. Eten na 20:00 uur zorgt alleen voor vetopslag als desbetreffende maaltijd er verantwoordelijk voor is dat je over de gehele dag gezien meer calorieën consumeert dan je lichaam nodig heeft.
Wist je dat wandelen een uitstekende training is om calorieën en vet te verbranden? Wanneer je 45 minuten per dag lekker actief wandelt tast je lichaam in de vetreserves en verbrandt het opgeslagen vet. Wandelen is met name erg effectief om inwendig buikvet (visceraal vet) te verbranden.
Welk fruit moet je niet eten als je wilt afvallen?
Afvallen en fruit. Iedereen die begint over suikerbommen, dikmakers en vergelijkbare claims als het om fruit gaat, mag je als het aan ons ligt voorzichtigjes bekogelen met perziken. Nee, nog beter: met grapefruits. Of appels.
Wel weten we dat een slanker lichaam minder calorieën nodig heeft. Het kost bijvoorbeeld minder energie om je lichaam warm te houden en in beweging te krijgen. Zodra je je streefgewicht nadert, heeft je lichaam dus ook minder voedsel nodig om in balans te blijven. Hierdoor gaat het gewichtsverlies langzamer.