Iedereen weet het: op festivals is alcohol prominent aanwezig.We zeggen niet dat je geen alcohol mag drinken, maar we adviseren je wel om jezelf tussen elk alcoholisch drankje goed te hydrateren. Hitte en alcohol zijn namelijk zelden een goede match. Een koud biertje zal je zeker afkoelen, maar het hydrateert je niet.
Water is altijd handig om mee te nemen. Een literfles voor in je tent, en wat kleine flesjes om mee te nemen. Drink altijd wat water voordat je gaat slapen, want tenten en bier zijn een gouden combinatie voor uitdroging en een flinke kater.
Samenvattend, voor een feestje van 2-3 uur, kun je rekenen op minimaal 4-6 hapjes en 3-4 drankjes per persoon.Voor een feestje van 4-5 uur, kun je ongeveer 8-10 hapjes en 5-6 drankjes per persoon aanbieden. Houd ook rekening met de dieetwensen van je gasten en zorg voor voldoende opties voor iedereen.
Je mag naar de camping van Lowlands acht liter drinken meenemen, daaronder vallen alcoholische dranken en non-alcoholische dranken. Nog een belangrijk detail: dit drinken mag niet in glazen flessen zitten. Als je voor sterke drank of wijn gaat, zorg dan dat dit in plastic zit.
De beste graadmeter voor hoe duur een festival is, is natuurlijk de bierprijs. Op Lowlands krijg je een klein biertje – we vermoeden 0,2L – voor één muntje, of een iets grotere van 0,35L voor anderhalf.
Deze week werd bekend dat de een-na-grootste tent van Lowlands samen met de wissel op de tap wordt omgedoopt van Grolsch naar Heineken. Dit was de reden voor muziekplatform 3voor12 om te inventariseren welke festivals welk bier schenken. Conclusie: Heineken heeft ruimschoots de meeste festivaltaps in handen.
Hoeveel drank voorzie je per persoon? Algemeen kunnen we stellen dat je voor het eerste uur best 3 drankjes per persoon voorziet.Daarna reken je 2 drankjes per gast per uur. Als je feestje bijvoorbeeld 4 uur duurt, voorzie je 9 drankjes per persoon.
Uit onderzoek van Festival Fans blijkt namelijk dat de prijzen ook daar flink stijgen. De organisatie heeft dit seizoen al 25 grote festivals bezocht om de prijs van muntjes te onderzoeken. Hieruit blijkt dat de kosten voor een muntje (= 1 biertje a 0,25 l) gemiddeld 3,33 euro kosten.
Na water is thee de meest populaire drank ter wereld. In 2021 werd wereldwijd 297 miljard liter thee gedronken. Thee is over de hele wereld geliefd een veelgebruikte drank.
Denk aan gin, bier of whisky.Er wordt zelfs met alcoholvrije wijn van hoge kwaliteit geëxperimenteerd. Eigenlijk bestaat alcoholvrije drank al zo lang dat het geen trend meer mag zijn. Maar door de grote verrijking van het aanbod, ook dit jaar weer, moet het toch benoemd worden.
Naast water kun je ook prima gezonde dranken als (kruiden)thee, koffie zonder suiker, magere en halfvolle melk, karnemelk en ongezoete magere drinkyoghurt of (ongezoete) sojadrank nemen. Deze zitten allemaal in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Deze producten leveren op hun beurt ook gezondheidsvoordelen.
Drink altijd genoeg water, want je hebt liefst 1,5 liter per dag nodig. En in een festivalsituatie, waar je danst, zweet en alcohol drinkt, mag je nog veel méér water drinken als je in topvorm wilt blijven! Dus: geniet van de festivals... met SPA®!
Roggebrood en rijstwafels zijn goede opties, maar ook ontbijtkoek, eierkoeken of mueslirepen kunnen goed. Deze foods zijn rijk aan vezels en geven je langer een verzadigd gevoel, waardoor weer geld kunt besparen op het festivalterrein.
Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per feestganger. Daarna kan je rekenen op ongeveer twee drankjes per uur. Duurt het feestje bijvoorbeeld vier uur, reken dan op negen drankjes per persoon. Dat lijkt misschien veel, maar je hebt natuurlijk bij voorkeur iets te veel gekocht in plaats van te weinig.
Om een festival te organiseren heb je artiesten, apparatuur, werknemers en catering nodig.Al deze elementen zijn in het afgelopen jaar duurder geworden door de inflatie. Maar niet alleen de inflatie is een oorzaak van de stijgende prijzen van je festivalkaartjes.
In voorverkoop kost één bon 3,25 euro.Op de festivalweide zelf is dat 3,5 euro. Dat is een halve euro meer dan tijdens de laatste editie, in 2019. “Sinds toen is alles duurder geworden”, luidt de verklaring bij de organisatie.
Festival rekent uitgedroogde bezoekers 6 euro voor flesje drinkwater.
De badhuizen zijn 24 uur per dag open, ook de douches.
Op de meeste festivals worden A-merken geschonken, zoals Heineken, Amstel en Grolsch. Deze merken pompen jaarlijks miljoen euro's marketinggeld om hun pils als kwalitatief topproduct neer te zetten. Reken er op dat deze brouwers niet gaan lopen 'rotzooien' met hun bier om daar 'evenementenbier' van te maken.
Je krijgt de volgende deal: twintig euro voor dertien Pearls. Een biertje is viereneenhalve Pearl. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te beseffen dat zeven euro voor een pilsje aan de prijzige kant is.