Kies voor citroenen en appels. Citroenen neutraliseren niet alleen de sterke smaak in je mond, ze hebben ook antibacteriële eigenschappen. Door de bacteriën in je mond te vernietigen, ben jij verlost van je slechte adem. Appels bevatten dan weer natuurlijke enzymen die de zwaveldeeltjes doen verdwijnen.
Polyfenolen zijn plantaardige stoffen die zich verbinden met allylmethylsulfide en deze neutraliseren. Een appel en sla werken het beste tegen de knoflookgeur. Maar ook groene thee, spinazie, peterselie, verse munt, basilicum en citroen doen het werk.
Een studie uit 2016 suggereert dat appel, munt en sla de beste voedingsmiddelen zijn om snel weer van de vieze nasmaak in je mond verlost te raken, omdat ze stoffen bevatten die inspelen op de moleculen van ui of knoflook. Daarnaast kan kauwen op wat peterselie, of een glas melk drinken soelaas bieden.
De geur van knoflook (en ui) wordt veroorzaakt door de zwavel die erin zitten. Die geur blijft hangen in je mond en kan zelfs na een nacht nog te ruiken zijn.
Citroensap
Dompel je handen drie minuten in wat citroensap en spoel ze daarna af. De uiengeur wordt geneutraliseerd en je handen zullen naar verse citroenen ruiken.
Baking soda is een andere ultieme geurneutralisator.
Het is ook superabsorberend, het zuigt zelfs geuren rechtstreeks uit de lucht. Zet een kom baking soda een nachtje in je keuken.
Verse muntblaadjes zijn dubbel zo effectief om een lookadem te verbergen tegenover gewoon een glas water drinken. Uit ander onderzoek blijkt dan weer dat verse kruiden, citroensap en spinazie kunnen helpen om de knoflookgeur tegen te gaan.
Sterk ruikende voedingsmiddelen zoals knoflook, uien en specerijen bevatten zwavelverbindingen die kunnen worden uitgescheiden via zweet en adem, wat kan bijdragen aan een onaangename geur zoals naar uien ruikend zweet.
Gebruik tandpasta en mondwater .
Tandpasta en mondwater kunnen de zwavelhoudende chemische verbindingen in uien verwijderen die een blijvende geur achterlaten. Wrijf uw handen met tandpasta en mondwater ongeveer dertig seconden onder stromend water tegen elkaar.
Drink water. Drinkwater stimuleert de productie van speeksel in de mondklieren, wat helpt bij het verwijderen van de bacteriën die een slechte geur in de mond veroorzaken . U moet na elke maaltijd ten minste een glas water drinken om de resten van ui en knoflook tussen uw tanden en tong weg te spoelen.
De eerste stap bij het oplossen van een bittere smaak in je mond is zorgen voor goede gebitsverzorging door dagelijks te poetsen, te flossen en je tong te schrapen om tandplak en bacteriën te verwijderen. Gebruik daarnaast een antibacterieel mondwater. Drink genoeg om een droge mond te voorkomen.
In uien zitten onder meer de vitamines B2, B6, B11 en C. En bepaalde mineralen, zoals kalium, calcium en fosfor. Daarnaast bevatten uien het antioxidant quercetine, dat ook in thee, appels, druiven, broccoli en rode wijn zit. Deze stof vermindert mogelijk ontstekingen in de bloedvaten.
Wanneer naar de huisarts of tandarts? Bij klachten van neus, keel, bijholten, maag-darmkanaal of longen. Indien de adem ruikt naar een zoet chemisch fruitluchtje, ontlasting, aceton of naar ammoniak. Wanneer u regelmatig last hebt van een slechte adem, ondanks een goede mondhygiëne, raadpleegt u best uw tandarts.
Drink een glas water met een scheutje vers citroensap (ongeveer 1 eetlepel) na een maaltijd met veel uien of knoflook . Hoe kunnen we een ui minder sterk van geur en smaak maken? Kook hem.
Een tongschraper is zeer effectief voor het verwijderen van bacteriën die vieze luchtjes veroorzaken, vooral omdat die bacteriën zich meestal achterop je tong bevinden. Voor het behandelen van een slechte adem kan mondspoeling helpen. Wees wel voorzichtig met mondwaters die veel alcohol bevatten.
Knoflook en uien zijn rijk aan zwavel en kunnen bacteriën een feestmaal geven. Dus als je naar uien ruikt als je zweet, vooral na het eten van deze voedingsmiddelen, is dat de reden. Regelmatig je lichaam en oksels wassen helpt. En een beetje deodorant om de geur te beheersen.
Huidbacteriën wonen ook in je huid
In de haarfollikels bijvoorbeeld, in poriën en zweetklieren.En de diepere huidlagen. Dit verklaart waarom okselgeur juist pal na het wassen aanwezig kan zijn.
Waarom moet je huilen als je uien snijdt? Bij het snijden van uien komt zwavel vrij. Dat stofje reageert op water (en dus ook oogvocht), en die reactie creëert een zwavelverbinding die ervoor zorgt dat je ogen geïrriteerd raken en beginnen te tranen.
Ook kruiden zoals peterselie en basilicum of een portie brood of andere koolhydraten bij de maaltijd kunnen helpen om de geur en smaak te neutraliseren. Als deze trucjes niet werken, kan je ook altijd groene thee, melk of zuur citrussap proberen.
Appelazijn. Appelazijn is een betrouwbare remedie en heeft een desinfecterende werking. Maak een mondspoeling met dit overbekende huismiddel om slechte adem tegen te gaan. Doe een theelepel appelazijn in een glas water en spoel hiermee uw mond rond gedurende 10 seconden en spuug het dan uit.
Als je een maaltijd eet die vooral veel knoflook bevat, eet dan appels als toetje of kauw op verse muntblaadjes . Eén onderzoek gaf aan dat de chemische samenstelling van rauwe of verhitte appels, sla en munt hielp om de geur van knoflookadem te verwijderen. Hete groene thee en citroensap kunnen ook helpen.
Knoflook en uien zijn bekende voorbeelden: de zwavelverbindingen in deze bolgewassen zijn kleine moleculen die niet worden afgebroken in de darm, maar door de zweetklieren worden uitgescheiden. Dat veroorzaakt een sterke geur.
Knoflook en uien bevatten zwavelverbindingen die na consumptie door het lichaam worden afgebroken en via het zweet worden uitgescheiden. Deze zwavelverbindingen kunnen een sterke en onaangename geur veroorzaken.