Als je vanaf dag 1 gelijk goed je handschoenen onderhoudt, voorkom het dat ze snel gaan stinken. Schaf dus een fresh ko spray aan bij het aankopen van je bokshandschoenen en gebruik de spray vanaf dag 1, droog je handschoenen altijd goed na je training en laat ze dus nooit in de sporttas zitten.
Meestal is de oorzaak van stinkende kleren de afvalstoffen van bacterieën. Het spul blijft te lang vochtig en warm, waardoor het gaat broeien. Zorg er ter preventie dan ook voor dat de kleren meteen worden uitgespoeld. Mocht dit niet lukken dan iig zo snel mogelijk laten drogen.
Bokshandschoenen zijn gemaakt van materialen zoals leer en synthetische stoffen, en deze materialen hebben de neiging om vocht vast te houden. Als je je handschoenen niet goed droogt, kunnen ze gaan stinken en kunnen er schimmels en bacteriën ontstaan.
Handschoenen wassen in 5 stappen
Keer ze binnenstebuiten.Was je handschoenen met de hand of in een waszakje in de wasmachine (op 30 graden of op de aangegeven temperatuur) met een technisch wasmiddel. Impregneer je handschoenen direct na het wassen. Doe dit ongeveer één keer per vijf wasbeurten.
Bij leren handschoenen kost het schoonmaken iets meer werk. De buitenkant is goed schoon te krijgen met een sopje van een zeep op oliebasis.Maak met behulp van een doekje de buitenkant schoon.Gebruik daarna een microvezeldoekje voor het droogmaken (anders heb je kans dat er vlekken ontstaan).
Ook goede resultaten worden genoemd bij leer schoonmaken met azijn. Door dan eenzelfde deel azijn als een deel water met elkaar te mengen en dan het leer met licht vochtige, schone doek van het gemengde azijn/water af te nemen. Daarna goed na wrijven met een schone, droge doek.
Handschoenen zijn nooit een vervanging voor handhygiëne. Om te zorgen dat de handschoenen schoon zijn als je begint, is het belangrijk om je handen te desinfecteren, voordat je de handschoenen pakt en aantrekt. Je mag trouwens nooit handalcohol op je handschoenen doen.
Handschoenen kunnen een leven lang mee gaan, mits ze goed worden onderhouden. Hieronder staan een aantal onderhoudstips om de handschoenen zo goed mogelijk te onderhouden. Handschoenen mogen niet vochtig worden weggelegd in een doos of kast.
Een gepoederde handschoen is makkelijker aan te trekken en voelt zachter aan.Het poeder zorgt er tevens voor dat vocht of zweet wordt opgenomen in de handschoen. Dit poeder bestaat alleen uit maïszetmeel, maar voor veel gebruikers is dit de oorzaak van een allergische reactie.
Over het algemeen kunnen leren bokshandschoenen tussen de 1-3 jaar meegaan bij regelmatig gebruik van 2-3 keer per week. Kunstleren handschoenen hebben meestal een kortere levensduur van ongeveer 1-2 jaar bij vergelijkbaar gebruik.
Fresh K.O. Spray is een antibacterieel spray die je gemakkelijk na je training in de bokshandschoenen kan spuiten. Voorkom stinkende bokshandschoenen en gebruik de spray zowel voor als na elke keer dat je ze draagt. Omdat Fresh K.O. een product op alcohol basis is, laat het geen sporen of glibberige resten achter.
Over het algemeen gaan bokshandschoenen ongeveer één tot twee jaar mee, afhankelijk van hoe vaak ze gebruikt worden. Als je handschoenen ouder zijn dan twee jaar, is het tijd om ze te vervangen, zelfs als ze nog in goede staat lijken te zijn.
Gebruik water
Een van de makkelijkste manieren om je keepershandschoenen schoon te maken is door ze te wassen met warm water. Je kunt ze onder de kraan afspoelen en zo het vuil en zweet verwijderen. Hier kan je een zachte spons of borstel bij gebruiken.
Het voordeel van vingerloze handschoenen is dat de toppen van de vingers vrij zijn om ze te gebruiken. Erg handig om te kunnen schrijven van berichten op je telefoon of het pakken van geld uit je portemonnee. Handschoenen zonder toppen zijn dus uitermate geschikt om te gebruiken in allerlei situaties!
Naast bescherming tegen de kou kunnen vingerloze handschoenen ook blessures voorkomen. Bij het klimmen of boulderen beschermen ze de handpalmen tegen wrijving en blaren.
3. Ontsmet altijd je handen na het uittrekken van je handschoenen! Bij het dragen van handschoenen bestaat het risico dat je - via je handschoenen - micro-organismen van het ene oppervlak naar het andere overbrengt.
Een van de meest doeltreffende beschermingsmiddelen tegen snij- en schaafwonden is een paar snijbestendige werkhandschoenen van textiel met een polyurethaancoating, ook PU-handschoenen genoemd.
De gele plekken zijn de chemische residuen die door intensief dragen van de handschoenen naar buiten komen.
Gepoederde handschoenen zijn gemakkelijker aan te trekken en vocht en zweet wordt beter opgenomen. Gepoederde handschoenen worden vaak als comfortabeler ervaren. Echter, deze zijn niet geschikt voor de voedselindustrie. Poedervrije handschoenen die wel geschikt zijn de voedselindustrie, hebben het keurmerk “Foodgrade”.
Handschoenen horen goed sluiten, echter niet te strak te zitten. Als je een vuist maakt, moet dit comfortabel gaan zonder dat je vingers of handpalm knellen. Houd bij het passen rekening met je bandages, deze nemen ook ruimte in beslag.
Volgens dermatoloog Wianda Christoffers van het Isala Dermatologisch centrum in Zwolle hoor je al handschoenen te dragen wanneer het buiten kouder is dan 7 à 8 graden Celsius. "Hoe meer kou en temperatuurschommelingen je kunt voorkomen, hoe beter", legt ze uit aan Eindhovens Dagblad.
Na een bezoek aan het toilet zitten er maar liefst 200 miljoen bacteriën op je handen. Handen wassen met zeep is het meest effectieve middel om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.
Antibacteriële handzeep zou beter zijn voor je gezondheid, omdat deze zo goed als alle bacteriën verwijdert. Maar uit onderzoek blijkt dat het gebruik van antibacteriële handzeep niet beter is dan het gebruik van gewone handzeep met water. In desinfecterende handzeep zitten chemische stoffen die bacteriën doden.
Doe het nooit alle twee achter elkaar: dit is heel slecht voor je handen. Was je handen ook niet met bijvoorbeeld afwasmiddel. Afwasmiddel is gemaakt om onder andere pannen te ontvetten, dit maakt je handen dus ook droog.